Practica cumparaturilor “pe caiet” este bine cunoscuta pentru multi dintre romanii cu varste de peste 35 sau poate 40 de ani. In special inainte de ’89, multe magazine mici obisnuiau sa isi vanda produsele cu plata la salariu. Multi ani mai tarziu, practica “Buy Now Pay Later” (Cumpara acum, plateste mai tarziu) este din nou la moda. Si nu doar la magazinele fizice, ci si in mediul online.
Practica "Buy Now Pay Later" este o strategie din ce in ce mai populara utilizata de comercianti, in special in mediul online, potrivit celor de la finzoom.ro. Aceasta practica le ofera clientilor posibilitatea de a cumpara produse fara a plati integral in momentul achizitiei. Astfel, ei isi amana plata pentru o data ulterioara. De obicei, cumparaturile pot fi platite in rate sau la un termen fix. Desi poate parea o optiune atragatoare pentru multi clienti, este important ca ei sa inteleaga atat avantajele, cat si riscurile asociate cu aceasta practica.
Pentru comercianti, "Buy Now Pay Later" poate fi o strategie eficienta de crestere a vanzarilor si de atragere a clientilor. Aceasta optiune poate stimula cererea si poate reduce barierele de atragere a clientilor care nu isi permit sa plateasca integral in momentul achizitiei. De asemenea, poate contribui la cresterea valorii medii a comenzilor, deoarece clientii sunt mai predispusi sa cumpere produse mai scumpe atunci cand au optiunea de a plati ulterior.
Totusi, exista si riscuri asociate cu practica "Buy Now Pay Later", atat pentru comercianti, cat si pentru clienti. Pentru comercianti, principalul risc consta in cresterea expunerii la neplata si in gestionarea corespunzatoare a riscului de credit. Daca clientii nu isi onoreaza obligatiile de plata, comerciantii ar putea suferi pierderi financiare semnificative.
Pentru clienti, "Buy Now Pay Later" poate fi periculos in special pentru cei care fac achizitii din impuls sau care nu isi evalueaza corect capacitatile financiare. Acest lucru poate duce la acumularea de datorii neasteptate si la dificultati in gestionarea bugetului personal. In plus, intarzierea platii sau neplata poate duce la aplicarea de penalitati si la deteriorarea scorului de credit al clientului.
Cumparaturile facute la impuls pot fi tentante si adesea ne pot atrage in capcana cheltuirii excesive si neplanificate. Este usor sa fim influentati de reclame atragatoare, oferte tentante sau de presiunea sociala si sa cadem in ispita sa cumparam lucruri de care nu avem neaparat nevoie sau pe care nu ni le putem permite in mod realist.
Citeste si: Acesti romani vor fi concediati in saptamanile urmatoare: cine isi pierde jobul si de ce
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Revolutie in sanatate: Guvernul vrea mai multi contribuabili si taie scutirile la CASS. Cine nu va mai fi asigurat?
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Partenerii nostri
Pensionarii vor plati CASS pentru pensiile ce depasesc 3.000 de lei! Cum se va CALCULA?
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului