Totodata, e importanta si siguranta la bord pe care masina ti-o va putea oferi, motiv pentru care sunt efectuate testele de accident care arata care sunt autoturismele cele mai rezistente in cazul unui impact.
Daca te numeri printre soferii care sunt in cautarea unei masini noi, ai ajuns unde trebuie, pentru ca vei afla mai jos care au fost cele mai apreciate autoturisme din ultimii patru ani in urma unor analize realizate de publicatia de specialitate din Marea Britanie „What Car?” a peste 18.000 de masini care au intampinat diverse probleme. Iata care au fost rezultatele!
Potrivit studiului amintit, aproape un sfert dintre proprietarii care au ajuns cu masinile in service au scos din buzunar intre 500 si 1.100 lei, sume exprimate in lire, adica intre 101 si 200 de lire. Cei care au preferat sa apeleze la serviciile unui service autorizat, mai exact 6% dintre participantii la studiu, au cheltuit ceva mai mult, adica pana la 1.500 de lire, aproape 8.000 de lei. Foarte mult, ai putea spune, insa aceste sume cheltuite au ajutat la stabilirea nivelului de fiabilitate al fiecarei masini in parte dintre cele analizate.
Dintre toate, cea mai fiabila masina s-a dovedit a fi Toyota Yaris din 2011 pana in prezent, pe benzina. O urmeaza indeaproape Honda Jazz care ocupa, culmea, si locul doi, cu masinile din 2015 pana astazi, dar si pe al treilea din clasament, cu generatiile mai vechi, adica cele din anii 2008-2015.
Daca vrei sa iti cumperi o masina ceva mai accesibila ca pret, insa care va putea avea nevoie de mai multe inlocuiri de componente decat cele mentionate anterior, te poti orienta catre Skoda Fabia, variantele din 2015 pana astazi, masina situata in acest clasament pe locul IV. Vezi si ofertele pentru piesele auto Ford daca esti fanul acestei marci, pentru ca Ford Fiesta din 2008-2017 pe benzina a ocupat locul cinci in ordinea descrescatoare a masinilor care au avut nevoie de reparatii. Imediat dupa s-a clasat Dacia Sandero. Codasele clasamentului au fost Peugeot 208 din 2012 pana in prezent, Nissan Note din 2013-2017 si Volkswagen Polo 2009-2017.
Familistii sunt ceva mai pretentiosi in a alege o masina potrivita pentru ei, care sa aiba suficient spatiu la interior, un portbagaj incapator, dar si un pret acceptabil si un consum echilibrat. La aceste capitol, batalia a fost stransa, insa rezultatele nu au intarziat sa surprinda. Cea mai buna masina de familie a fost aleasa Hyundai i30, urmata de Audi A3 diesel din 2013 pana in prezent. Skoda Octavia, Ford Focus si Volkswagen Golf le urmeaza indeaproape, iar la coada clasamentului regasim modelele Peugeot 308 din 2014 pana in prezent, Nissan Pulsar din 2015 pana astazi, si Mercedes-Benz A-Class diesel din 2013 pana in prezent.
Cand vine vorba de fiabilitate pentru clasa de lux, Volvo V60 din 2010 pana in 2018 conduce detasat, urmata de Opel Insignia din 2008-2017 si de Alfa Romeo Giulia din 2016 pana in prezent. Mijlocul clasamentului este asigurat de BMW seria 3 din 2012 pana in prezent si de Audi A3 Saloon din 2013 pana astazi. Cele mai putin votate au fost Mercedes-Benz C-Class din 2014 pana in prezent si Jaguar XE din 2015 pana astazi.
Daca masina pe care ti-ai propus sa o cumperi se afla in primele locuri din clasamentele stabilite de britanici, ai unda verde pentru a-ti asigura drumuri bune si lipsite de probleme.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea