Europa isi intareste restrictiile in fata noilor tulpini de coronavirus, in timp ce in Romania sunt asteptate masuri de relaxare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Europa isi intareste restrictiile in fata noilor tulpini de coronavirus, in timp ce in Romania sunt asteptate masuri de relaxare
Europa isi intareste restrictiile in fata noilor tulpini de coronavirus, in timp ce in Romania sunt asteptate masuri de relaxare
de Magda Florea la 27 Ian. 2021
Urmareste-ne pe Google News
mutatii covid 19noile tulpini de coronavirusrestrictii

Romania pare sa mearga impotriva ''trendului pandemic''. Majoritatea statelor europene se baricadeaza in interiorul granitelor, inasprind restrictiile de teama ca noile tulpini ale coronavirusului, descoperite in Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia, ar putea sa se raspandeasca in comunitatile lor, in timp ce la noi in tara e asteptata cu mult entuziasm revenirea elevilor in scoli, din 8 februarie, iar capitala a iesit de sub restrictii, autoritatile dand unda verde restaurantelor, barurilor, salilor de jocuri si de spectacole, dar si intalnirilor cu publicul.
 

In acest moment, asistam la noi masuri de restrictie adoptate aproape in bloc de tarile europene. Franta si Germania au pus presiune pe blocul comunitar pentru un raspuns uniform in fata pericolului pe care il prezinta noile tulpini, sugerand necesitatea unei actiuni omogene din partea UE. Insa fiecare stat e liber sa decida asupra masurilor pe care le aplica la granita. Chiar si in acest context, statele membre par sa actioneze unitar, foarte multe dintre ele intarindu-si masurile de siguranta sanitara. 
 
Mutatiile suferite de virus ii determina multe dintre guvernele europene sa isi intareasca granitele, sa ingradeasca si mai mult calatoriile, pentru a evita, pe cat posibil, agravarea crizei sanitare prin raspandirea noilor forme de Covid-19, pe care cercetatorii inca le studiaza si sunt ingrijorati de potentialul lor comportament mai agresiv in organism, atat ca efecte, dar si in ceea ce priveste contagiunea.

Citeste si: Medici: Masca va fi obligatorie pana in 2022. Chiar daca oamenii se vaccineaza, nu trebuie sa renunte la masca
 
 
Ce masuri a luat Europa in fata noilor tulpini:
 
Albania 
 
Din 24 decembrie, in Albania sunt in vigoare restrictii de circulatie pe timpul noptii, cu exceptia deplasarilor efectuate de transportatorii autorizati.
 
Andorra
 
Calatorii care intra in Andorra au obligativitatea prezentarii unui test negativ la Covid-19, cu exceptia cetatenilor francezi, spanioli si portughezi, dar si a cetatenilor din ''zonele verzi''. 
 
Masca e obligatorie aici, pentru toti cetatenii cu varsta de peste 8 ani.
 
Austria
 
Austria este in lockdown pana pe 7 februarie, iar turistii nu sunt primiti in aceasta tara, in timp ce cetatenii de aici trebuie sa se conformeze restrictiilor nocturne de circulatie.
 
De la inceputul saptamanii, tara a impus obligativitatea purtarii mastilor FFP2. 
 
Conform regulilor de carantina a Austriei, oricine se intoarce din orice zona „cu risc ridicat” va fi obligat sa faca o carantina timp de zece zile - indiferent daca a avut un test negativ recent sau daca promite ca va avea unul in Austria.
 
Dupa cinci zile izolate, oamenii vor avea dreptul sa faca un test gratuit pentru coronavirus pentru a parasi din carantina devreme.
 
 
Danemarca
 
Aici, magazinele non-esentiale sunt inchise, iar calatoriile in Danemarca se efectueaza doar in baza unui motiv bine intemeiat, cu test negativ la Covid-19, efectuat cu maximum  24 de ore inainte de imbarcare.
 
Non-danezilor care locuiesc in Marea Britanie si Africa de Sud li se interzice in esenta intrarea in Danemarca in momentul actual, in timp ce zborurile primite din Emiratele Arabe Unite nu au voie sa aterizeze in Danemarca.
 
Grecia
 
La finele lunii noiembrie, restrictiile au fost inasprite aici. Cine intra in tara o poate face doar  prezentand dovada unui test PCR negativ.
 
Ungaria
 
Din 22 decembrie, calatoriile din si inspre Marea Britanie au fost blocate. In Ungaria, cu exceptia cetatenilor proprii, pot intra si straini, dar acestia trebuie sa prezinte doua teste PCR negativ, sau sa stea in carantina.
 
Suedia
 
In Suedia, calatorii din majoritatea tarilor UE, precum si persoanele care calatoresc din tari din afara UE, care sunt scutiti de interdictia de intrare a UE, nu au nicio cerinta de a fi testati sau de a fi in carantina la sosirea in tara, daca nu prezinta simptome. 
 
Exista reguli diferite pentru persoanele care calatoresc din Marea Britanie, Danemarca, Africa de Sud si Brazilia, precum si persoanele care se aflau in oricare dintre aceste tari in cele 14 zile anterioare sosirii.
 
Exista interzicerea intrarii in Suedia din Regatul Unit si Danemarca, si, din 24 ianuarie, Norvegia.
 
Franta 
 
Oricine calatoreste din afara UE (inclusiv Marea Britanie) trebuie acum sa demonstreze ca are un motiv esential pentru intrarea in tara. Acest lucru permite calatoriile legate de munca sau de studiu, dar exclude turismul, vizitele de familie sau vizitele proprietarilor de case secundare.
 
Italia
 
Calatorii din UE trebuie sa faca un test in termen de 48 de ore inainte de plecarea in Italia. Persoanele care sosesc fara dovada unui rezultat negativ al testului trebuie sa faca o carantina timp de 14 zile.
 
Majoritatea calatoriilor in Italia din Marea Britanie sunt inca interzise din cauza preocuparilor cu privire la o noua tulpina a virusului, cu exceptia celor care au resedinta legala in Italia si a celor cu motive urgente de calatorie. Oricine este eligibil sa calatoreasca din Marea Britanie trebuie sa prezinte doua rezultate negative ale testelor si sa faca si o carantina de 14 zile.
 
 Italia are in prezent o interdictie de calatorie interna, cu limite de calatorie intre toate regiunile.
 
Spania
 
Nu exista efectiv restrictii pentru calatorii care sosesc in Spania din tarile UE / SEE, cu conditia ca cei care calatoresc dintr-o tara clasificata drept tara cu risc ridicat sa prezinte un test negativ.
 
 Spania a interzis toate calatoriile din Regatul Unit, cu exceptia celor care se intorc cetateni spanioli sau a celor care au resedinta legala in Spania.
 
Elvetia
 
Zborurile din Marea Britanie si Africa de Sud sunt interzise, dar nu exista restrictii interne de calatorie. Totusi, sosirile din  unele tari si regiuni  care sunt considerate a fi „cu risc ridicat” din cauza ratei de infectie trebuie sa fie puse in carantina timp de 10 zile de la sosire.
 
Norvegia
 
Toti cei care calatoresc in Norvegia trebuie sa faca o carantina timp de zece zile, cu exceptia zonelor galbene si verzi.
 
Chiar daca calatorii sunt vaccinati, nu sunt scutiti de carantina, insa perioada de carantina   poate fi redusa la sapte zile daca calatorul are doua teste negative Covid-19 dupa calatoria in Norvegia, in prima si a saptea zi.
 
Luni, 18 ianuarie,  Norvegia a introdus teste obligatorii Covid-19 pentru calatorii de la frontierele sale. Amenda pentru nerespectarea acestei masuri este de 20.000 de coroane norvegiene.
 
Germania
 
La inceputul lunii ianuarie, Germania a introdus noi reguli, in contextul aparitiei noilor tulpini de coronavirus.
 
Oamenii care sosesc din  Marea Britanie, Brazilia si Africa de Sud trebuie sa aduca dovada unui recent test de coronavirus negativ atunci cand ajung in Germania. Cu toate acestea, pot exista restrictii suplimentare, cum ar fi ca rezidentii din afara UE sa nu poata  intra in tara fara motive intemeiate. 
 
Germania nu are interdictii generale de calatorie interna, dar exista un apel din partea autoritatilor pentru ca toata lumea sa evite calatoriile neesentiale, fie in tara, fie in strainatate. 
 
In general, oricine vine dintr-o „zona de risc” (50 de noi infectii la 100.000 de locuitori in sapte zile) trebuie sa faca un test de indata ce ajunge in Germania (sau poate aduce un test negativ recent) si trebuie sa intre intr-o carantina interna de 10 zile. Totusi, carantina se poate incheia dupa un test efectuat in a cincea zi sau mai tarziu. Este cunoscuta drept „strategia cu doua teste”.

Citeste si: Cat de eficiente sunt actualele vaccinuri in fata noilor tulpini ale virusului?

Sursa foto: freepik.com



Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x