PSD face zgomot sa acopere rusinea de a fi tinut la usa la Summitul UE de la Sibiu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PSD face zgomot sa acopere rusinea de a fi tinut la usa la Summitul UE de la Sibiu
PSD face zgomot sa acopere rusinea de a fi tinut la usa la Summitul UE de la Sibiu
de Magda Florea la 09 Mai. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
summit sibiuuniunea europeanadeficit bugetarlegile justitieimagistratijustitiecodurile penalecod penal 2019oug 114viorica dancilaliviu dragneapsd alde

Sibiul a fost, joi, punctul cel mai fierbinte de pe harta Europei. Aici s-au intalnit cei mai puternici oameni de pe Batranul Continent. La summitul UE de la Sibiu, presedinti, premieri si lideri de la Bruxelles au anuntat in Romania calea pe care va merge Uniunea Europeana pentru viitorii cinci ani. Insa, nu toate sunt asa de roz precum par, cel putin, nu pentru PSD. Partidul lui Liviu Dragnea a fost tinut "la usa" de europeni, care nu i-au trimis invitatia pentru a participa la discutii, fapt ce PSD incearca sa il acopere cu multa galagie si dezinformare, dar si cu un miting la Iasi, orchestrat de Liviu Dragnea, care a adus la manifestatii aproximativ 40.000 de simpatizanti, carora le-a spus, in principiu ca Iohannis tine captiva justitia, in timp ce PSD isi doreste sa o elibereze. Intrebarea este cine nu lasa PSD-ul sa isi faca treaba, din moment ce are puterea executiva si legislativa la degetul mic, alcatuieste si Guvernul si Parlamentul. Dar sa ne gandim logic: din moment ce Iohannis a fost legat de maini si n-a avut nicio arma sa opreasca modificarile la Codurile penale de saptamana trecuta, afirmatia lui Liviu Dragnea "pica" si in fata unui copil de gradinita.

LIVE TEXT: Summit Sibiu 2019

Update: Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, in conferinta de presa organizata la finalul summitului UE de la Sibiu, ca discutiile au intarat convingerea ca viitorul Uniunii Europene poate fi rescris impreuna si summitul a fost unul reusit. 
 
”Discutiile purtate astazi ne-au intarit convingerea ca putem scrie impreuna viitorul UE. Am reusit sa avem un summit al unitatii. Ma bucur ca dinspre Romania porneste un mesaj pozitiv, unitar, de a consolida Uniunea Europeana pe baza unui set clar de principii si valori. Am discutat despre cum vrem sa continuam.Spiritul de la Sibiu e confirmarea dorintei noastre de a continua impreuna proiectul european. Transmitem un mesaj de vointa politica”, a afirmat Kalus Iohannis.
 
Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a afirmat ca liderii europeni reuniti la Sibiu au au demonstrat categoric ca vor sa-si asume responsabilitatile politice pentru intreaga UE.
 
”Vreau sa pastrez spiritul acestor discutii si as vrea sa anunt ca pe 28 mai voi convoca o intalnire cu cei 28 lideri ai UE, sa asiguram alegerile pentru comisii. Cel mai bine ar fi sa ajungem la un consens in aceste decizii.
Avem nevoie de institutii eficiente, de decizii rapide. Intentia mea e sa nominalizez pe viitorul presedinte al Consiliului in iunie”, a completat acesta.
 
Update ora 15:40 Urmeaza ca, la ora 18:00, sa aflam ce decizii au luat liderii europeni. Ziare.com va va prezenta, in format LIVE TEXT, conferinta de presa comuna sustinuta de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Va invitam sa ii urmariti alaturi de noi.

Citeste si: LIVE TEXT de la mitingul PSD la Iasi: Demonstratie de forta sau sfidare la adresa UE?





Update ora 15:30 Dupa dejunul de lucru de la Brukenthal, liderii UE se intorc in Sala Atrium din Primaria Sibiu pentru a doua sesiune de lucru.

Update ora 14:00 Liderii europeni se afla acum la un pranz de lucru la Muzeul National Brukenthal.



Donald Tusk, mesaj in limba romana: Ati organizat un summit exceptional. Toata Europa s-a indragostit de dumneavoastra

 
Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut numai cuvinte de lauda la adresa presedintelui Klaus Iohannis si a Romaniei, la finalul Summit-ului de la Sibiu. 
 
