Miting PSD la Iasi: Demonstratie de forta sau sfidare la adresa UE?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Miting PSD la Iasi: Demonstratie de forta sau sfidare la adresa UE?
Miting PSD la Iasi: Demonstratie de forta sau sfidare la adresa UE?
de Magda Florea la 09 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
miting psd iasipsd aldeliviu dragneaviorica dancilasummit sibiu

PSD a organizat, joi, la Iasi, un miting cu aproximativ 40.000 de sustinatori De ce? A incercat Liviu Dragnea sa "ia pulsul" opiniei publice pentru a-si testa sansele la alegerile prezidentiale sau face o incercare disperata de a salva imaginea PSD, dupa ce Europa i-a intors spatele in cel mai flargant mod posibil, ignorand Guvernul la Summit-ul de la Sibiu si amenintand ca vor exclude PSD si ALDE din marile familii europene, fiindca nu respecta principiile statului de drept. Ei bine, prima ipoteza pica din start. Explicatia? Nu ai cum sa testezi opiniile sincere de vot ale unor oameni transporati cu autocarele de baronii locali pentru a flutura din sorcove rosii in Piata din Iasi ca sa dea bine la cadru pentru "sefii de la Bucuresti". Ramane varianta a doua: Cu un PSD fara credibilitate si respect de la liderii europeni, Liviu Dragnea a incercat sa desfasoare o actiune de forta, sfidatoare, la adresa acestora, pe principiul "Chiar daca UE nu ma vrea, romanii ma vor". Insa ce nu stie inca Dragnea e ca 40.000 de oameni pot fi transporati in autocare de colo-colo si indopati cu mici, dar cele cateva milioane cu drept de vot au ocazia peste doar cateva zile, pe 26 mai, sa ii ofere lectia vietii si sa il indeparteze de la Putere, lucru pe care intreaga UE l-ar aplauda.

LIVE TEXT Miting PSD Iasi

Ora 17:35 Liviu Dragnea a urcat pe scena in uralele simpatizantilor. Iata principalele declaratii ale liderului PSD:
 
- "Trebuie sa intelegem menirea acestui popor"
 
- "Romania are nevoie acum mai mult decat niciodata de ceea ce a pierdut in timpul regimului Basescu si Iohannis. Avem nevoie de patriotism. Basescu si Iohannis au indemnat acest popor spre ura si dezbinare"
 
-"Nimeni nu are dreptate sa imparte romanii in doua tabere"
 
-"Natiunea inseamna solidaritate, nu ura"
 
-"Iohannis vrea sa ne dezbine, trebuie sa-i spunem ca patria inseamna pace, nu razboi, sa-l invatam ce inseamna patriotismul"
 
-"Suntem cel mai mare partid si de asta unii derbedei umbla pe aici pe langa scena. Sunt doar o mana de oameni, dar platiti bine"
 
-"Noi guvernam pentru Romania, de aia marim veniturile romanilor"
 
-"Scoatem justitia de sub influenta politicului si a serviciilor secrete"
 
- "Noi guvernam pentru romani, crestem salariile, pensiile, aducem acasa medicii plecati, redam demnitatea profesorilor, construim autostrazile"
 
- "Acesti oameni fara Dumnezeu nu stiu decat sa urasca si sa dezbine"
 
- "Iohannis si cei care il sustin, care latra pentru el, au uitat ca noi avem dreptul de a guverna. Ni l-a dat poporul roman si Constitutia"
 
- "Iohannis si ai lui blocheaza Romania din cauza unor interese straine"
 
- "Azi e ziua Europei si o cinstim aici la Iasi pentru ca Europa este noua noastra casa"
 
- "Europa ne-a ajutat, ne-a deprins cu civilizatia si ii suntem indatorati, dar e bine sa platim datori corect. Nu vreau sa platim datoria cu contracte, cedare de suveranitate"
 
- "Nu vreau sa permitem unora din Romania sa angajeze Romania pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu toate bogatiile"
 
- "Cu toate incercarile timpurilor am fost o natiune libera si independenta. Si va intreb asa: de ce sa nu ramanem libera, independenta si respectata in Europa?"
 
