Top 14 Sfaturi de la Antreprenori: Cum sa creezi o campanie eficienta de email marketing
topsfaturiantreprenoricampanieemail marketingadrese de email
Care este cel mai important sfat al antreprenorilor pentru "confratii" lor care vor sa creeze o campanie eficienta de email marketing?
1.Stabileste-ti un calendar editorial
"Daca vei scrie emailuri "dupa ureche", strategia ta va fi supusa esecului. Stabileste-ti un calendar editorial, segmenteaza continutul care va aparea in fiecare email – cel putin pe durata campaniei. Personal, prefer sa realizez un plan pe sase luni – minimum – astfel incat sa fiu cu un pas inainte. Segmenteaza emailurile, stabileste-ti un calendar, cat si o desfasurare a promotiilor" - Thursday Bram, consultant Hyper Modern Consulting.
2. Fii transparent cu cititorii
"Ofera-le cititorilor indicii, astfel incat sa stie la ce sa se astepte. Cupoane pentru marti? Studii de caz in fiecare zi de luni? Realizeaza un program si o sa fii uimit de cat de receptivi se vor dovedi cititorii. Acestia te vor contacta, atunci cand vor rata un email! Asigura-te, prin transparenta, ca acest continut ramane actualizat." - Laura Roeder, fondator LKR.
3. Furnizeaza valoare. Intotdeauna!
"O campanie de email marketing poate reprezenta o modalitate excelenta prin care te mentii in atentia oamenilor, dar nu trebuie sa ii spamezi cu mesaje care ii indeamna sa cumpere produsele tale. Doar sa le cumpere si atat! Asigura-te ca furnizezi o oarecare valoare, fie ca vorbim de linkuri interesante catre alte site-uri, sfaturi utile sau resurse gratuite. Oamenii sunt mult mai dispusi sa cumpere produse de la un antreprenor care si-a dovedit deja utilitatea!" - Steph Auteri, career coach, scriitor si editor Word Nerd Pro.
4. Personalizeaza mesajele
"Da, stim ca trimiti acel email catre zeci de mii de persoane; tine cont insa ca acea persoana nu vrea sa se simta doar "una dintre...". Personalizeaza emailurile cu informatii despre ceea ce faci, despre viata ta; vorbeste-le cititorilor in calitate de prieten, nu de furnizor de servicii/produse. Oamenii vor aprecia latura ta umana si iti vor citi cu placere emailurile". - Nathalie Lussier, creatoare The Website Checkup Tool.
5. Mizeaza pe continutul pozitiv
"In calitate de autor de carti motivationale, este datoria mea sa ii incurajez pe oameni. Deoarece strategia de email marketing este bazata pe mesajul pozitiv, se extinde ca un "incendiu de padure". Sa recunoastem: Cine nu vrea sa fie fericit? Promoveaza mesaje pozitive!" - Gabrielle Bernstein, presedinte Gabrielle Bernstein Inc.
6. Utilizeaza instrumentele potrivite
"Continutul este, intr-adevar, crucial, dar pentru a demara o campanie eficienta de email marketing, trebuie sa dispui de instrumentele potrivite. Gaseste cele mai bune servicii si foloseste-le!" - Ben Lang, fondator EpicLaunch.
7. Segmenteaza, segmenteaza si iar segmenteaza
"Nu este suficient sa crezi ca ai deja o strategie solida de email marketing, prin "aruncarea" tuturor adreselor de email intr-o singura "oala". Gaseste modalitati prin care poti segmenta lista cu emailuri pentru a evita trimiterea unor mesaje fara target precis. Nu segmenta publicul doar din punct de vedere al pozitionarii geografice si demografice; segmenteaza-l in functie de activitate. Daca unii abonati nu au citit emailurile tale timp de o luna, incearca o campanie de "recucerire" a audientei". - Doreen Bloch, CEO si fondator Poshly Inc.
8. Realizeaza teste
"Cei mai multi manageri stiu deja totul despre optimizarea conversiei si testarea landing page-urilor si cu toate acestea, foarte putini se "deranjeaza" sa testeze calitatea continutului si nivelul de creativitate din email. Exista instrumente care te ajuta sa creezi mai multe versiuni ale aceluiasi email, pe care sa le trimiti apoi unui numar limitat de utilizatori, pentru a masura rezultatele; in final, vei trimite cel mai penetrant mesaj la restul adreselor de email din lista ta". - Matt Mickiewicz, cofondator Flippa and 99designs.
9. Ai realizat mesajul. Poti sa-l trimiti?
"Infrastructura de internet care iti permite sa trimiti mesajele este vitala. Nu poti supravietui fara ea. Multi antreprenori se concentreaza asupra testarii sau segmentarii, dar uita sa analizeze partea pur tehnica. Asigura-te ca furnizorul tau de internet este cat se poate de performant. Obtine un IP dedicat pentru emailing. Asigura-te ca primesti un feedback, pentru a depista orice probleme". - Warren Jolly, cofondator Affiliate Marketing.
10. Ramai consecvent
"Strategia ta de email marketing trebuie sa fie consecventa. Mesajele diferite vor genera confuzie in randul clientilor. Ofera-le informatii usor de "digerat", consecvente si consistente, legate exclusiv de compania ta." - Danny Wong, cofondator Blank Label Group, Inc.
11. Nu ii supraincarca!
"Clientii primesc tone de emailuri, astfel incat firul lor de internet "se incinge". Pastreaza un format simplu: un headline bolduit, un link spre un fisier video, site sau pagina si actualizeaza doar informatiile cele mai importante. Restul detaliilor vor fi disponibile pe pagina companiei tale, Twitter, Facebook etc". - Jerry Piscitelli, Portpong LLC.
12. Raspunde-le clientilor, oricand este posibil
"In aceasta epoca a vitezei, utilizatorii sau clientii nu se mai asteapta sa le raspunzi la un email. Surprinde-i in mod placut si ofera-le un feedback personal, ori de cate ori iti este la indemana acest lucru. Vei construi o relatie excelenta cu acestia, bazata pe loialitate." - Sean Ogle, Location 180, LLC.
13. Landing Page-uri pentru potentialii abonati
"Atunci cand initiezi o campanie de marketing online, trimite-i pe cititori catre un landing page, unde au posibilitatea sa se inscrie cu adresa de email, in loc sa ii directionezi catre site-ul principal al companiei tale. Astfel, vei majora procentajul inscrierilor, pastrand totodata legatura cu acestia". - Elizabeth Saunders, fondator si CEO Real Life E.
14. Verifica-ti propria "cutie postala"!
"Ce fel de emailuri preferi sa primesti de la companii? Care te determina sa te dezabonezi? Eu prefer emailurile care au o tenta de umor, sunt transparente si demonstreaza o implicare personala. Vorbeste cu clientii tai ca si cum v-ati fi intalnit la o cafea, nu incerca doar sa le vinzi produsele/serviciile companiei." - Jenny Blake, fondator Life After College.