Si industria auto din tara noastra este grav afectata de masurile de restrictie luate in ultimele saptamani, peste 20.000 de angajati fiind afectati pana la acest moment de criza actuala. In plus, nici scenariul pentru perioada imediat urmatoare nu este prea optimist la aceasta ora, numerosi specialisti exprimandu-si deja ingrijorarile cu privire la ceea ce se va intampla in viitorul apropiat in aceasta industrie. De asemenea, cu cat starea de urgenta se va prelungi mai mult si cu cat masurile de restrictie actuale vor fi aplicate in termeni similari, cu atat aceasta criza va dura mai mult si va avea efecte mai mari, peste care cu greu se va mai putea trece.
Conform primelor estimari facute de specialistii Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile cu privire la ceea ce se intampla in tara noastra, inchiderea uzinelor Dacia si Ford din Romania a dus la pierderea unei cifre de productie de cel putin 68.000 de unitati, ceea ce nu este deloc putin. Totodata, analistii ACEA sustin ca peste 20.000 de angajati sunt afectati la aceasta ora de situatia in care a fost pusa industria auto din Romania in contextul crizei actuale. Daca aceste cifre nu erau destul de ingrijoratoare, institutia europeana tine sa mentioneze ca aceste estimari sunt destul de “conservatoare”, impactul asupra industriei locale fiind de fapt mult mai mare.
Potrivit analizelor realizate de specialistii din cadrul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile, productia auto a pierdut la nivel european pana la aceasta ora o cifra de peste doua milioane de unitati. De asemenea, peste 1.1 milioane de persoane angajate in aceasta industrie au fost afectata pana in aceasta clipa de criza prin care trece intreaga piata auto europeana si nu numai. Germania, cea mai mare piata auto de la nivelul Batranului Continent este si cea mai afectata piata auto de aceasta situatie, aceasta pierzand pana acum un sfert din totalul pierderilor de productie din Europa. De asemenea, peste 500.000 de angajati din cadrul industriei auto din Germania sunt afectati de actuala criza provocata de pandemia de coronavirus.
In aceste conditii, nu putine sunt vocile care sustin ca industria auto trebuie sa revina cat mai curand posibil la normal, pericolele fiind din ce in ce mai mari in cazul in care blocajul prin care trece aceasta industrie se va prelungi si in perioada urmatoare. In acest sens, pe piata auto europeana au inceput sa apara primele semnale din partea unor constructori auto care par ca sunt dispusi sa reinceapa gradual productia si vanzarea de automobile.
Aceeasi dorinta de reluare a activitatii o au si cei din conducerea producatorului auto de la Mioveni, primele semnale aratand ca productia Dacia va fi reluata gradual incepand cu data de 21 aprilie. Mai intai, activitatea Dacia va fi reluata pe baza de voluntariat, ceea ce inseamna ca doar anumite linii vor functiona. Totusi, conform estimarilor de la aceasta ora, cei de la Dacia isi propun ca productia sa revina la parametri normali incepand cu data de 4 mai.
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii