25 de calitati care nu trebuie sa iti lipseasca, atunci cand vrei sa devii antreprenor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
25 de calitati care nu trebuie sa iti lipseasca, atunci cand vrei sa devii antreprenor 25 de calitati care nu trebuie sa iti lipseasca, atunci cand vrei sa devii antreprenor
de Manager.ro la 05 Oct. 2012
Urmareste-ne pe Google News
calitatiantreprenoriantreprenoriatagentieinternetmarketing

Sujan Patel este fondatorul si directorul executiv al agentiei Single Grain, unul din principalii jucatori in domeniul Digital Marketing-ului, cu sediul in San Francisco. Dupa zece ani de antreprenoriat in lumea internetului, Sujan gestioneaza strategiile de marketing ale unor companii uriase, precum Sales Force, Yahoo!, Intuit. Care sunt calitatile necesare unui antreprenor? Iata 25 din cele mai importante.

1. Cum sa gestionezi SEO. Afacerile sunt digitale in zilele noastre - astfel incat daca site-ul tau (indiferent de business-ul pe care il desfasori) nu este luat in seama de motoarele de cautare, atunci o sa te impotmolesti. Pentru a evita aceste probleme, dedica o parte din timpul tau invatarii celor mai eficiente tehnici de SEO si pune-le in practica.

2. Cum sa traiesti cu bani putini, pentru a putea economisi. Fondurile ar putea fi "subtiri", atunci cand incepi o afacere, astfel incat este vital sa mentii cheltuielile sub control.

3. Cum sa reduci stresul. Administrarea unui startup este dificila si stresanta, dar trebuie sa gasesti un echilibru. Nu lasa stresul sa iti induca sentimente negative, gaseste activitati de relaxare, precum joggingul, gradinaritul, scrisul sau pescuitul. Deconecteaza-te in fiecare seara de la business, pentru a te bucura de viata personala. Reincarca-ti bateriile.


4. Cum sa instruiesti si sa gestionezi angajatii. Ai nevoie de angajati? Ai putea fi tentat sa le oferi o cartela, prin care sa monitorizezi pontajul; investeste in dezvoltarea unui program de motivatii, in loc sa instaurezi un sistem militarizat. Angajatii au nevoie de feedback, indrumare si instruire pentru a deveni ei insisi modele pentru ceilalti - si daca tu, in calitate de sef, nu le oferi aceste lucruri, vor merge la alta companie.

5. Cum sa concediezi angajatii. Concedierile nu reprezinta un moment placut, dar sunt necesare! In loc sa platesti un angajat care reprezinta o povara, ar fi mai bine sa il concediezi. Nu te lasa coplesit de emotii.

6. Cum sa negociezi. Patel spune ca "putine lucruri din lume nu pot fi supuse negocierii". Daca nu stii acest lucru, vei fi facut knock-out de adversar. Poti negocia pentru masina ta, pentru casa, pentru birou. Poti negocia contractul de telefonie mobila, cel cu furnizorul de internet, diverse discounturi sau orice altceva. Daca nu reusesti nicicum sa scazi pretul, intoarce-te la "tabla" si rescrie "ecuatia". Unde ai gresit? Ce informatii iti lipsesc?

7. Cum sa imparti responsabilitatile. Nu poti sa faci totul de unul singur. Fie ca lucrezi cu angajati externalizati, asistenti online sau fizici, delegarea responsabilitatilor reprezinta o sarcina care necesita abilitati speciale din partea sefului.

8. Cum sa programezi. Trebuie sa intelegi macar tehnicile de baza privind programarea, pentru a sti pe cine sa angajezi in acest sector.

9. Cum sa lucrezi cu imaginile de pe internet sau cele proprii. Imaginile sunt foarte importante pentru prezenta site-ului tau pe internet si marketingul in sine; angajarea unui fotograf profesionist inseamna insa un salariu in plus, pe care nu ti-l permiti. Daca descoperi ca nu ai talent la fotografii (nimeni nu le stie pe toate!), poti folosi imagini (cat timp precizezi sursa) de pe internet (ex: Flickr). De asemenea, un program simplu de editare (precum SnagIt Editor) te poate ajuta sa le modifici dupa bunul plac.

10. Cum sa relationezi, sa comunici eficient cu ceilalti. Daca vrei sa dobandesti clienti importanti, trebuie sa stii cum gandesc, cum vorbesc si cum iau decizii. In principiu, trebuie sa inveti sa iti faci relatii.

11. Cum sa intampini esecul. Cu totii esuam, cu totii gresim, doar suntem oameni! Poti sa inveti din greseli, din esecuri, din lucrurile negative care ti s-au intamplat. Nu lasa regretele sa iti influenteze cariera de antreprenor!

12. Cum sa construiesti un brand personal. Brandurile conteaza, atat din perspectiva angajamentului clientilor, cat si din cea a prezentei pe internet (datorita unui SEO bun). Rezerva-ti timp pentru a invata elementele constitutive ale unei marci.

