Toyota a depasit cifra de vanzari a grupului Volkswagen in anul 2020 si a devenit cel mai mare constructor auto de pe scena auto globala. Este pentru prima oara dupa anul 2015 cand constructorul nipon ajunge pe prima pozitie in topul celor mai mari producatori auto din intreaga lume. Performanta celor de la Toyota vine insa intr-un an extrem de dificil pentru intreaga piata auto, criza provocata de pandemia de coronavirus afectand cifrele de vanzari de pe aceasta piata la nivel global. Totodata, anul 2020 s-a dovedit a fi un an extrem de greu pentru toti constructorii auto, masurile de restrictie impuse de autoritati in vederea limitarii raspandirii epidemiei dandu-le de multe ori activitatea peste cap.
Potrivit anuntului facut de oficialii constructorului nipon, Toyota a ajuns la sfarsitul anului 2020 la o cifra totala de vanzari de 9.53 milioane de unitati. In comparatie cu anul precedent, cifra de vanzari a celor de la Toyota a scazut in 2020 cu nu mai putin de 11 procente. Este important de remarcat faptul ca in aceasta cifra totala de vanzari sunt incluse si marcile Daihatsu, Hino si Lexus.
De partea cealalta, Volkswagen, cel de-al doilea cel mai mare constructor auto din lume in anul 2020, a inregistrat o cifra de vanzari de 9.31 milioane de unitati. Anul 2020 s-a dovedit a fi un an extrem de delicat si pentru germani, vanzarile acestora la nivel global scazand cu nu mai putin de 15 procente. In plus, piata auto germana, cea mai mare piata auto la nivel european, a fost afectata semnificativ de masurile de restrictie impuse de autoritati. Scaderea vanzarilor Volkswagen a fost cauzata si de scaderea semnificativa a cifrelor de vanzari din Uniunea Europeana, declinul fata de 2019 fiind de 24%. La fel ca si in cazul celor de la Toyota, si in cazul grupului Volkswagen trebuie mentionat faptul ca aceasta cifra totala de vanzari include si marcile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Skoda, SEAT, MAN si Scania.
Diferenta dintre cei doi mari constructori ai lumii se pastreaza extrem de mica si in anul 2020, situatia fiind destul de similara si in anul 2019. La acea vreme, Volkswagen raportase o cifra de vanzari globala de 10.83 milioane de vehicule, in timp ce cei de la Toyota inregistrasera o cifra de vanzari la nivel mondial de 10.59 milioane de unitati.
Ultima oara cand constructorul nipon s-a clasat pe prima pozitie in topul celor mai mari constructori ai lumii a fost in anul 2015, germanii de la Volkswagen dominand acest top intre 2016 si 2019. Estimarile cu privire la anul curent nu sunt neaparat cele mai optimiste, insa cei mai multi specialisti se asteapta ca grupul Volkswagen sa redevina cel mai mare constructor auto la nivel global la sfarsitul acestui an. Insa, analistii avertizeaza ca ar fi vorba doar despre o revenire temporara, cei de la Toyota urmand sa redevina lideri globali intre 2022 si 2025.
Piata auto este intr-o continua schimbare la acest moment, marea majoritate a numelor importante de pe aceasta scena indreptandu-si atentia din ce in ce mai mult in directia dezvoltarii masinilor electrice si autonome. Daca in urma cu doi sau trei ani nu puteam vorbi decat despre niste cifre de vanzari in crestere pe aceste segmente, acum avem in fata deja un trend in acest sens, la nivel global existand un numar din ce in ce mai mare de clienti interesati de motorizarile alternative.
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!