Cei trei R, Redu - Recicleaza - Reutilizeaza, sunt cele trei modalitati de reciclare ce fac referire la constientizarea problemelor de mediu si la promovarea unui comportament ecologic in randul oamenilor.
Conceptul celor 3R urmareste recuperarea din deseuri a resurselor ce pot fi folosite. Iar aceasta recuperare poate fi facuta prin reciclare si reutilizare. Vorbim de un efort mic, cu un impact mare pentru mediu.
Reducere
Cel mai bun mod de a gestiona deseurile este sa nu le producem. Acest principiu va crea un impact mai mic asupra mediului inconjurator.
• Cumpara produse vrac ce folosesc mai putine ambalaje si costa mai putin.
• Evita produsele cu un supraambalaj, in special cele ambalate in folie, plastic si hartie, pentru ca sunt greu de reciclat, plus ca platesti mai mult pentru pachet.
• Evita produsele de unica folosinta cum ar fi farfuriile de hartie, paharele, servetelele/prosoapele de hartie, aparatele de ras si brichetele. Toate acestea nu fac decat sa creasca numarul de deseuri si sa te coste mai mult, deoarece trebuie sa le inlocuiesti de fiecare data.
• Cumpara bunuri de folosinta indelungata, care ajuta la economisirea unor bani pe termen lung si minimalizeaza cantitatea de deseuri.
• Renunta la schimbul excesiv de email-uri inutile, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon. Serverele si diferitele instrumente digitale contribuie in mod semnificativ la emisiile de gaze cu efect de sera.
Reciclare
Procesul de reciclare inseamna transformarea deseurilor intr-o materie prima noua, utilizata in fabricarea noilor produse:
• Cumpara bunuri din material reciclat. Cauta pe ele simbolul special de reciclare care iti arata ca produsul este fie fabricat din material reciclat, fie articolul poate fi reciclat.
• Conservele din cutii de metal, ziarele, produsele din hartie, sticla, materiale plastice si uleiul pot fi date catre centrele de colectare, pentru reciclare.
• Cumpara produse din materiale destinate reciclarii, si sorteaza de acasa deseurile: plastic, hartie, metal, sticla, menajer. Informeaza-te care sunt punctele speciale pentru reciclare din apropierea casei si du gunoiul acolo.
Reutilizare
Reutilizarea produselor ne ajuta sa le prelungim durata de viata, actionand atat pe plan economic, cat si ecologic. Pentru asta avem nevoie de putina imaginatie:
• Reutilizeaza produsele pentru acelasi scop. Economiseste hartia si pungile de plastic, si repara aparatele electrocasnice, jucariile defecte si mobilierul.
• Reutilizeaza produsele in moduri diferite. De exemplu, foloseste o cutie de cafea pentru a pune in ea pranzul si foloseste caserolele rezistente la microunde ca vesela pentru picnic.
• Vinde hainele vechi, electrocasnicele, jucariile sau mobilierul vechi, sau doneaza-le unor organizatii caritabile.
• Foloseste recipiente resigilate in locul foliei de plastic.
• Refoloseste pungile din supermarketuri sau ia cu tine, pentru cumparaturi, o plasa din panza.
Constient de importanta reciclarii si mai ales a reutilizarii pieselor din dezmembrari auto, Dezmembraru.ro nu face nici el exceptie de la regula.
Pentru parcul auto, reutilizarea a reprezentat dintotdeauna primul obiectiv in recuperarea automobilelor si reconditionarea pieselor.
Absolut toate piesele si componentele sunt valorificate prin demontarea responsabila si testarea amanuntita.
Dezmembrari responsabile cu Dezmembraru.ro
• Reducerea consumului de resurse naturale, necesare producerii de noi piese, care este diminuat cu fiecare zi (si implicit, utilizarea mult mai eficienta a resurselor naturale).
• Reutilizarea pieselor prin achizitionarea lor din parcul de dezmembrari, produsul fiind astfel folosit pentru aceeasi destinatie, pentru reducerea pierderilor de materii prime si energie. De altfel, centrul de dezmembrari auto pune un foarte mare accent pe Reutilizare, deoarece nu se consuma resurse pentru a Recicla sau a reduce, actionand, in acelasi timp, atat pe plan economic, cat si ecologic.
• Reciclarea materialelor care intra in componenta automobilelor vechi - sticla, plastic, metal, hartie, carton, textile, echipamente electronice, uleiuri uzate si nu numai - si transformarea acestora in alte produse, pentru reducerea poluarii aerului si a apei de suprafata, limitarea emisiei de gaze nocive.
Piesele reciclate sau reutilizate, cunoscute drept piese auto verzi pe piata dezmembrarilor auto au creat o adevarata revolutie in industria automobilelor, oferind beneficii enorme societatii, in ansamblu.
Dezmembraru.ro este una dintre firmele care si-a propus si a reusit cu brio sa puna un accent deosebit pe conceptul celor trei R-uri, respectiv, pe aceste piese auto verzi, recunoscute pe scara larga ca sursa ecologica de piese reutilizabile, provenite de la producatorii de echipamente originale (OE).
În parcul de dezmembrari auto, recuperarea sau extragerea din deseuri a pieselor care pot fi reutilizate este facuta fara a periclita sanatatea celor din jur si fara utilizarea unor metode sau procese ce pot fi daunatoare pentru mediu.
Piesele comercializate sunt doar piese originale, au garantia produsului (fiind realizate chiar de producator), sunt durabile si eficiente. Piesele after market, mai slabe calitativ, ale caror provenienta nu este cunoscuta, sunt date spre reciclare, pentru transformarea lor in alte produse.
Piesele auto originale second-hand, reutilizabile, pot fi cumparate online, cu sau fara cont pe site, prin parcurgerea paginii de comanda de pe site, sau telefonic. Livrarea se face oriunde in tara, in 1-2 zile lucratoare, in conditii de maxima siguranta. Produsele beneficiaza de garantie si posibilitate de retur.
Partenerii nostri
Numirea unui salariat ca vicepresedinte. Contractul individual de munca se suspenda?
CNPP - cati pensionari beneficiaza de pensie de serviciu? Conditii necesare
Rezervele: ce reprezinta, functiunea contului 106 si exemplu practic
[Ghid ANAF] Amnistie fiscala 2024: Cine beneficiaza, ce facilitati se acorda si pasi de urmat
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si