La incheierea declaratiei de presa sustinuta alaturi de seful statului si de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Tusk a dorit sa vorbeasca in limba romana.
 
El i-a multumit in limba romana presedintelui Klaus Iohannis pentru organizarea Summit-ului de la Sibiu si i-a transmis ca "toata Europa s-a indragostit de dumneavoastra".
 
"Permiteti-mi sa inchei in limba romana. As dori sa-i multumesc presedintelui Iohannis pentru organizarea si gazduirea summitului de la Sibiu. Cand ne-am intalnit in ianuarie, la startul Presedintiei Romane, am vorbit din suflet despre Romania pentru ca am convingerea ca sunteti remarcabili.
 
Ati organizat un summit exceptional. Puteti fi mandri de munca depusa, la fel cum Europa este mandra de dumneavoastra. Pur si simplu, m-am indragostit de Sibiu. Toata Europa s-a indragostit de dumneavoastra. Mersi!", a declarat Donald Tusk.

Emmanuel Macron: Trebuie sa avem o Europa care protejeaza, la frontierele sale, europenii 


Emmanuel Macron, declaratii: "Ne trebuie o Europa care protejeaza si deci trebuie sa avem o Europa care protejeaza, la frontierele sale, europenii si, in aceasta privinta, pentru mine, refondarea Schengen - sa avem o protectie adevarata - este absolut esentiala", a aratat Macron, inainte de Summitul informal al sefilor de stat si de guvern din UE. 
 
Presedintele Frantei a punctat ca acest aspect este si unul dintre dezideratele intalnirii de la Sibiu. Totodata, el a mentionat ca, "vorbind de viitor, "adevarata ambitie" vizeaza clima. Astfel, presedintele Macron a amintit despre faptul ca Franta, alaturi de opt state membre, a semnat un acord prin care se obliga sa reduca emisiile de CO2 la zero, pana in 2050. Emmanuel Macron a vorbit si despre dezideratul unui nou model economic si social de crestere la nivelul UE. El a mai spus ca Declaratia de la Sibiu, ce va fi prezentata la finalul Summitului informal, este una "ambitioasa". 

Klaus Iohaniis: Avem politicieni care, din pacate, au aratat Europei ca nu avem numai o fata frumoasa

 
- Klaus Iohannis a facut noi declaratii inaintea inceperii summitului UE. Acesta le-a promis romanilor ca in curand Romania va intra in spatiul Schengen. "Avem politicieni care, din pacate, au aratat Europei ca nu avem numai o fata frumoasa, avem si politicieni care ataca Justitia. Avem politicieni care ataca, din pacate, chiar si institutiile europene. In aceste conditii, in loc sa mergem mai departe, sa fim acceptati cu totul, au aparut acele discutii despre statul de drept din Romania, discutii care au fost antamate de politicienii nostri care nu vor altceva decat binele Romaniei. Romanii isi doresc sa fie europeni si va promit ca vom ramane si pot sa va promit ca peste putin timp vom fi si in Schengen si vom scapa si de MCV".
 

 Angela Merkel a sosit la Sibiu, acolo unde are loc summitul UE. 

 
- Presedintele PPE, Joseph Daul: "Democratia europeana nu poate sa existe fara statul de drept, independenta justitiei, libertate si solidaritate. Suntem la Sibiu si pentru ca vrem sa oferim sprijin presedintelui Iohannis, lui Ludovic Orban si partidului membru al PPE in sustinerea statului de drept si in lupta impotriva coruptiei si vreau sa salut aici curajul si determinarea romanilor care au coborat in strada pentru a manifesta in acesti ultimi ani. (...) Nu o sa lasam actiunile guvernului socialist si ALDE sa strice viitorul Romaniei, pentru ca la baza acestei decizii stau valorile noastre europene".
 
- Ludovic Orban, la summitul PPE: "Chiar daca avem forte politice atat in Romania, cat si in alte tari europene, care contesta proiectul european, care incearca sa castige capital politic dintr-un razboi absurd cu institutiile UE, cu UE (...), in ceea ce ne priveste vom lupta alaturi de partenerii din PPE sa ne asiguram in continuare ca Europa va ramane unita, ca Europa va fi un loc in care fiecare cetatean al UE va avea o viata decenta, in libertate, i se va respecta demnitate si toti cei care ocupa functii publice, indiferent unde ocupa aceste functii - la nivel local, judetean, national sau european -, sunt in serviciul cetateanului". 
 
