Desi se bucura de un interes urias in fiecare an, Programul Rabla este insa in pericol la aceasta ora. In urma cu doar cateva zile, Ministerul Finantelor a anuntat ca va analiza toate programele de pe piata pentru a vedea care dintre ele vor continua si in anul 2020. Alaturi de Programul Rabla si Rabla Plus, pe aceeasi lista a Ministerului Finantelor se mai afla si Programul Prima Casa. Desi pana acum nu exista o informatie clara in acest sens, exista deja unele voci care sustin ca exista riscul ca programele recent amintite sa nu mai fie bugetate si sa nu mai continue si in anii urmatori.
Prin vocea directorului general Christophe Dridi, Automobile Dacia transmite un semnal de alarma in acest sens, transmitand autoritatilor ca statul roman trebuie sa continue Programul Rabla si in anul 2020. Seful producatorului auto cu sediul la Mioveni sustine ca Programul Rabla este extrem de benefic pentru tara noastra, acesta contribuind la innoirea parcului auto national prin cumpararea de masini noi, in detrimentul masinilor la mana a doua importate de pe pietele vestice.
De asemenea, directorul Dacia sustine ca masinile second-hand “nu aduc nimic si sunt poluante”, motiv pentru care le-a declarat razboi in mod oficial in urma cu ceva timp, atunci cand a anuntat prioritatile pe care le are constructorul pe care il reprezinta in Romania.
Mai mult decat atat, acelasi Christophe Dridi mai sustine cu aceasta ocazie ca Programul Rabla are o influenta pozitiva si asupra productiei de masini in tara noastra, in contextul in care la aceasta ora cele mai multe dintre masinile produse in cadrul uzinei Dacia din Mioveni, respectiv in cadrul uzinei Ford de la Craiova sunt exportate in cele din urma pe pietele din Uniunea Europeana.
Mergand mai departe pe aceeasi idee, Christophe Dridi sustine ca in acest context este foarte important “sa se puna presiune in favoarea masinilor noi, acestea aducand bani la buget prin taxe”. In comparatie cu masinile noi, Dridi sustine ca masinile la mana a doua vin la pachet numai cu dezavantaje: sunt poluante si, cele mai multe dintre ele, nesigure. Astfel, Dridi face un apel la autoritatile romane si le indeamna ca continue sa protejeze masinile noi si sa incurajeze productia de masini noi din tara noastra prin continuarea Programului Rabla.
Dupa primele zece luni ale acestui an, cifrele ne arata ca romanii au inmatriculat nu mai putin de 135.000 de masini noi. In acelasi timp, in tara noastra au mai fost inmatriculate si alte 370.000 de masini la mana a doua. Dintre cele 135.000 de masini noi inregistrate in intervalul ianuarie - octombrie, aproape 41.000 au fost produse in cadrul uzinei Dacia de la Mioveni. Productia uzinei a fost insa mult mai mare, de aproape 300.000 de unitati, restul fiind exportate spre alte piete europene.
Ultimele NOUTATI
Fiscul, mai prietenos ca niciodata: cum te ia ANAF cu ... binisorul, ca sa te convinga sa nu faci evaziune
Salariile si pensiile militarilor romani, in contextul inflatiei explozive si razboiului: ce se intampla cu banii lor
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
Codul COR a fost completat cu 7 profesii noi (Ordinul nr. 644/351/2022)
Ministerul Finantelor a publicat specificatiile tehnice privind aplicarea RO e-transport
6.000 de euro mita pentru un post la Ambulanta Neamt
Schimbari la Codul Muncii: 10 ore pe zi la locul de munca, dar cu 3 zile de repaus
Normele de hrana pentru persoanele private de libertate. VALORI ACTUALIZATE
Te-ar putea interesa si
Mediul de afaceri romanesc nu vrea impozitare progresiva. De ce spun managerii ca e mai buna Cota unica: a stat la baza cresterii clasei de mijloc
Cum sa reduci consumul de combustibil atunci cand conduci: 4 metode