Topul celor mai bune destinatii din lume, pentru pensionare: de cati bani ai nevoie, sa te muti in Paradis

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Topul celor mai bune destinatii din lume, pentru pensionare: de cati bani ai nevoie, sa te muti in Paradis
Topul celor mai bune destinatii din lume, pentru pensionare: de cati bani ai nevoie, sa te muti in Paradis
de Magda Florea la 07 Feb. 2022
Urmareste-ne pe Google News
destinatii pensionarepensionaripensionare

Varsta pensionarii trebuie sa inceteze sa mai fie privita ca momentul in care viata sociala a unei persoane ia sfarsit. Din nefericire, in Romania, predomina mentalitatea aceasta, iar majoritatea pensionarilor sunt "sortiti" unei vieti de rutina, plictis, probleme financiare si sentimente de inutilitate. Ei bine, varsta pensionarii ar trebui sa ne aduca cu totul si cu totul altceva.
 


Persoanele care ies din campul muncii in ultimii ani (deci generatia "tanara" de pensionari), au alte aspiratii de la anii acestia, in comparatie cu bunicii si strabunicii lor, dat fiind si faptul ca au alte posibilitati materiale si li se deschid, de timpuri, orizonturi infinite.
 
Asa se face ca tot mai multi oameni aleg sa se retraga la pensie, nu la tara, pentru a avea grija de animale, ci intr-un stat strain, care le ofera stilul de viata la care multi nici nu indraznesc sa viseze: unii aleg o localitate de pe malul Oceanului, pentru a se plimba dimineata pe nisipul fin, admirand valurile, altii se indreapta spre orasele cosmopolite, care ii fac sa se simta permanent integrati in sanul societatii, activi si cu nenumarate oportunitati de relaxare si divertisment.
 
Iata un clasament al celor mai interesante locuri, unde merita sa te retragi la pensie, chiar daca esti adeptul linistii sau al haosului urban:
 

Las Terrenas, Republica Dominicana


 
Las Terrenas gazduieste o comunitate eclectica de expatriati din intreaga lume, inclusiv Franta, Italia, Germania si Elvetia. Diversitatea culturala a orasului insular se reflecta in ofertele sale culinare, aici avand sansa sa poti degusta de la preparate tipic locare, la bunatati din toate colturile lumii. 
 
Las Terrenas poate fi caracterizat, simplu, ca un Paradis in adevarat sens al cuvantului, daca amintim numai despre plajele cu nisip alb, apa de un albastru infinit si palmierii inalti care se leagana in bataia calda si lina a vantului.
 
Mai mult decat atat, Las Terrenas iese in evidenta in comparatie cu alte destinatii insulele din Caraibe pentru costul scazut al vietii, prin urmare, poate fi o optiune ideala pentru pensionarii care nu dispun de bugete impresionante.
 

Phuket, Thailanda


 
Tot pentru bugete reduse la pensionare se adreseaza si destinatiile din Asia de Sud-Est, in general. Phuket este un exemplu elocvent in acest sens. Orasul este recunoscut pentru faptul ca aici, anual, vin numerosi oameni hotarati sa-si petreaca batranetea intr-un loc de o frumusete idilica, la preturi foarte rezonabile. Comunitatea acestora alcatuieste deja aproximativ 100.000 de persoane.
 
Frumusetea naturala spectaculoasa a Phuketului, plajele curate si privelistile pitoresti ale muntilor atrag pensionari din intreaga lume. Clima este calda si tropicala pe tot parcursul anului, ceea ce face ca aceasta sa fie o alegere ideala pentru persoanele carora le place sa desfasoare activitati in aer liber si pentru cele care nu se "impaca" prea bine cu frigul.
 

Salinas, Ecuador


 
Salinas este recunoscut la nivel mondial sub denumirea de "Micul Miami", iar din aceasta comparatie putem intui deja ceea ce gasim aici. Mai mult decat atat, pe langa tarmul nisipos de Pacific si cladirile cosmopolite inalte, costul vietii in Salinas nu este deloc asemanator cu cel din Miami.
 
Aici, o casa pe plaja poate fi cumparata cu aproximativ 100.000 de dolari, practic fiind mai ieftina decat un apartament cu doua camere in centrul Bucurestiului.
 
Orasul are o vreme calda constant, desi cerul este innorat in mai multe luni ale anului. 
 
In general, Ecuadorul are optiuni de rezidenta usoare si accesibile, inclusiv o viza specifica pentru pensionari, pe care o poti obtine, facand dovada ca obtii un venit lunar de pensionare de 425 de dolari.
 

Citta Sant'Angelo, Italia


 
Iata si o destinatie mai apropiata de noi, chiar in frumoasa Italie. Citta Sant'Angelo este un catun medieval amplasat pe dealurile inverzite din Abruzzo, sudul tarii. Aceasta este destinatia ideala pentru pensionarii indragostiti de natura si care vor sa respire un aer cat mai curat, regiunea fiind recunoscuta drept "unul dintre cele mai verzi locuri din Europa".
 
Citta este plina de farmec istoric, cu piete magnifice, palazzi, biserici si manastiri datand din secolul al IX-lea. Modul de viata local aminteste de o perioada mai simpla, iar Citta face parte din miscarea „Citta Slow”, un efort international de rezistenta la fenomenul de globalizare.
 

Comitatul Clare, Irlanda


 
De-a lungul coastei de vest a Irlandei se afla unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale tarii: County Clare. Clare gazduieste frumusetea naturala pura, pentru care Irlanda este recunoscuta la nivel global.
 
Daca te pasioneaza peisajele cu stanci abrupte, ce adapostesc la baza lor valurile Oceanului Atlantic, impreuna cu campuri inverzite parca infinite, trebuie sa vizitezi zona!
 
Aici, pensionarii au la dispozitie o gama larga da activitati de relaxare, dar regiunea nu este nici pe departe plictisitoare nici pentru tineri. De exemplu, in timp ce seniorii pot face plimbari spre comunitatile rurale sau pot pescui, tinerii au sansa de a face surf, pentru ca aici avem numeroase plaje cu valuri navigabile.
 
Pensionarii care vor sa obtina rezidenta aici trebuie sa faca dovada unui venit de minimum 50.000 de euro pe an/pesoana. 
 

Paris


 
Da, Parisul poate fi locul ideal pentru a-ti trai frumosii ani ai varstei a treia. Centrul istoric al Parisului este un muzeu in aer liber plin de delicii arhitecturale si repere istorice. Persoanele pasionate de arta, de socializare, dar si de farmecul vietii de tipul celei interbelice, au toate sansele sa se simta la Paris precum pestele in apa.
 
Diminetile pot fi petrecute savurand un croissant si un cappuccino la cafeneaua din coltul strazii, iar la amiaza ar putea avea loc deschideri interesante de galerii, saptamani ale modei si chiar spectacole de teatru live, inclusiv pe strada, unde nu trebuie achitat niciun bilet.
 
Cheltuielile cu transportul public, internetul, telefonul si utilitatile sunt reduse in comparatie cu alte orase mari ale Europei, prin urmare, Parisul poate fi o destinatie pentru pensionarii care nu au venituri extraordinare, dar care vor sa savureze aceasta perioada din viata.
 

Nordul Ciprului


 
Nordul Ciprului ofera una dintre cele mai bune oportunitati din lume pentru persoanele care nu vor sa cheltuiasca o avere, dar vor sa traiasca aproape de plaja, de apa si sa aiba in fiecare dimineata aceasta priveliste sub ochii lor, atunci cand isi savureaza ceaiul sau cafeaua.
 
Aici, o proprietate pe malul marii poate fi achizitionata la doar 75.000 de dolari, iar un pensionar poate trai decent aici cu aproximativ 1.000 de dolari pe luna, bani care ii vor acoperi toate cheltuielile si necesitatile de zi cu zi, dar care ii vor permite si sa-si satisfaca anumite capricii.
 
Datorita geografiei peninsulare, Ciprul de Nord are cele mai lungi si mai frumoase portiuni de coasta de pe insula. De asemenea, se mandreste cu soare abundent, vreme calda pe tot parcursul anului si o bogata cultura si istorie locala.
 

Puerto Vallarta, Mexic

 
Puerto Vallarta era, candva, un mic sat de pescari de-a lungul unui golf spectaculos de pe Pacific. Astazi, este una dintre cele mai apreciate destinatii de seniorii din intreaga lume, fiind una dintre cele mai sofisticate si cosmopolite statiuni de plaja din Mexic.
 
Important de mentionat este ca autoritatile mexicane au "mirosit" oportunitatea acestui loc mirific si au investit masiv in infrastructura din zona, inclusiv in autostrazi, drumuri si utilitati publice, facand din Puerto Vallarta o destinatie mai accesibila si mai atractiva pentru varsta pensionarii.

Te-ar putea interesa si: TOP 5 cele mai bune destinatii de VACANTA pentru 2022
 

 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x