- Dupa presedintele Klaus Iohannis au sustinut discursuri politice presedintele PPE, Joseph Daul, presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber si Ludovic Orban, presedintele PNL.
 
- Klaus Iohannis, declaratii la summitul PPE: E un moment special pentru mine sa deschid aici, la Sibiu, summitul PPE. (...) Am ales 9 mai pentru summitul PPE si summitul UE de la Sibiu. Va felicit cu ocazia zilei Europei. (...) Sibiu a fost in 2007 Capitala culturala a Europei. Sibiul e un oras profund european si e locul potrivit pentru a gazdui o reuniune despre viitorul Uniunii Europene. (...) Dupa 30 de ani de la caderea comunismului am adus Europa acasa, aici in Romania. (...) La sfarsitul acestei luni cetatenii sunt chemati la urne. Aceste alegeri sunt despre a ramane uniti si solidari in apararea valorilor fundamentale ale marii noastre familii europene. Lupta impotriva celor care isi ascund incompetenta sub sloganuri extremiste sau populiste este una pe care avem responsabilitatea sa o castigam. Viitorul UE depinde de noi. Ii urez succes lui Manfred Weber. (...) Apararea statului de drept a devenit o sintagma care se aude tot mai des in Europa. E misiunea noastra sa le explicam cetatenilor ca e o chestiune de care depinde viata de zi cu zi a fiecarui european. (...) Votul de la referendum e un vot pentru viitorul european al Romaniei. Va promit astazi, aici, alaturi de familia mea politica, ca Europa va fi mereu acasa in Romania si ca Romania va fi tot mai puternica si tot mai respectata in UE. 
 
- Liderii PPE au inceput sa soseasca la eveniment. La intrarea in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA Sibiu, acolo unde ar e loc reuniunea, Klaus Iohannis a declarat ca astazi, la Sibiu, "se decide viitorul Uniunii Europene". "Europa vine in Romania", a mai declarat presedintele.
 
- Inaintea summitului Uniunii Europene, la care participa sefi de stat si de guverne din Uniunea Europeana, are loc o intalnire politica. Este vorba despre summitul PPE. In cadrul evenimentului vor avea loc declaratii de presa comune cu Presedintele PPE, Joseph Daul, Presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban. La eveniment participa si presedintele Klaus Iohannis.

PSD, marele absent de la Summit


Aproape nimeni nu lipseste de la Sibiu: sunt aici si popularii europeni, care au organizat un summit in marja reuniunii Consiliului European, si socialistii europeni, printre ei si prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, si presedintele Klaus Iohannis, cel care ocupa scaunul Romaniei la Consiliu, si liberalii, pe care PPE ii legitimeaza electoral de la inceputul campaniei, si USR si PLUS, care si-au lansat la Sibiu un manifest pentru Europa.
 
Singurii absenti de la Sibiu sunt reprezentantii Guvernului Romaniei, cel care exercita presedintia Consiliului UE, si membrii PSD si ALDE, partide aflate la putere.
 
Cu toate ca PSD si Guvernul au tras toate sforile pentru a obtine pentru Viorica Dancila o bilaterala la Sibiu - spun surse europene - cu unul dintre prim-ministrii care sunt la Consiliu sau macar o fotografie cu un oficial european, premierul a fost refuzat la unison.
 
Se simte o ostilitate imensa in potriva Puterii de la Bucuresti, insa trebuie sa recunoastem ca asta nu e o surpriza pentru nimeni. Ce a facut PSD la guvernare, alaturi de ALDE, a starnit indignarea liderilor si institutiilor europene. Sa ne amintim doar de averismentele nenumarate date de Frans Timmermans, care solicita Guvernului sa inceteze presiunile impotriva candidaturii lui Kovesi la functia de procuror-sef european, dar si rugamintile acestuia de a nu mai interveni in Justitie si a nu mai modifica Codurile penale. Totodata, Guvernul nostru a reusit performanta sa isi intoarca impotriva sa mediul de afaceri, bancherii, dar si romanii care se confrunta cu scumpiri la alimente, servicii bancare, servicii telecom, carburanti, se confrunta cu o inflatie in crestere si cu un curs euro despre care analistii spun ca va atinge pragul de 5 lei pana la finele anului.
 