13. Cum sa echilibrezi prioritatile multiple. Nu este simplu sa realizezi o prioritizare a activitatilor, dar poti invata sa identifici, sa analizezi si sa ierarhizezi aceste urgente, pentru a ramane "sanatos" atat din punct de vedere fizic, cat si profesional.

14. Cum sa scrii bine. Chiar daca nu esti un scriitor de romane, trebuie sa iti dezvolti tehnicile de comunicare "pe hartie". Comunica limpede - fie ca vorbim de emailuri, postari pe blog, briefuri sau actualizari ale informatiilor de pe retelele sociale.

15. Cum sa te conectezi la retelele de socializare. Trebuie sa fii prezent pe Facebook, Twitter, LinkedIn sau Google+. Audienta de pe pagina ta sociala este vitala pentru activitatea antreprenoriala. Nu incape nicio indoiala!

16. Cum sa finalizezi vanzarile. Nu este usor sa finalizezi vanzarile, dar este crucial. Daca nu va simtiti multumit, atunci cand negociati o vanzare, investiti intr-un program de training in vanzari (aveti insa grija ce "guru" alegeti).

17. Cum sa construiti si sa gestionati un site. Tehnologiile web sunt atat de usor de utilizat, incat poti realiza cu usurinta un site - fara sa platesti mii de dolari unui designer. Deprinde cateva din notiunile primare ale web-ului si aplica-le intr-un site pentru startup-ul tau.

18. Cum sa invingi procrastinarea. Procrastinarea si blocajele creative survin chiar si in vietile celor mai instruiti antreprenori, din cauza extenuarii. Invata insa sa nu te supraaglomerezi, ca sa nu intri in panica.

19. Cum sa realizezi un studiu de piata. Studiile de piata nu trebuie sa te sperie! Invata sa discuti cu clientii, sa ii intrebi ce anume vor, pentru a le oferi tot ce este mai bun.

20. Cum sa alegi unul sau mai multe criterii de performanta. Ceea ce este masurat, contorizat, poate fi gestionat - astfel incat succesul nu reprezinta un fapt intamplator. Nu te baza pe noroc, mergi "la sigur"!

21. Cum sa realizezi un backup al datelor. Nu risca sa pierzi datele companiei, dupa o "cadere" a computerelor din birou. Foloseste un sistem de backup, care stocheaza automat fisierele.

22. Cum sa spui NU. Nu poti sa colaborezi cu orice partener de business, asa cum nu poti pastra orice angajat. Invata sa spui NU. Invata sa refuzi. Fii direct, atunci cand este in joc succesul companiei tale. Cu riscul de a ne repeta, iti spunem din nou: Nu te lasa cuprins de emotii!

23. Cum sa atragi atentia presei. Pentru o companie emergenta, prezenta pozitiva in presa trebuie sa reprezinte un reper de urmat. Aceasta face diferenta intre succes si esec. Comunica eficient cu jurnalistii specializati in domeniul tau de activitate, care iti pot promova business-ul cand nu te astepti! De asemenea, il pot "desfiinta", daca i-ai ignorat sau nu te-ai purtat cum se cuvine.

24. Cum sa ii inspiri pe ceilalti. O parte esentiala a antreprenoriatului este "injectarea" acestei pasiuni, care te motiveaza. Invata sa folosesti povestea ta de viata, pentru a-i motiva pe altii - angajatii, clientii, jurnalistii si alte contacte profesionale.

25. Cum sa te distrezi. Da, sa te distrezi. Antreprenoriatul nu trebuie sa reprezinte o corvoada, ci un motiv de libertate. In momentul in care vei pune tot sufletul intr-un startup, satisfactiile vor trece dincolo de bariera sunetului si chiar mai departe! (via Single Grain, Sujan Patel)

Sursa foto: Flickr, Martin Thorborg

Ultimele NOUTATI

Noi schimbari la Codul fiscal: ce se intampla cu impozitele romanilor
Economie

Noi schimbari la Codul fiscal: ce se intampla cu impozitele romanilor

today03 Mai. 2024
Bancile din Romania intorc banii cu lopata: profituri colosale pentru bancheri
Financiar-Bancar

Bancile din Romania intorc banii cu lopata: profituri colosale pentru bancheri

today03 Mai. 2024
Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face
Financiar-Bancar

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face

today02 Mai. 2024
Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie
Economie

Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie

today02 Mai. 2024
Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia
Travel

Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia

today01 Mai. 2024
1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok
Analize

1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok

today01 Mai. 2024
Cum inchiriezi cea mai ieftina masina pentru vacanta din Italia in 2024: trucuri de la agentii
Travel

Cum inchiriezi cea mai ieftina masina pentru vacanta din Italia in 2024: trucuri de la agentii

today30 Apr. 2024
Cum arata un aragaz de ultima generatie?
Afla...

Cum arata un aragaz de ultima generatie?

today30 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face
Financiar-Bancar

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face

today02 Mai. 2024
Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie
Economie

Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie

today02 Mai. 2024
Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia
Travel

Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia

today01 Mai. 2024
1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok
Analize

1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok

today01 Mai. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x