INTERVIU Mihai Arghire, Partner BRIGHTWAY: Multi dintre clientii nostri vor sa optimizeze procesul de vanzare, care se desfasoara dezordonat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
INTERVIU Mihai Arghire, Partner BRIGHTWAY: Multi dintre clientii nostri vor sa optimizeze procesul de vanzare, care se desfasoara dezordonat INTERVIU Mihai Arghire, Partner BRIGHTWAY: Multi dintre clientii nostri vor sa optimizeze procesul de vanzare, care se desfasoara dezordonat
de Manager.ro la 30 Iul. 2014 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
mihai arghireantreprenoriattrainingspeakingbusinesscompaniiclienticonsultantabrightway

Mihai Arghire are 29 de ani si este Partner (Business Development Manager & Trainer) Brightway, o companie de training si consultanta de business cu o traditie de zece ani pe piata din Romania.

Mihai a absolvit Facultatea de Finante, Banci, Asigurari si Burse de Valori si un Master Finante Corporative si Piete de Capital in cadrul ASE Bucuresti. Tanarul trainer si speaker a coordonat echipe si proiecte in domenii diferite: financiar, marketing, comunicare, negociere si vanzari. 
 
Are experienta de management si dezvoltare a unui business, ocupand pozitia de Managing Partner in compania Stud Pass. Mihai si-a inceput cariera in vanzari, activand in diverse industrii: asigurari, publicitate, comert cu articole sportive si pescuit. 
 
Specialistul coordoneaza vanzarile, programele de training si consultanta din organizatia Brightway. In general, tine discursuri in fata unor audiente de 50 - 300 de persoane. De asemenea, Mihai a implementat instrumente de analiza fundamentala si tehnica a riscului de investitie si tranzactionare de actiuni, marfuri si valute pe bursele NYSE, NASDAQ, BVB si piata FOREX. 
 
Brightsale - Tehnici practice de vanzare, Brightplan - Managementul timpului si organizare, Brightspeech - Vorbitul in public, prezentari de impact sunt doar cateva din produsele de training specializate dezvoltate de Mihai Arghire, care a acordat recent un interviu pentru Manager.ro
 
- - - Ai studiat ASE. In ce masura te-a ajutat aceasta institutie educationala sa iti implinesti visul profesional?
 
Din pacate majoritatea facultatilor din Romania ofera mai mult informatii teoretice si extrem de putine materii te ajuta cu adevarat in activitatea
practica a unui business. Facultatea pe care am terminat-o m-a familiarizat cu anumite notiuni financiare si modul de gandire al economistilor. Pe de alta parte, numarul moderat de ore de curs mi-a permis sa am un job inca din timpul facultatii. Astfel, am  avut din primul an de studii contact cu mediul de lucru dintr-o companie, am vazut ce se intampla de fapt in practica si am avut ocazia sa experimentez mai multe domenii de activitate pentru a-mi gasi drumul in cariera.
 
Oricum, indiferent de facultatea pentru care optezi conteaza foarte mult studiul pe cont propriu si masura in care constientizezi ca este nevoie sa iti dezvolti permanent noi abilitati si sa iti schimbi poate anumite obiceiuri si moduri de actiune care nu mai dau rezultate. Cred ca asta tine de motivatia fiecaruia dintre noi pentru a reusi.
 
- - - Ce alte functii ai mai ocupat in trecut si in cadrul caror companii?
 
Experienta mea profesionala a inceput in vanzari, am avut ocazia sa vand asigurari de viata, servicii de publicitate. Pentru o perioada de timp am vandut catre marile hypermarketuri, o experienta care a fost pentru mine un antrenament foarte bun de in arta negocierii. La Brightway ma ocup in prezent de dezvoltarea afacerii, sustinerea programelor de consultanta pentru cresterea performantei organizationale si trainingurilor de vanzari, managementul timpului, negociere, comunicare, public speaking.
 
- - - Ai un motto dupa care te ghidezi in viata? Un principiu fundamental?
 
Imi ghidez viata mai degraba dupa un set de valori si principii in care cred. Poate suna prea idealist dar in tot ceea ce fac incerc sa pastrez un
nivel inalt de profesionalism, care de multe ori lipseste din business-ul romanesc. Ma intereseaza foarte mult calitatea oamenilor din jurul meu si a vietii acestora, de aceea imi doresc sa construiesc prin proiectele pe care le fac ceva durabil.
 
Cat despre motto-uri, sunt multe cugetari care te pot inspira in anumite situatii, una tibetana cred ca ar trebui in mod deosebit sa fie insusita de mai multe persoane din jurul nostru: "N-am stiut ca este imposibil asa ca am facut-o." 
 
- - - Managerii romani se confrunta cu numeroase provocari. Care sunt acelea si ce rol are consultantul in toata aceasta poveste?
 
Consultantul este un bun specialist care ofera managerilor instrumente si solutii prin care sa ia deciziile optime in raport cu provocarile cu care se confrunta. Totodata, consultantul ofera o viziune obiectiva  si proaspata asupra businessului, de care managerul, care este de multe ori foarte conectat la afacere, are mare nevoie.
 
Multi dintre clientii nostri vor sa revitalizeze echipa de vanzari si sa optimizeze procesul de vanzare, care in majoritatea cazurilor se desfasoara dezordonat, in mare parte pe baza experientei fiecarui reprezentant de vanzari. In calitate de consultanti, facem o analiza a acestui proces si a pietei, apoi identificam impreuna cu managerii noi strategii care sa imbunatateasca ratele de conversie si sa creasca cota de piata a companiei.

Dupa o perioada de 4-12 luni de munca reusim sa implementam practic un nou proces eficientizat si sa atingem obiectivele de calitate si performanta pe care ni le-am propus prin proiectul de consultanta.
 
O alta provocare cu care ne intalnim deseori este construirea unui sistem de leadership si motivare a echipei care sa imbunatateasca indicatorii de performanta si sa creeze o directie de dezvoltare pe termen mediu si lung pentru compania respectiva. Si aici, dupa o analiza de proces si minim 6 luni de consultanta obtinem un "manual de functionare a organizatiei", un sistem de motivatii complex pentru fiecare post in parte si o crestere reala a calitatii serviciilor livrate de companie. Toate aceste rezultate sunt masurabile si stabilite odata cu setarea obiectivelor la inceputul proiectului de consultanta.
 
- - -  Poti sa faci un rezumat la cei zece pasi necesari dezvoltarii unei afaceri?
 
Nu as spune ca sunt neaparat 10 pasi. Mai degraba cred ca pot enumera cateva elemente pe care poate le-am amintit si mai sus, de care un viitor antreprenor ar trebui sa tina cont: analiza publicului tinta si a nevoilor acestuia, un studiu al concurentei, obiective de business bine stabilite, o strategie de management financiar, un plan de marketing, un proces bine definit de vanzare si un sistem de leadership care sa sustina si sa intareasca echipa cu care lucrezi. Este important sa construiesti o echipa care sa contribuie la dezvoltaea businessului alaturi de conducerea companiei si sa alegi oameni cu atitudinea potrivita.
 
- - - Despre best practices de crestere in business. Ce inseamna asta, pe intelesul tuturor antreprenorilor si companiilor?
 
Bunele practici sunt acele moduri de lucru si standarde de calitate care au dovedit ca, prin aplicarea lor, conduc catre rezultate mai bune intr-o anumita activitate. Cred ca fiecare domeniu are propriile “best practices” si particularitati dar pot spune ca sunt cateva principii care te ajuta sa ai o dezvoltare in orice business, asa cum am amintit si in raspunsurile de mai sus. O buna comunicare cu clientii si un consultant experimentat te ajuta sa identifici si sa implementezi aceste bune practici in compania ta impreuna cu un sistem de ajustare a acestora in concordanta cu schimbarile comportamentului consumatorilor.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x