Totodata, Guvernul nostru se imprumuta de la luna la luna sume uriase de bani, deficitul bugetar starnind si el ingrijorarea europenilor care au cerut diminuarea lui de urgenta. 
 
Acestea sunt doar cateva puncte pe care Romania parca dinadins, in loc sa le imbunatateasca, mai tare le accentueaza. Si in acest context, cum sa mai fie vazuta bine alianta PSD-ALDE in UE?
 
Dincolo de declaratiile transante ale europenilor vizavi de PSD si ALDE, care iau in calcul chiar activarea articolului 7 si Regulamentul UE impotriva Romaniei, partidele lui Liviu Dragnea si Tariceanu au primit avertismente de excludere din partea familiilor europene din care fac parte. ALDE Europa a inceput demersurile de a exclude formatiunea lui Tariceanu pe motiv ca acesta a mintit cand a promis ca se va opune modificarilor in justitie orchestrate de PSD. 
 
De asemenea, nici Liviu Dragnea nu se mai are bine cu socialistii europeni, care, de asemenea, i-au pus in vedere ca nu mai urmeaza traiectoria europeana si nu respecta statul de drept.
 

Si ... in acest context, Dancila pozeaza in victima lui Iohannis

 
In momentul in care UE a intors spatele Guvernului de la Bucuresti, satula fiind de atatea "gafe intentionate", Dancila nu si-a asumat greselile facute in fruntea Executivului si, poate, ordinele unor oameni direct interesati de stirbirea independentei justitiei, si s-a gandit sa arunce pisica moarta la Iohannis.
 
Desigur, acuzatia ca nu a fost invitata la Summit din cauza lui Iohannis poate prinde doar in fata acelora care se bucura la fesuri, pixuri si galeti cu trandafiri, insa merita incercata orice varianta, atunci cand nava incepe sa ia apa si se duce usor, usor la fund.
 
Asa ca, Dancila spune ca PSD ar fi fost si el astazi la discutii cu greii europeni, daca permitea Iohannis acest lucru. Ei bine, fals. 
 
Presedintele Klaus Iohannis a explicat marti faaptul ca premierul Viorica Dancila nu a fost invitata la summitul UE de la Sibiu, afirmand ca fiecare stat are un singur reprezentant la acest eveniment, unde vor fi intalniri numai in format de Consiliu European, astfel ca Romania va fi reprezentata de seful statului. „Nu este nici o rea-vointa, nici o rea-credinta, pur si simplu aici este locul presedintelui, in Consiliul European, si noi ne intalnim aici ca sa lucram (...) Nu sunt prevazute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta si ar pierde vremea”, spune Iohannis
 
"Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constitutionala a Romaniei este de asa natura ca reprezentantul Romaniei in Consiliul European este presedintele tarii, in cazul acesta eu. Aici, la Sibiu, vor fi intalniri numai in format de Consiliu European, nu este prevazuta nicio manifestare in alt format decat Consiliul European. Noi facem invitatii pentru Consiliul European doar presedintelui Parlamentului European care vine in deschiderea Consilulul European si face o prezentare. Atat este cutuma la Consiliul European. Iar aceste invitatii le face presedintele Consiliului European, care este domnul Tusk”, a explicat, marti, Klaus Iohannis, aflat la Sibiu pentru a verifica stadiul pregatirilor pentru summitul din 9 mai.
 
Seful statului a spus ca intalnirile din cadrul summitului sunt pentru lucru, nefiind prevazute evenimente protocolare, „la care lumea ar sta si ar pierde vremea”.
 
"In consecinta toata discutia este una putin artificiala si izvorata din faptul ca nu se cunoaste prea bine arhitectura constitutionala a Romanei. Nu este nici o rea-vointa, nici o rea-credinta, pur si simplu aici este locul presedintelui, in Consiliul European, si noi ne intalnim aici ca sa lucram si sa lucram la un lucru foarte important, la agenda strategica pentru urmatorul mandat al institutiilor europene, ne intalnim pentru a da optimism, speranta, cetatenilor europeni, acum, in pragul alegerilor europene. Nu sunt prevazute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta si ar pierde vremea, noi avem foarte, foarte mult de lucru, de discutat in Consiliul European. Niciodata nu ne ajunge timpul si atunci cand ne adunam discutam la concret, discutam lucrurile care sunt pe agenda”, a adaugat el.
 
Mai exista, totusi, varianta foarte plauzibila, ca Dancila sa nu cunoasca procedura si sa creada, pur si simplu, ca putea sa o invite oricine, oricum ... Orice e posibil!
 

Viorica Dancila, respinsa de socialistii europeni

 
Singurii absenti de la Sibiu sunt reprezentantii Guvernului Romaniei, cel care exercita presedintia Consiliului UE, si membrii PSD si ALDE, partide aflate la putere.
 
Cu toate ca PSD si Guvernul au tras toate sforile pentru a obtine pentru Viorica Dancila o bilaterala la Sibiu - spun surse europene - cu unul dintre prim-ministrii care sunt la Consiliu sau macar o fotografie cu un oficial european, premierul a fost refuzat la unison.
 
Iar faptul ca socialistii europeni au venit la Sibiu, pentru discutii neoficiale, dar cu participarea candidatului pentru sefia Comisiei Europene, Frans Timmermans, se vrea un mesaj trimis PSD, ca este nefrecventabil. Niciun socialist european nu vrea sa apara in fotografia PSD, desi cutuma e ca familia politica sa isi sprijine si legitimeze electoral partidele membre.
 
Daca PES pur si simplu isi vedea de campania europeana si il abandona pe Liviu Dragnea, izolat de propriul discurs iliberal, era inca prea putin.
 
Viorica Dancila nu a avut acces la summit-ul Consiliului European pentru ca asa este regula, ca presedintele sa participe. Usile i s-au inchis in nas premierului si la intalnirea socialistilor europeni, propria familie politica, iar asta nu mai poate fi pus nici in carca presedintelui Iohannis.
 
Asadar, dupa ce a incercat sa dea vina pe presedintele Klaus Iohannis, sa denunte o izolare a Guvernului, atunci cand minciuna nu a putut fi sustinuta, Guvernul PSD/ALDE a pus in scena strategia deturnarii si compromiterii summit-ului european.

Basescu: "se revarsa necunoasterea despre Uniunea Europeana”, prin faptul ca jurnalisti si politicieni "deplang faptul ca doamna Dancila inca nu a fost invitata la Sibiu”

 
Sambata, Viorica Dancila a declarat ca, daca va fi invitata, va participa la summitul sefilor de stat si de guverne din 9 mai de la Sibiu, dar nu se va ruga de nimeni pentru a participa la eveniment. Dancila spunea ca nu este „suparata” ca nu a fost invitata, pentru ca nu ar rezolva lucrurile si prefera sa gandeasca pozitiv. "Eu sper ca acest summit sa iasa cat mai bine, este important pentru noi ca tara”, a spus premierul.
 
Fostul presedinte Traian Basescu afirma ca in spatiul public "se revarsa necunoasterea despre Uniunea Europeana”, prin faptul ca jurnalisti si politicieni "deplang faptul ca doamna Dancila inca nu a fost invitata la Sibiu”. El explica ca ea nici nu va fi invitata la lucrarile Consiliului European si subliniaza diferenta intre aceasta institutie si Consiliul Uniunii Europene.
 
"Doamna premier Dancila prezideaza Consiliul Uniunii Europene (acolo unde merg ministrii), in timp ce presedintele Iohannis prezideaza Consiliul European, care este alta institutie. (...) Doamna premier Dancila nu va putea fi invitata la lucrarile Consiliului European (vezi Tratatul de la Lisabona), dar va putea fi invitata la receptie si prezentata de presedinte”, sustine Basescu.

Citeste si: 9 mai, Ziua Europei: de la Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului la Uniunea Europeana
 

Voievodul Liviu Drganea si sceneta jucata la Iasi

 
Cum lucrurile in restul tarii scapa usor, usor de sub control, Liviu Dragnea este protagonistul unei scenete cu iz voievodal, la Iasi.
 
