ANALIZA: Povestea lui Bill Gates

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Povestea lui Bill Gates ANALIZA: Povestea lui Bill Gates
de Manager.ro la 03 Sep. 2013
Urmareste-ne pe Google News
analizabill gateswindowsmicrosoftantreprenoricalculatoare

Bill Gates nu a iesit niciodata de sub lumina reflectoarelor, dar anuntul retragerii prietenului sau de o viata, Steve Ballmer, a determinat multe publicatii sa realizeze o retrospectiva a vietii miliardarului care a infiintat Microsoft.

Atat Ballmer, cat si Gates, au stabilit ca "primul trebuie sa plece". Multi si-ar dori ca Gates sa revina la Microsoft, in locul lui Ballmer, in calitate de CEO. El a infiintat Microsoft si a condus compania in anii '80-'90, cladind monopolul sistemului de operare Windows pe piata computerelor personale. 
 
Gates nu va reveni, cel mai probabil, la Microsoft. Antreprenorul ramane presedintele companiei si a parasit compania in 2008, pentru a se concentra asupra activitatii fundatiei sale, care ajuta multi oameni din lume. Business Insider a realizat o analiza a vietii celui mai bogat om din lume, in adevaratul sens al cuvantului "bogatie", insemnand ca Gates nu a avut (si are) doar bani, ci si o viziune fabuloasa. 
 
-Bill Gates a crescut in Seattle, tatal sau fiind avocat. A fost un copil inteligent, dar dificil. 
 
Gates a citit numeroase carti in copilarie. Parintii sai plateau oricat, pentru a-i asigura lui Gates cartile respective. La varsta de 11 ani, a "inflorit intelectual" si a devenit "o mica pacoste" pentru parintii sai, potrivit unui profil WSJ. 
 
-La varsta de 13 ani, a mers la Lakeside School in Seattle, o scoala privata, unde a descoperit calculatoarele.
 
"Lakeside a fost unul din cele mai bune lucruri care mi s-au intamplat vreodata", a marturisit Bill Gates, intr-un interviu. Lakeside avea calculatoare si Gates, alaturi de prietenul sau, Paul Allen, nu ezitau sa le exploreze. "Experienta pe care am acumulat-o alaturi de Paul Allen a determinat aparitia unei idei in care nimeni nu credea - ca procesoarele de calculatoare vor deveni atat de puternice, incat computerele si programele vor deveni o obisnuinta in fiecare companie si casa".
 
-Dupa Lakeside, Gates a mers la Harvard.
 
La Harvard, Gates l-a intalnit pe Steve Ballmer. Gates a stat la Harvard doar doi ani, dupa care a renuntat la studii, pentru a infiinta Microsoft, alaturi de Paul Allen.
 
-Gates si Allen au pus bazele Microsoft in Albuquerque, N.M.
 
Allen si Gates au construit o versiune a limbajului de programare BASIC pentru MITS Altair, primul calculator personal. MITS sau Micro Instrumentation and Telemetry, se afla in Albuquerque, astfel incat aici a fost locul de nastere al Microsoft. Compania a fost mutata la Washington in 1979. Allen a parasit Microsoft in 1982, dupa ce a fost diagnosticat cu boala Hodgkin. Antreprenorul a urmat cu succes un tratament, dar nu a revenit niciodata full-time in compania pe care a infiintat-o. 
 
-In 1980, Gates l-a adus pe Steve Ballmer de la Procter & Gamble. 
 
Ballmer a fost primul manager profesionist al companiei Microsoft. Gates l-a adus pe acesta de la Procter & Gamble, oferindu-i un numar generos de actiuni.
 
-In 1980, IBM a angajat Microsoft sa creeze un sistem de operare pentru computere.
 
Microsoft a cumparat sistemul de operare Q-DOS de la o companie tehnologica din Seattle, apoi a vandut-o (cu licenta) catre IBM. Sistemul a devenit MS-DOS, devenind dominant pe piata sistemelor de operare pentru calculatoare.
 
-Steve Jobs a incercat sa-l atraga pe Gates in compania sa, la inceputul anilor '80.
 
Nu stim cand s-au intalnit initial cei doi titani tehnologici, Gates si Jobs. Cert este ca la finalul anilor '70, Microsoft obtinea cei mai multi bani de pe urma vanzarii de software pentru calculatoare Apple. Cand Jobs a dezvoltat primul MacIntosh, a incercat sa-l convinga pe Gates (a mers la Seattle in acest sens) sa dezvolte programe pentru Mac. In urmatorii cinci ani, cei doi au avut o prietenie trainica. 
 
-In 1983, Microsoft a dezvaluit planurile pentru Windows.
 
