Datele privind inmatricularile masinilor noi si la mana a doua sunt colectate de cei de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Aceeasi institutie intocmeste rapoarte lunare cu privire la situatia numarului de inmatriculari. Avem in fata raportul pe luna ianuarie, un raport care se dovedeste a reprezenta o veste buna pentru autoritatile care par depasite de aceasta problema a imbatranirii excesive a parcului auto national.
Conform datelor inregistrate, romanii au inmatriculat in luna ianuarie a anului in curs nu mai putin de 13.952 de masini noi. Cifra inregistrata este cu 18.8% mai mare in comparatie cu cifra inregistrata in aceeasi luna a anului precedent. Pe langa acestea, in luna ianuarie au mai fost inmatriculate si alte 167 de mopede si motociclete si inca 225 de autobuze si microbuze noi. Totodata, in tara noastra au mai fost inmatriculate in prima luna a anului si 2.251 de autovehicule destinate transportului de marfuri si alte 1.010 remorci.
Popularitatea producatorului de la Mioveni in tara noastra nu poate fi considera in niciun caz o surpriza majora. In special daca ne gandim la succesul pe care il au modelele produse de Dacia la Mioveni pe unele dintre cele mai importante piete auto de la nivel european. Insa, se pare ca popularitatea celor de la Dacia este in crestere accentuata si printre romani, cifrele inregistrate in ultima perioada stand dovada in acest sens.
Daca ne rezumam numai la segmentul vehiculelor comerciale, vom observa ca nu mai putin de 5.267 de unitati noi Dacia au fost inmatriculate de soferii romani in prima luna a anului in curs. Cifra inregistrata acum este in crestere cu aproape 46% in comparatie cu cifra inregistrata in perioada similara a anului trecut.
O crestere importanta a popularitatii o regasim in cazul francezilor de la Renault. Romanii au inmatriculat in luna ianuarie nu mai putin de 1.231 de automobile de provenienta Renault, cu 70% mai multe decat in aceeasi luna ianuarie a anului precedent.
Pe urmatoarele doua locuri regasim la o distanta extrem de mica unul fata de altul producatorii Ford, respectiv Skoda. Luna ianuarie a anului 2019 a adus o cifra de 995 de automobile noi Ford inmatriculate in tara noastra, respectic de 936 de unitati Skoda. Ambele cifre sunt in crestere in comparatie cu prima luna a anului precedent, cu 18.7%, respectiv 3.4%.
Cea mai surprinzatoare cifra este cea inregistrata de germanii de la Volkswagen, acesta fiind unul dintre cei mai cautati producatori din tara noastra in ultimii ani. Luna ianuarie a adus cu sine o cifra de doar 790 de unitati noi Volkswagen inmatriculate, in scadere cu aproape 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Bineinteles, nici masinile de lux nu au lipsit in aceasta prima luna ianuarie, cifrele dovedindu-ne inca o data apetitul romanilor cu dare de mana in materie de masini de lux. Romanii au inmatriculat in prima luna a anului o unitate Ferrari, o unitate Maserati, doua unitati Lamborgini, 3 masini Bentley si alte 4 exemplare Porsche.
Citeste si: Presedintele Federatiei Bancare Europene avertizeaza Guvernul: Taxa pe lacomie va avea efecte negative
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Control fiscal: CAND si CUM se inregistreaza in contabilitate TVA stabilita suplimentar
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?