Atunci cand te afli la inceput de drum in lumea pietelor financiare, este important sa cunosti si sa intelegi diferenta dintre investitii si tranzactionare deoarece acestea reprezinta 2 abordari diferite in lumea financiara. Chiar daca ambele abordari au un scop comun, acela de a aduce profit, exista cateva diferente importante intre ele.
Descopera in cele ce urmeaza care este diferenta dintre investitii si tranzactionare si cum poti sa alegi abordarea potrivita pentru tine.
Investitie vs. tranzactionare. Care e diferenta?
De exemplu, investitiile implica achizitionarea unor active financiare (cum ar fi actiuni, obligatiuni, fonduri mutuale sau imobiliare) cu intentia de a le pastra pe o perioada lunga de timp si de a obtine un randament semnificativ pe termen lung.
In linii mari, exista doua tipuri de investitii:
Pe de alta parte, tranzactionarea implica cumpararea si vanzarea rapida a activelor financiare cu scopul de a obtine profit pe termen scurt. Iata cateva exemple de active care pot fi tranzactionate pentru a obtine un venit suplimentar pe termen scurt:
Un alt aspect diferit intre investitii si tranzactionare este gradul de implicare si efort necesar. Investitiile pe termen lung pot necesita o monitorizare mai putin intensa si pot fi mai putin afectate de volatilitatea pe scurt termen a pietei, in timp ce tranzactionarea necesita o supraveghere activa si o analiza constanta a pietei.
Ambele strategii pot fi utilizate in functie de obiectivele si preferintele personale, iar unii investitori pot alege sa combine ambele abordari in gestionarea portofoliului lor financiar.
Cum sa alegi
Atunci cand vrei sa afli daca investitiile sau tranzactiile active sunt mai potrivite pentru tine, este important sa iei in considerare cateva aspecte, precum:
Stabilirea unei strategii financiare ar trebui sa fie o prioritate pentru tine atunci cand doresti sa obtii venituri suplimentare. In functie de aceasta, vei putea sa identifici si ce abordare financiara ti se potriveste pentru a-ti atinge obiectivele.
sursa foto: shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea