Banii fac lumea sa se invarta! Acest proverb arata o realitate in plina dinamica: aspectele financiare sunt de importanta majora pentru domeniul economic, social, politic. Si asa cum stii, cate tari, atate valute! Afla in continuare cele mai raspandite mituri si preconceptii despre schimbul valutar. Astfel vei activa mai eficient in acest domeniu si vei sti de fiecare data care sunt informatiile valabile, pe care sa te bazezi in deciziile tale.
De cate ori mergi prin oras sau cand accesezi cotatiile valutare afisate pe site-urile de profil, pornesti cu ideea ca bancile ofera cursuri de schimb mai avantajoase. Acest lucru este perceput mai ales cand este vorba despre valute des tranzactionate, precum euro, dolar american, lira sterlina, yen japonez, dolar canadian, franc elvetian, coroana suedeza, lira turceasca s.a. Este de ajuns sa compari doua-trei astfel de oferte si-ti dai seama imediat ca este vorba despre un mit, o preconceptie perpetuata de oameni si intretinuta de sistemul bancar. In realitate, schimbul valutar este dinamic si poti gasi in orice moment la exchange office niste rate mai bune decat la banci, pentru anumite valute sau pentru sume mai mici de bani. Este important sa compari mai multe optiuni inainte de a face o tranzactie.
Sunt multi oameni care cred ca la casele de schimb valutar sunt afisate aceleasi cotatii. Aceasta impresie este falsa, deoarece ratele de schimb difera de la o casa de schimb la alta. Mai mult, cotatiile pot fluctua pe parcursul zilei si gasesti valori schimbate, chiar in cadrul aceleiasi case de schimb valutar. De exemplu, la ora 13.00, cand BNR anunta cursul oficial, piata reactioneaza, si toti actorii implicati (banci comerciale, case de schimb, brokeri s.a.) anunta modificari in ofertele lor. Deci este important sa verifici ratele in timp real inainte de a face o tranzactie. Foloseste un convertor valutar online, ca sa stii in orice moment care este suma de bani pe care o poti obtine in urma unei tranzactii valutare la un exchange office.
Schimbul valutar nu se aplica numai calatoriilor internationale. Persoanele si companiile care deruleaza activitati de comert exterior sau investesc in pietele straine trebuie, de asemenea, sa efectueze schimburi valutare. Multi oameni folosesc schimbul valutar pentru a obtine sumele necesare achitarii ratelor la creditele in valuta. Deci ideea ca schimbi bani doar cand pleci din tara este falsa. Diversificarea portofoliului de investitii reprezinta si o masura de protectie impotriva riscurilor valutare. Persoanele fizice si companiile utilizeaza schimbul valutar ca instrument de protectie impotriva riscurilor financiare. Astfel minimizeaza impactul fluctuatiilor de schimb valutar asupra afacerilor lor sau asupra bugetului personal.
Ia in considerare detaliile prezentate si informeaza-te constant despre noutatile din domeniul financiar, ca sa iei decizii fundamentate. Vei reusi sa te feresti de prejudecatile sau miturile ce se perpetueaza in legatura cu schimbul valutar la case de schimb din tara si din strainatate.
Ultimele NOUTATI
Cum ti se pot fura bani de pe card, cand scoti cash de la ATM
TVA 2025. Guvernul ne linisteste si da garantii ca nu va creste TVA-ul anul viitor
Stiai ca vocea ta iti poate aduce bani? Cum sa castigi bani din asta in Romania?
Scoateti banii de la saltea si cumparati acum apartamente. Sunt semnale ca urmeaza scumpiri, iar salariile nu vor tine pasul
Guvernul taie TVA-ul in an electoral. Lista produselor care se ieftinesc obligatoriu
Partenerii nostri
Transferul angajatilor intr-un alt punct de lucru - ATENTIE la fisa de aptitudini!
Paguba produsa angajatorului. Se pot face retineri salariale in baza deciziei de imputare?
ADEVERINTA privind recunoasterea calificarilor profesionale si formarea profesionala in strainatate
Taxe PFI: Ce impozit si contributii este obligat sa plateasca un medic
Ce amenzi se aplica firmelor care NU au terminale POS
Cand se efectueaza inventarierea: 7 probleme cu care se confrunta firmele in practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"