- "Romania a fost prea mult timp nedreptatita la Bruxelles"
 
- "Avem candidati cu curaj care isi vor apara tara. Atacurilor PNL-istilor, USR-istilor si SRI-istilor se vor izbi de piepturi tari"
 
- "De aceasta data jocul de azmutire a institutiilor europene catre propriii cetateni trebuie sa ia sfarsit"
 
- "Au incercat sa ne aresteze, sa ne intimideze. Nu am de gand sa renunt, sa dau inapoi. Mergem pana la capat cu aceste victorii"
 
- "Ei nu au sanse sa ne bata democratic si de aia se folosesc de procurori, de ofiteri, de dosare si campanii mizerabile in presa"
 
- " Ce ramane la capatul acestui razboi? PSD care face, Iohannis care sta, PSD care dezvolta tara si Iohannis care o blocheaza. PSD care elibereaza justitia si Iohannis care se chinuie sa o tina in continuare captiva. PSD care ofera liniste si Iohannis care vrea conflicte de strada"
 
- "Va chem la vot sa aparam ce am realizat. Sa aparam banii din buzunarele romanilor si dezvoltarea economica"
 
Ora 17:30 Conform organizatorilor, la mitingul PSD sunt prezenti 40.000 de persoane.
 
Ora 17:25 Carmen Avram, locul 2 pe lista PSD pentru europarlamentare, vorbeste in fata sustinatorilor de la Iasi.
 
"Va veni ziua in care ne vom razbuna, vom merge la vot, se ridica Moldova toata!"
 
"Nimeni nu va va dezamagi, luptam pentru romani"
 
Ora 17:20 Rovana Plumb, primul loc pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, se adreseaza celor cateva zeci de mii de simpatizanti prezenti la Iasi.
 
- "PSD a realizat cea mai mare majore de salarii si pensii din istorica recenta a Romanie. PNL si USR vor sa desfiinteze salariul minim"
 
-"Romania trebuie sa stea la masa deciziilor in Uniunea Europeana, nu in antecamera, pentru ca romanii merita mai mult"
 

Ora 17.00 Liderii PSD au facut bai de multime cu simpatizantii. Au inceput discursurile. 

 
 Ora 16.25 In Piata Unirii din Iasi rasuna muzica. Unii simpatizanti PSD s-au prins la joc. In cordoanele din jurul pietei se afla in continuare protestatari care huiduie si scandeaza lozinci impotriva PSD. 
 
Ora 16.00 Simpatizanti ai PSD continua sa intre in Piata Unirii din Iasi. Nu are acces decat cine face parte dintr-un grup organiza care poate dovedi ca vine pentru a participa la miting sau cine are tichetele date de organizatori. 

Citeste si: Zi istorica la Sibiu: Liderii prezenti la Summit le-au facut promisiuni romanilor
 
 Ora 15.15 Mii de protestari au inconjurat Piata Unirii din Iasi. Tensiunea din zona creste, oamenii manifestandu-se galagios impotriva organizatorilor mitingului. Zona este intesata de jandarmi. 
 
Ora 14.35: Piata Unirii e relativ goala, inca nu au ajuns prea multi simpatizanti PSD
 
Ora 14.30: Mai multi jandarmi incearca sa scoata din proximitatea Pietei Unirii cativa protestatari anti-PSD care huiduie copios si sufla in vuvuzele. Protestatarii sunt masati intr-o zona laterala a pietei.
 
Ora 14.23: Protestatarii anti-PSD ii huiduie copios pe PSD-istii din Piata Unirii
 
Ora 14.22: Protestatarii anti-PSD, stransi langa Piata Unirii, striga la megafoane sloganuri impotriva PSD
 
Ora 14.19: La microfon canta o membra a Cenaclului Flacara
 
Ora 14.17: In afara jandarmilor de la Iasi sunt 400 veniti din Constanta si cateva sute de la brigada mobila din Bacau, scria Ziarul de Iasi. Jandarmii stau cu organizatorii la puncte de acces in Piata si ii verifica pe cei care vor sa intre. Pe Cuza Voda deja s-a inchegat un grup de protestatari pe care jandarmii nu-i lasa sa intre.
 
Ora 14.00: Piata Unirii se umple de PSD-isti. Unii dintre ei primesc veste rosii gratuite din partea organizatorilor
 
Ora 13.50: PSD a adus aceeasi fanfara de lautari ca si la sedinta PSD din aprilie. Au inceput sa vina PSD-istii din Bacau si alte judete, jandarmii ii legitimeaza pe oamenii din Piata Unirii care nu au legatura cu mitingul si le cer sa paraseasca piata.
 
Ora 13.26: Pe un ecran imens din Piata Unirii ruleaza spoturile electorale PSD. O trecatoare ii intreaba pe jandarmi: ”Tinerilor, e razboi in Iasi? Ce e cu voi?”





Contra-miting PSD, tot la Iasi

 
Desi Dragnea vrea sa orchestreze o baie de multime care sa arate Uniunii validarea PSD pe plan local, socoteala de acasa nu prea pare a se potrivi cu cea din targ. Pana la orele dupa-amiezii nu au aparut prea multi simpatizanti la miting, ba chiar iesenii organizeaza o manifestatie anti-PSD.
 
Iesenii au inceput deja sa organizeze un contra-miting, pe Facebook creandu-se „evenimente”. „Dragnea si PSD au anuntat ca vor sa organizeze un miting de 40.000 de persoane la Iasi, chiar in ziua summit-ului UE de la Sibiu. Probabil, Dragnea vrea sa isi ia revansa pentru faptul ca in urma cu doua saptamani a fost huiduit si apostrofat de cateva sute de oameni. Pe 9 Mai, incepand cu ora 15:00, ne strangem in Piata Unirii din Iasi sa aratam ca Iasul nu e rosu, Iasul nu e PSD, si ca Iasi merita mai mult decat PSD! Romania merita mai mult decat PSD!”, se arata in descrierea unui astfel de eveniment.
 
Mai mult, iesenii considera ca „evenimentul pus la cale de PSD pe 9 mai suna a provocare”. „Sobolanul de Dragnea vrea sa revina la Iasi. Cred ca ar fi cazul sa ne unim si sa-i aratam ca in capitala istorica a Romaniei nu au ce cauta hotii! Uniti vom reusi! Asteptam alaturi de noi toata Moldova si toata Romania!”, scrie pa pagina sa de Facebook, Catalin Urtoi, liderul Asociatiei „Impreuna pentru A8”, care alaturi de celelalte asociatii civice din Moldova lupta pentru investitii in infrastructura.
 
Mitingul are loc, in ciuda apelurilor Opozitiei si ale unor organizatii neguvernamentale ca acesta sa fie anulat, avand in vedere ca 9 mai este Ziua Europei, iar la Sibiu are loc summit-ul informal al Consiliului European.
 
Evenimentul se desfasoara in Piata Unirii, intreaga zona centrala a orasului urmand a fi blocata. Se estimeaza ca in Iasi vor veni cateva sute de autocare din toate judetele Moldovei.
 
 De la ora 15:00, iesenii vor claxona in tot orasul timp de 3 ore pentru a isi exprima nemultumirea fata de venirea lui Dragnea in oras, anunta liderul USR Iasi, Filip Havarneanu.
 
Consilierul local independent din Bacau, Cristian Ghinghes, sustine ca 10.000 de bacauani sunt dusi cu forta la Iasi, pentru a participa la mitingul PSD. El sustine ca au fost reperate sute de autocare, microbuze si masini pe traseu.
 
La randul sau, deputatul USR Iulian Bulai a publicat imagini video cu autobuze care se indreapta din Bacau spre Iasi.
 
Liderul USR Iasi, Filip Havarneanu, spune ca numeroase strazi din centrul orasului vor fi blocate, de la ora 14.00, de jandarmi. Intrarea se va face pe baza unui tichet sau legitimatie de membru PSD, mai afirma el.
 
"Prizonieri in propriul nostru oras? Tot ce vedeti cu rosu este zona "interzisa" pentru noi, locul in care doar PSDistii au voie sa intre. Jandarmii vor bloca strazile de la ora 14:00 si intrarea se va face pe baza unui tichet, legitimatie de membru PSD sau daca esti pe o lista a lor.
Sa fii iesean si sa nu poti merge prin centrul orasului pentru ca e rezervat de Dragnea, asta inseamna sa fii PSDist...", a scris Filip Havarneanu pe Facebook.

 
Actiunea civica Reset Iasi arata intr-o postare pe Facebook ca cei care participa la protestul antiDragnea trebuie sa o faca in mod pasnic.
 
"Vom riposta ca in 20 aprilie. Indiferent unde vom fi, mai aproape sau mai departe de scena, haideti sa ne strigam nemultumirea cu o singura voce, in mod pasnic.
Orice act de violenta ajuta doar PSD si Dragnea, creand un prilej perfect pentru a se victimiza", scrie Reset Iasi.



