ANALIZA: Marii vizionari si mentorii lor. Mark Zuckerberg a furat meserie de la Steve Jobs

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Marii vizionari si mentorii lor. Mark Zuckerberg a furat meserie de la Steve Jobs ANALIZA: Marii vizionari si mentorii lor. Mark Zuckerberg a furat meserie de la Steve Jobs
de Manager.ro la 11 Iul. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizasteve jobsmark zuckerberggooglementoriantreprenori

Fiecare vizionar de exceptie are un mentor de exceptie, printre care Steve Jobs, Larry Page si Eric Schmidt. Un mentor nu este doar acea persoana care ofera ocazional sfaturi exceptionale, ci un confident "pe probleme de business si familie".

Marissa Mayer de la Google a fost sfatuita de sefii companiei, Larry Page, Sergey Brin si Eric Schmidt



Mentori: Sefii Google, Larry Page, Sergey Brin, Eric Schmidt si Jonathan Rosenberg, precum si profesorul ei de cibernetica de la Stanford, Eric Roberts


Cum a interactionat cu mentorii: S-au intalnit in cadrul Google si Stanford

Detaliile relatiei lor: Marissa Mayer are putin mentori. Printre acestia, se afla fondatorii Google, Sergey Brin si Larry Page, fostul CEO Eric Schmidt si Jonathan Rosenberg, fostul director al diviziei de produse Google. Acestia au ajutat-o sa avanseze in ierarhia Google si in industria tehnologica. Mayer a mai apelat la fostul ei profesor de cibernetica, Eric Roberts.

Reid Hoffman de la LinkedIn s-a inspirat din Mark Zuckerberg si alti antreprenori extraordinari



Mentori: Mark Zuckerberg, John Lilly, Greg Tsent, Johann Schleier-Smith si Aneel Bhusri

Cum a interactionat cu mentorii: In diverse situatii

Detaliile relatiei lor: Reid nu are doar un mentor, ci mai multi. Astfel, "fura meserie" de la Mark Zuckerberg, pentru a masura si a intelege ce trebuie sa faca un CEO. Hoffman crede ca nimeni nu dezvolta produse software mai bine decat fostul CEO al Mozilla, John Lilly. Intr-un interviu acordat Forbes, Reid a spus ca "nu are doar un mentor. E o constelatie, o retea de mentori, care ii amplifica aptitudinile si cunoasterea in domenii diferite".

Larry Page de la Google il admira pe primarul New York-ului, Michael Bloomberg si a primit sfaturi de la fondatorul Apple, Steve Jobs



Mentori: Michael Bloomberg si Steve Jobs

Detaliile relatiei lor: Intr-un interviu acordat Businessweek, Page a precizat ca a furat meserie de la Bloomberg, care utilizeaza birouri mari, vaste, fara ziduri de separatie, in Primarie. Page considera ca munca de echipa si comunicarea deschisa eficientizeaza munca angajatilor. Page a mai spus ca in perioada in care Jobs era bolnav, s-a intalnit cu acesta, pentru a discuta despre afaceri. "Jobs avea viziuni foarte interesante despre modul de administrare a unei companii si despre asta am discutat", a spus Page. Jobs l-a incurajat pe Page sa renunte la proiectele Google care nu functionau si sa se concentreze asupra acelor elemente care diferentiaza cel mai mare motor de cautare din lume.

Bill Hewlett si David Packard au apelat la profesorul universitar de la Stanford Frederick Terman



Mentor: Frederick Terman, "parintele Silicon Valley"

Cum au interactionat cu mentorul: Terman a fost profesorul de la Stanford care i-a instruit pe Hewlett si Packard, in timpul uceniciei lor. Cei doi au infiintat compania Hewlett-Packard intr-un garaj din Palo Alto. Pentru a-l recompensa pe profesorul lor, Hewlett si Packard au donat Stanfordului o unitate, care sa serveasca drept laborator de cercetare stiintifica.

Michael Dell de la Dell Computers s-a confesat antreprenorului Lee Walker



Mentor: Lee Walker

Detaliile relatiei lor: Chiar si cel mai tanar director executiv al unei companii din clasamentul Fortune 500 are un mentor. In 1986, Dell l-a adus in compania sa pe venture capitalist-ul Lee Walker. Walker a jucat un rol esential in construirea increderii lui Dell in propriile forte.

