Multi soferi se intreaba unde ar mai putea gasi “intelegere”, adica un carburant mai ieftin. Incont.ro a realizat o lista cu benzinariile care practica preturi mai decente pe piata. La baza stabilirii acestora, stau mai multi factori, in functie de interesele fiecarei companii.
Datele spun ca in acest moment, in Bucuresti, cei mai accesibili carburanti se gasesc in ordine la :OMV Petrom, LukOil, Rompetrol, MOL, OMV si Agip-ENI. Diferenta se vede in buzunarul anemic al fiecarui sofer. La benzinariile OMV Petrom, gasesti carburanti cu 4,94 lei pe litru, in timp ce Rompetrol-ul ii vinde cu 4,99.
OMV Petrom spune ca face tot ce-i sta in putinta ca sa pastreze cele mai mici preturi la carburantii de pe piata. Politica lor de scumpiri ar fi una “moderata”.
"Petronautii" dau urmatorul exemplu: o benzinarie situata pe DN1 poate fi mai scumpa decat una “de la oras”, situata la periferie, mai ales daca-i sufla LukOil si Rompetrol in ceafa.
O benzinarie dintr-o zona de frontiera vinde benzina mai scump, spun ei. In alta ordine de idei, o statie situata intr-o zona fara concurenta, mai izolata, adopta varianta pretului cu 5% mai mic decat ceilalti.
Pentru OMV-isti, cei mai aprigi competitori sunt Rompetrol si LukOil, care oricum “se bat” intre ei pentru cel mai mic pret.
O benzinarie Rompetrol de dimensiuni mici are preturi mai diminuate decat una mare, datorita cheltuielilor reduse. In acelasi timp, o locatie care ofera multe servicii e mai scumpa, au mai spus reprezentantii companiilor petroliere.
Concluzia? Nu prea ai sanse sa gasesti o benzina sub 5 lei, daca nu treci granita! Totusi, nu te costa nimic sa incerci strategiile amintite mai sus. Cine stie, s-ar putea sa te alegi cu un plin si sa-ti ramana si bani de tigari!
Ultimele NOUTATI
Dreptul la somaj in 2025. Conditii de acordare a indemnizatiei lunare si documentele necesare
Harta celor mai mari salarii, pe judete - Clasamentul incepe cu 5.500 lei net/luna in Bucuresti
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si