Windows era o interfata grafica pentru utilizator si semana cu cea a Apple, oferita pentru Macintosh. Jobs s-a suparat cand a auzit "grozavia". "Ne storci de bani!", ar fi urlat Jobs la Gates. "Am avut incredere in tine si furi de la noi!". Gates a spus insa ca Apple a furat de la Xerox, astfel incat este "in regula" ca Microsoft sa fure de la Apple. 
 
-In 1985, Microsoft a lansat Windows.
 
La acea vreme, Microsoft avea vanzari anuale de 140 milioane dolari.
 
-In 1986, Microsoft a fost listata la bursa.
 
In intervalul 1986-1996, actiunile Microsoft au crescut vertiginos. NYT estimeaza ca Microsoft a determinat ca 10.000 de oameni sa devina milionari in dolari. 
 
-Motivul pentru care actiunile Microsoft au crescut? Gates punea monopol pe piata de software.
 
In 1990, Microsoft a prezentat Office si Windows 3.0. Ambele programe au dominat industria programelor pentru calculatoare. 
 
-In 1994, Gates s-a insurat cu angajata Microsoft, Melinda French.
 
Ei sunt casatoriti si astazi si au trei copii. Melinda a fost cofondatoarea fundatiei Bill and Melinda Gates, prin care ofera spre donatii o buna parte din averea familiei Gates.
 
-In 1995, Gates a avertizat Microsoftul ca "vine internetul".
 
Gates a spus: "Internetul este cea mai importanta inventie de la IBM PC, care a fost lansat in 1981". A avut dreptate: internetul va pune punct dominatiei Microsoft in industria tehnologica.
 
-Microsoft a prezentat Windows 95 in 1995. Compania a crescut si mai mult, Windows a devenit "mainstream".
 
Ati vazut cozile pentru achizitionarea unui iPhone? Asa aratau si cele din fata magazinelor Microsoft. Toata lumea dorea Windows 95.
 
-Gates si-a construit o casa uriasa in anii '90. Impozitele acesteia ajungeau anual la un milion de dolari!
 
-In 1995, Gates a devenit cel mai bogat om din lume. Si-a pastrat titulatura aproape in fiecare an.
 
-In 1997, Microsoft a investit 150 milioane dolari in Apple.
 
Astfel, Apple nu a "murit". Bill Gates a facut anuntul investitiei de pe un ecran urias, amplasat la Macworld si a fost huiduit.
 
-In 1998, Microsoft a ajuns in justitie, fiind acuzata ca face abuz de influenta si pune monopol pe piata de software.
 
Microsoft s-a confruntat cu guvernul inca din 1988. Un judecator a spus ca Microsoft abuzeaza de influenta sa pe piata OS-urilor. Aceasta acuzatie a compromis evolutia companiei pe termen lung. 
 
-In prezent, Gates are o reputatie "gri".
 
Bill Gates a fost compromis de scandalul DOJ. Microsoft a fost vazuta drept un agresor. Gates a vrut sa distruga concurenta. 
 
-Cazul DOJ versus Gates i-a stricat imaginea.
 
In 2000, Gates a renuntat la functia de CEO in cadrul Microsoft. A devenit CSA (Chief Software Architect) si l-a desemnat pe Ballmer in functia de CEO. 
 
-La un moment dat, in 2002, s-a alaturat Augusta National, cel mai exclusivist club de golf. Isi dorea de cativa ani acest lucru si visul sau s-a adeverit.
 
-In 2004, Gates s-a alaturat board-ului Berkshire Hathaway, o companie de investitii condusa de prietenul sau, Warren Buffet.
 
-In 2008, Gates a plecat definitiv de la Microsoft, devenind presedinte non-executiv.
 
Totusi, Gates inca este implicat in luarea deciziilor la Microsoft. 
 
-In anii 2000, Gates si-a dedicat o mare parte din timp in scopuri caritabile.
 
The Bill & Melinda Gates Foundation a avut multe actiuni caritabile. Lupta pentru exterminarea unor boli, reducerea cazurilor de malarie, incearca cultivarea unei "banane mai bune", inovarea unei toalete mai "eco", sustine eradicarea HIV si lista poate continua.
 
-Pe masura ce Gates Foundation a facut tot mai mult bine, Gates a devenit tot mai iubit.
 
Zilele in care Gates era vazut drept un oportunist agresiv apartin trecutului. In prezent, este vazut drept o forta a binelui.
 
-Ce urmeaza pentru Gates?
 
Gates nu sta in umbra. El va ajuta la gasirea unui nou CEO pentru Microsoft si va continua sa lucreze la fundatia sa umanitara. 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x