Bill Gates si Paul Allen de la Microsoft au fost sfatuiti de inventatorul primului calculator din lume, Ed Roberts



Mentor: Ed Roberts, considerat inventatorul primului PC din lume.

Cum au interactionat cu mentorul: Din unele perspective, Roberts a scos Microsoft la lumina. Gates si Allen au infiintat Microsoft dupa ce au pus mana pe calculatorul proiectat de Roberts, Altair 8800 (1975). Dupa moartea lui Roberts, fondatorii Microsoft, Bill Gates si Paul Allen, au declarat: "Suntem profund indurerati de disparitia prietenului si mentorului nostru timpuriu, Ed Roberts si suntem alaturi de familia sa... Ed ne-a oferit o sansa - pentru doi tineri interesati de calculatoare, inainte de a avea ceva al lor - si ii vom ramane vesnic recunoscatori. Ziua in care primul nostru program netestat a rulat pe calculatorul Altair inventat de Roberts a marcat inceputul unei ere extraordinare". Bill Gates a fost sfatuit si de antreprenorul de cursa lunga Warren Buffett.

Mark Zuckerberg a fost sfatuit de Steve Jobs, Sean Parker si Don Graham de la Washington Post



Mentori: Don Graham, Steve Jobs de la Apple si Sean Parker

Cum a interactionat cu mentorii: Don Graham l-a intalnit pe Zuckerberg prin intermediul fiicei sale, care a studiat la Harvard. Steve Jobs si Zuckerberg au colaborat in primele zile ale Facebook-ului; The New York Times a scris la un moment dat despre plimbarile de afaceri ale celor doi prin parcurile din Palo Alto. Sean Parker l-a contactat pe Zuckerberg dupa ce a vazut TheFacebook pe ecranul unui computer de la Stanford. La scurt timp, Parker a devenit presedintele companiei.

Detaliile relatiei lor: Dupa ce au facut cunostinta in 2005, Graham si Zuckerberg au decis sa isi ofere reciproc sfaturi. In calitate de CEO al The Washington Post, Graham avea nevoie de o instruire in privinta retelelor sociale; la randul sau, tanarul Zuckerberg trebuia sa deprinda tainele directoratului. Zuckerberg i-a multumit si lui Steve Jobs, un alt mentor de al sau, pentru sfaturile privind construirea unei echipe de management. Zuckerberg l-a citat pe Jobs, intr-o emisiune: "Concentreaza-te asupra construirii unor lucruri la fel de calitative si bune ca si tine". Dupa decesul lui Jobs, Zuckerberg a postat un mesaj pe propria pagina de Facebook: "Steve, iti multumesc pentru ca ai fost mentorul si prietenul meu. Iti multumesc pentru ca ai schimbat lumea, prin ceea ce ai construit. O sa imi lipsesti". Sean Parker, unul dintre angajatii veterani ai Facebook si totodata presedinte, l-a invatat pe Zuckerberg cat de important este controlul asupra companiei. Parker a jucat un rol esential in recrutarea angajatilor Facebook si finantarea retelei sociale, in zilele sale de inceput. Zuckerberg a mai fost inspirat de Peter Thiel si Warren Buffett.

Steve Jobs de la Apple a fost sfatuit de colegul sau din facultate, Robert Friedland si designerul Apple, Jonathan Ive (cealalta jumatate creativa a sa)



Mentor: Robert Friedland

Cum a interactionat cu mentorul: Jobs cauta sa isi vanda calculatorul, atunci cand s-a intalnit in mod accidental cu Friedman si prietena sa, in timpul anilor petrecuti la Reed.

Detaliile relatiei lor: Cei doi au devenit prieteni si s-au complimentat mereu reciproc; Jobs era mai rezervat, in timp ce Friedman era mai impulsiv. Friedman l-a convins pe Jobs sa il urmeze intr-o comunitate de hippioti, care isi avea resedinta la o ferma, All One Farm. Experienta l-a determinat pe Jobs sa isi boteze compania APPLE. Jobs a mai cautat inspiratie si la alti oameni, precum angel investorul Apple, Mike Markkula, designerul logo-ului IBM, Paul Rand si budistul Neem Karoli Baba. Jobs a spus intotdeauna ca designerul Apple, Jonathan Ive, este cealalta jumatate creativa a sa. Jobs avea ideile, in timp ce Ive le dadea viata.  (sursa: businessinsider.com)

Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x