 
S-a dus la Iasi, centrul Moldovei, pentru a pune in scena contrapunerea istorica Moldova/Ardeal.
 
Imaginea pe care o forteaza este aceea a Romaniei autohtone, meritorii, dar nedreptatite de mai-marii lumii, care au luat cu asalt Ardealul, la Sibiu, unde vorbesc ei intre ei, cu usile inchise, fara ca tara sa aiba ceva de castigat.
 
Sunt in aceasta imagine toate cliseele natiunii mici, cu destinul maret frant de natiunile mai mari care o inconjoara.
 

Cum incearca PSD sa induca in eroare opinia publica?

 
De cand a simtit puternica respingere a Europei, PSD si-a schimbat discursul. Europa cea "rea" si "profitoare" si noi, cei mereu exploatati, cam asta se vorbeste, daca e sa sintetizam la maximum.
 
Putin mai pe larg, PSD merge pe doua idei:
 
1. "Summit-ul Consiliului European este inutil, nu are miza pentru Romania, e un fel de petrecere privata a presedintelui Iohannis"
 
Realitatea:  Summit-ul are o miza cruciala pentru portofoliile europene si una si mai mare pentru Romania. In pofida unui guvern criticat constant de toate institutiile europene si ale carui abuzuri de putere i-au determinat pe liderii europeni sa gandeasca mecanisme suplimentare de protejare a democratiei, locul Romaniei este in UE, pentru ca Romania nu se reduce la o guvernare provizoriu deturnata de interesele unui grup politc.
 
2. Summit-ul european e un act de colonizare a Romaniei, pentru ca liderii europeni puternici au venit la Sibiu ca la ei acasa, fara a acorda respectul cuvenit Guvernului Romaniei.
 
Realitatea: Mesajul transmis de liderii UE la Sibiu este unul puternic si contra acestui narativ al PSD: regimul politic PSD/ALDE arata ca o colonizare a Romaniei, care, iata, are institutii - presedintia - care functioneaza pe valori europene si care pot fi parteneri de dialog ai Europei.
 
In toate declaratiile facute pana acum la Sibiu, liderii europeni au incurajat societatea. Absolut toti - de la Joseph Daul la Donald Tusk - au tinut sa arate ca romanii si Romania nu sunt totuna cu PSD si Dragnea, oricat de strident ar vrea acestia sa se identifice cu tara si sa compromita institutie cu institutie.
 

Ce contine Declaratia finala a summitului de la Sibiu
 

Declaratia de la Sibiu ar trebui sa fie un moment istoric pentru Uniunea Europeana. Declaratia a fost redactata chiar de presedintele Klaus Iohannis, cu ajutorul presedintelui Comisiei Europene si al presedintelui Consiliului European. Declaratia contine 10 puncte, 10 promisiuni fata de cetatenii europeni. In primul rand, se vorbeste de aparare comuna, dar in acelasi timp, liderii europeni se angajeaza sa protejeze „modul de viata european, democratia si statul de drept”.
 
Inainte de summit va exista si o reuniune a liderilor Partidului Popular European, la care participa si presedintele Klaus Iohannis, care va sustine si un discurs, alaturi de Manfred Weber, care este candidatul PPE pentru functia de presedinte al viitoarei Comisii Europene. Participa la aceasta reuniune si cancelarul german Angela Merkel, si cancelarul austriac, dar lipseste premierul Ungariei, Viktor Orban.
 
Aproape concomitent cu reuniunea PPE are loc la Sibiu si o intalnire informala a liderilor din partidul socialistilor europeni, la care participa Frans Timmermans, candidatul socialistilor la functia de presedinte al Comisiei Europene. La aceasta intalnire informala, din ceea ce stim in acest moment, nu a fost invitat niciun lider roman.
 
Discutiile liderilor UE incep peste cateva ore, la ora 12:30, la Primaria din Sibiu. Vor fi stabilite acolo prioritatile pentru urmatorii cinci ani. Acestea vor fi definitivate in iunie, dupa alegerile pentru Parlamentul European.

Citeste si: Cei cu venituri sub salariul minim obtinut intre 1 iulie 2015 si 31 decembrie 2017 scapa de plata CASS
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x