ANALIZA: 10 companii care ar putea salva lumea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: 10 companii care ar putea salva lumea ANALIZA: 10 companii care ar putea salva lumea
de Manager.ro la 27 Iun. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizacompaniienergiemedicamentesolutiiviitor

Terra reprezinta un ecosistem foarte fragil. Ce este mai important decat salvarea lumii? In fiecare zi, sunt inovate noi aplicatii, noi strategii de marketing si bancile tranzactioneaza noi milioane de dolari. Pe de alta parte, urmatoarele companii gandesc in perspectiva si vor sa schiteze un viitor mai bun pentru umanitate. Iti trebuie curaj, pentru a dezvolta noi medicamente si solutii energetice, care sa ne ajute sa supravietuim si in secolele urmatoare. Unele companii incearca sa creeze o lume mai buna si aceste eforturi sunt rasplatite, inclusiv in spectrul financiar. Mentinerea planetei intr-o stare sustenabila pentru generatiile viitoare, nu este doar o strategie, ci si o obligatie.

1. Biota ar putea dezvolta un leac pentru raceala



Biota a testat un tratament pentru raceala. Testul a fost efectuat asupra astmaticilor si a demonstrat o reducere semnificativa a simptomelor racelii. "Pacientii care au primit tratamentul au inregistrat o imbunatatire a functiilor si nevoia pentru medicamente contra astmului a fost vizibil mai redusa; de asemenea, a scazut incidenta infectiilor virale".


Un adolescent/adult se confrunta in fiecare an cu 2 - 4 raceli zdravene. Americanii investesc 2,9 miliarde de dolari in fiecare an in medicamente si 1,1 miliarde de dolari in retete care se dovedesc a fi inutile.


2. Dow Chemical vrea sa se asigure ca apa potabila ajunge la toata lumea



O subsidiara a The Dow Chemical Company (DOW), FilmTec Corporation, dezvolta DOW FILMTEC. Acest produs filtreaza apa industriala, municipala, comerciala si cea care ajunge la robinetul oamenilor, prin osmoza inversa si elemente de nanofiltrare. Cei mai multi clienti Dow sunt producatorii de echipamente de tratare a apei, companiile de instalatii de apa potabila sau consumatorii industriali de apa, precum si companiile publice si private de utilitati.

Extinderea sistemului de filtrare a apei are un impact asupra filtrarii in privinta multor utilizari globale. Vanzarile de echipamente pentru filtrarea si tratatare apei catre utilizatorii industriali vor creste la 22 miliarde de dolari in 2016, de la 14 miliarde de dolari, valoare inregistrata in 2010.

3. GlaxoSmithKline dezvolta un vaccin contra malariei, care ar putea salva milioane de vieti in fiecare an



In ultimii 25 de ani, GlaxoSmithKline (GSK) a dezvoltat vaccinul contra malariei RTS, S. Acesta va ajunge pana in 2015 la 15.000 de copii. Potrivit rezultatelor medicale din luna octombrie 2011, vaccinul a protejat 47% dintre cei 6.000 de copii testati. "Rezultatele preliminare cu privire la vaccin arata ca aproape jumatate dintre copiii care au primit acest tratament au fost protejati impotriva malariei".

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca in 2010 au fost inregistrate 216 milioane cazuri de malarie. Circa 655.000 de oameni au murit din cauza bolii, dintre care multi au fost copii cu varsta sub cinci ani. Impactul economic al malariei asupra Africii este de 12 miliarde de dolari in fiecare an.

4. Lantul de aprovizionare al Chipotle Mexican Grill va obliga concurenta sa adopte practici mai "verzi" de productie



Chipotle ii va determina pe competitori sa se conformeze trendului alimentatiei sanatoase. Toate vitele de la fermele Chipotle sunt hranite in mod natural si nu li se administreaza niciun tip de antibiotic sau hormoni.

Dincolo de lantul de aprovizionare orientat spre sanatatea consumatorilor, 75 de magazine Chipotle au fost dotate cu panouri solare in 2009 si un restaurant din Gurnee, IL, a devenit primul local cu certificare LEED Platinum, deoarece dispune de o turbina eoliana. 50 milioane de americani mananca in fiecare zi la fast food. Americanii cheltuiesc in fiecare an 134 miliarde de dolari pe mancarea de acest tip.

5. A123 Systems construieste o baterie care reduce greutatea masinilor electrice



A123 Systems (AONE) a construit Nanophosphate EXT, o baterie proiectata astfel incat sa reduca sau sa elimine nevoia sistemelor de incalzire/racire in masinile hibrid. Testele au relevat faptul ca bateria poate retine 90% din capacitatea sa initiala la 113 grade Fahrenheit (45 grade Celsius) si poate furniza energia necesara pornirii la o temperatura de sub 22 grade Fahrenheit (sub 5,55 grade Celsius). Pike Research estimeaza ca pana in 2017, in SUA vor circula 359.000 masini electrice.

6. Tesla doreste ca oamenii sa devina fani ai masinilor electrice, nu doar voluntari ai trendului ECO



Tesla a fost infiintata in 2003 si vrea sa demonstreze ca masinile electrice sunt "extraordinare", potrivit descrierii de pe site. Tesla Roadster a fost prima masina sport integral electrica si Modelul S este primul sedan integral electric.

Dincolo de comercializarea celor doua modele electrice, Tesla vinde baterii pentru producatorii auto de asemenea vehicule. Piata masinilor electrice este in crestere si Tesla ramane in centrul atentiei. Pana la finele anului, Tesla estimeaza ca va primi 5.000 de comenzi pentru Modelul S. Actualmente, masina costa 57.000 de dolari.

7. Gilead dezvolta un medicament impotriva HIV, care are mai putine efecte secundare, decat oricare alt leac vandut pana acum



Consilierii FDA sprijina medicamentul Quad Pill HIV de la Gilead (GILD). Pastila poate trata SIDA, avand insa efecte secundare mai putine. Gilead este cel mai mare producator de medicamente contra HIV. In 2010, circa 34 milioane de oameni din intreaga lume erau bolnavi de SIDA. Un singur tratament contra SIDA costa 2.315 dolari pe luna, potrivit Business Week.

8. New Energy Technology vrea sa conecteze toate ferestrele lumii la razele soarelui



NENE si alte companii lucreaza la o tehnologie de tipul SolarWindow. Aceasta va permite generarea de electricitate prin intermediul sticlei si contine un sistem conductiv de fire, care poate genera si transporta curentul electric. In SUA, exista peste 5 milioane de cladiri comerciale. Tehnologia SolarWindow poate fi utilizata cu succes de catre acestea. Totodata, o gospodarie care trece de la energia traditionala la cea solara economiseste 1.050 de dolari pe an, estimeaza Economic Development.

9. Johnson & Johnson dezvolta un pancreas artificial, care ar putea schimba viata diabeticilor



HHM, Hypoglycemia-Hyperglycemia Minimizer este denumirea pancreasului artificial dezvoltat de compania JNJ. Un prim studiu de fezabilitate a demonstrat ca sistemul a reusit sa detecteze in mod automat cresterea/scaderea glucozei din sange si in consecinta sa creasca/scada nivelul de insulina, in deplina siguranta. 25,8 milioane de americani sufera de diabet. Boala reduce economia americana cu 132 miliarde de dolari, in fiecare an.

10. Google "curata" intregul sistem energetic global si actioneaza pe mai multe fronturi



Google este mult mai mult decat cel mai popular motor de cautare. Compania a investit in multe proiecte energetice verzi. Potrivit site-ului Google, compania a investit peste 915 milioane de dolari in aceasta zona.

Iata o impartire generala a finantarilor Google:

Energie recurenta: Proiecte fotovoltaice de anvergura in California, care deservesc cu energie circa 1,4 milioane oameni.

Finantarea surselor alternative de energie: Google a finantat proiecte solare. 40% din sistemele solare vandute catre gospodariile americane in 2010 au fost intermediate si facilitate de Clean Power Finance.

SolarCity: Panouri solare pentru mii de rezidenti. SolarCity a presupus o investitie de 1,28 miliarde dolari.

Brightsource: Google a finantat un proiect care va genera 392 megawati de energie solara.

Atlantic Wind Connection: O adevarata "autostrada" pentru transmiterea energiei verzi. Proiectul va colecta 6.000 megawati de energie eoliana.

Alta Wind Energy Center: Turbine in Mojave. Proiectul va genera 1.550 megawati, care vor asigura energia pentru 450.000 de case.

Shepherd's Flat: Una din cele mai mari ferme eoliene din lume, care va genera 845 megawatti.

Peace Garden Wind Farms: Proiectul eolian va produce 169,5 megawati energie, in Dakota de Nord.

Centrale fotovoltaice in Germania: Google a investit si peste hotarele Americii. Compania estimeaza ca sistemul va duce la returnarea investitie in 7,5 ani. Investitia: 15 milioane de dolari pe un interval de 30 de ani.

Makani Power: Turbinele Makani vor genera 100 megawatti, care pot alimenta cu energie 100.000 de case.

(via BusinessInsider.com)

Ultimele NOUTATI

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie...

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x