Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In pofida vestilor alarmante despre datoriile si deficitul Americii, cei mai multi americani nu cred ca dolarul s-ar putea prabusi. De la investitorii dibaci, pana la cei prea ocupati sa mediteze asupra conditiilor economice in care traiesc, majoritatea oamenilor resping ideea dolarului dus la morga.
Istoria are insa un mesaj scurt pentru noi: Nicio moneda nationala nu traieste vesnic. In final, toate bancnotele ajung sa fie puse pe foc. BMG BullionBars a publicat recent un infografic in care apar unele din cele mai "anemice" bancnote din istorie. In aceasta insiruire este prezent si leul romanesc din 2001, prin bancnota de 50.000 de lei.
Unele "hartii" au ajuns rapid in lista, altele de-a lungul timpului. In final, bula monetara a explodat si aceste monede nationale s-au metamorfozat in altele sau chiar au disparut. Fenomenul nu este specific tarilor din lumea a treia. Nu exista discriminare in privinta factorului economic. Daca liderii abuzeaza de bancnotele cetatenilor, tot cei din urma vor plati pretul.
Care este cuvantul de ordine pentru aceste bancnote de mii de unitati? ZERO barat. Va avea dolarul aceeasi soarta trista? Factorii care au generat prabusirea urmatoarelor monede nationale au fost tot cei doi "D": Datoriile si Deficitele.
Morgan Stanley sublinia in anul 2009 ca nu exista "un precedent istoric" pentru o economie care depaseste un raport datorie/PIB de 250%, fara ca statul respectiv sa treaca printr-o criza financiara sau sa se confrunte cu o inflatie usturatoare. Datoria americanilor, inclusiv Social Security-ul si Medicare-ul, depaseste PIB-ul cu peste 400%.
Investitorul-minune Marc Faber spune ca daca datoriile unei tari depasesc 30% din veniturile generate de taxe, moneda nationala este "ca si condamnata". Analistul Michael Murphy estimeaza ca americanii vor atinge acest nivel in luna octombrie.
Peter Bernholz, expert de marca in domeniul hiperinflatiei, precizeaza raspicat ca "hiperinflatia este cauzata de deficitele bugetului guvernului". In acest an, deficitul SUA va ajunge la 1,5 trilioane de dolari, cel mai mare din istorie.
De la infiintarea Rezervei Federale in anul 1913, dolarul a pierdut 95% din gradul de influenta. Liderii nu stiu (sau nu vor) sa duca moneda americana "la sala de fitness", pentru a fi in forma maxima.
Fie ca dolarul va muri sau va deveni o moneda de mana a doua in lume, lista urmatoare ramane deschisa. Consecintele asupra nivelului de trai al oamenilor raman iremediabile.
In timp ce banii reprezinta doar una din problemele noastre, iti poti proteja bunurile folosindu-te de "monede" stabile, apreciate si care nu pot fi distruse usor de liderii incompetenti. Nu ignora mesajul istoriei. Foloseste aur (sau argint) pentru a-ti conserva economiile. E o perioada tensionata. Asigura-te ca ai destule metale in vistierie, incat sa faci fata unei posibile Apocalipse Financiare. De ce? Pentru ca atunci cand vorbim despre bani, ZERO BARAT nu este o expresie distractiva..
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"