La ora pranzului, manifestantii au inceput sa se adune in Piata Unirii din Iasi. In zona sunt si mai multe echipaje de jandarmi.
 

O demonstratie de forta pentru Liviu Dragnea sau o aroganta la adresa UE?


Dupa cum bine stim, acest miting se desfasoara intr-un context cel putin interesant. Tot astazi, cei mai puternici lideri europeni s-au reunit la Summit-ul de la Sibiu, unde au pe ordinea de zi cele mai importante subiecte care macina astazi Uniunea, inclusiv starea justitiei din Romania. PSD nu doar ca nu a luat parte la discutii, dar europenii nici macar nu vor sa se fotografieze cu vreun membru al aliantei de guvernare, dand clar un semnal de dezaprobare pentru jocurile care se fac la Bucuresti.

Dupa ce au incercat sa dezinformeze opinia publica spunand ca, de fapt, PSD nu a fost invitat la Summit din cauza ca Iohannis nu a transmis acea invitatie, iar oamenii au aflat ca, de fapt, nu presedintele avea aceasta atributie si nu ar fi putut sa ia PSD nici in brate la intalnire, oricat si-ar fi dorit, social-democratii schimba tactica si trec la demonstratii de forta.

Demonstratii de forta sau arogante la adresa Uniunii. "Chiar daca UE nu ne vrea, tara ne vrea", probabil asta vrea sa transmita liderul PSD, prin manifestatiile organizate la Iasi, in timp ce Dancila s-a agatat de niste activitati prin Cluj, cand speranta ca va fi invitata la Summit s-a naruit definitiv.

Pe de alta parte, pe langa "lectia" pe care ar vrea s-o ofere europenilor, Dragnea ar mai putea avea un scop in acest eveniment, si anume, reconfirmarea puterii.

E drept ca liderul PSD nu se bucura de prea multa simpatie in randul cetatenilor, care s-au saturat deja de nenumaratele sale intentii de a interveni prin interpusi asupra sistemului judiciar si a aranja lucrurile astfel incat, dosarele sale penale sa cada in picioare. Sau o fi o simpla coincidenta.

Cert e ca liderul PSD, care are in vedere si o posibila candidatura la prezidentiale, vrea sa isi reconfirme bazinul electoral. Am putea spune ca nu are niciun motiv de ingrijorare, nivelul de trai nu s-a ridicat, si omul tot cu 2 mici si un fes se multumeste, o promisiune de marire de pensie si, bineinteles, retorica populista si anti eurpeana, conform careia noi suntem tinta unei dorinte de colonizare a Europei rele, meschine si hotarate sa ne jupoaie.

Cam acesta este discursul PSD-ului din ultima vreme, care mai bate si in zona anti summit, anti referendum. Cica nu ne-ar aduce noua nimic bun Summit-ul, iar referendumul pentru o justitiie independenta e atat de important incat s-a ridicat pragul de validare astfel incat sa fie cat mai greu de atins. Daca la toate astea adaugam si modificarile recente din Codul penal, care il cam scapa de Dragnea de raspundere in fata legii, dar si majorarea datoriei externe, a deficitului bugetar, precum si adoptarea Ordonantei 114 care a pus pe jar IMM-urile, bancile si inflatia din Romania, avem un cocktail savuros ... unul molotov care ne duce direct la masa lui Putin.

Dragnea poate sta linistit. Mitingul de astazi, pentru social-democrati va fi un succes. Si nu are cum sa fie altfel daca oamenii sunt adusi cu autocare, imbracati in "uniforme" care sa dea bine la cadru si pusi sa care pancarte si afise pe care unii poate vor invata si alfabetul, ca macar la mitingurile viitoare sa le poata citi. 

Una peste alta, cei care nu au legitimatie de partid vor cam sta pe bara, fiindca accesul se face pe principiul VIP ...cu carnet de partid, pardon, legitimatie. Oricum, cei care nu au, macar sa se conecteze la internet. Youtube-ul se va umple pana diseara cu declaratiile oamenilor prezenti la fata locului, crezand ca sunt la moaste sau recunoscand ca au venit acolo pentru ... "plinul de la masina".

Sa ne amintim, de exemplu, mitingul din iunie 2018, cunoscut si drept Mitingul Camasilor Albe.

Iata cateva secvente sugestive si anticipative pentru ceea ce se va intampla ... astazi si ...probabil cat timp oamenii vor ramane indiferenti in ziua alegerilor.



 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x