Afaceri care pot fi demarate cu investitii modeste. Fotograf de copii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afaceri care pot fi demarate cu investitii modeste. Fotograf de copii
Afaceri care pot fi demarate cu investitii modeste. Fotograf de copii
de Mihai Balescu la 27 Iul. 2023 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
Cand deveniti parinte, una dintre foarte importantele dvs. preocupari este sa va fotografiati copilul din toate pozitiile, dimineata, la pranz si seara. In patut, pe masa de infasat, cu mamica, cu bunica, cu biberonul, la baita etc. Normal, timpul zboara, si nu vreti sa se piarda aceste momente. Din pacate, insa, fotografiile sunt facute de… dvs. (un amator total). De-aceea, cand priviti sumedenia de fotografii pe care le-ati realizat, nu gasiti prea multe care sa aiba si ceva valoare artistica. Recunoasteti, sunt destul de banale! Ele pur si simplu nu emotioneaza, iar pentru un privitor din afara familiei ar putea fi chiar plictisitoare. Care e solutia?

Solutia ar fi sa apelati la serviciile unui profesionist: un fotograf de meserie care sa imortalizeze ca la carte momente obisnuite sau mai speciale din viata copilului (familiei) dvs.

Ar veni si acasa, ar veni si in parc, ar veni si la petrecerea pe care o dati la McDonald’s de ziua micutului, ar veni oriunde si oricand il chemati.

De fiecare data, rezultatul ar fi nu 150 de poze, ci doar 10. Dar ce poze! Le-ati privi minute in sir, fara sa va saturati, intr-atat sunt de expresive si de bune calitativ. Fotograful a reusit sa surprinda copilul in nise ipostaze magnifice si de o naturalete absoluta.


E clar, omul isi merita banii, care nici nu sunt foarte multi: cca 75 de euro pentru o sedinta de o ora si jumatate. Afacerea pe care v-o propunem este sa deveniti dvs. un astfel de fotograf.

Cum luati startul

A face fotografii copiilor este una dintre acele rare afaceri pentru care nu aveti nevoie de spatiu comercial. De fapt, nu aveti nevoie de nici un fel de spatiu. Pentru a demara afacerea si a onora cu succes primele comenzi nu va trebuie decat un aparat foto peste medie (cu zoom, evident), un calculator, cateva zeci de CD-uri albe, o pagina de Internet si un telefon mobil.

In principiu aceasta e toata dotarea necesara. Nu e nevoie de un sediu luxos unde sa va intalniti cu clientii, nu e nevoie de reclama costisitoare, nu e nevoie de angajati si nici de o masina de serviciu (deocamdata).

Dupa achizitia acestei dotari, pasul urmator este sa va testati talentul de fotograf, inainte de a aborda primii clienti. Pentru asta, nu trebuie decat sa organizati sedinte foto cu copiii prietenilor/vecinilor dvs, pe gratis evident, constient de faptul ca problemele pe care le intampinati aici le veti intampina, in principiu, si cu copiii clientilor.

Parcurgeti toate etapele: stabilirea unei ore pentru sedinta, deplasarea la fata locului, pregatirea aparaturii, familiarizarea cu “subiectul”, fotografierea propriu-zisa. Dupa o ora si jumatate, puneti punct, mergeti acasa si descarcati cele 200 de fotografii realizate. Gasiti printre ele 10 imagini de exceptie? Daca da, sunteti pe drumul cel bun. Daca nu, repetati experienta (dar cu alti copii). Cu cat sunt mai multe aceste testari, cu atat mai bine – se diminueaza sansele ca in cazul unor sedinte “pe bune” sa apara probleme cu care nu v-ati confruntat deja.  

Cum sa faceti fotografia perfecta

Ce preferati? O fotografie in care copilul sta smirna in centrul cadrului, cu mainile pe langa corp, privind fix in obiectiv si afisand la comanda un zambet larg (ca la fotograf)? Sau una in care priveste cu ochii mari si gurita cascata (la propriu) o omida care i se catara pe maneca hainei?

Exceptand cazul in care aveti niste gusturi indoielnice, preferati, desigur, a doua varianta. Nu incape indoiala, fotografiile cele mai bune sunt cele nearanjate, adica instantaneele, dar, din pacate, ele nu se obtin deloc usor. Va trebuie atentie, dexteritate, ceva experienta si rabdare. Multa rabdare.

Sa recunoastem, copiilor putin le pasa ca va straduiti din rasputeri sa-i fotografiati. Ei vor un singur lucru – sa se joace – si intotdeauna vor gasi ceva mai interesant de facut decat sa pozeze in fata aparatului. Indemnurile de genul “Mami si tati vor o fotografie frumoasa cu tine” sau “Facem o fotografie pe care bunica o sa o tina pe perete” nu dau nici un rezultat.

Si-atunci, daca joaca e singura chestiune care ii intereseaza si care garanteaza o atitudine naturala, de ce nu-i lasati sa se joace? Trebuie sa fiti doar omul din umbra sau, daca vreti, partenerul lor in realizarea unor fotografii de senzatie: dvs. veniti cu partea tehnica (aparatul foto, cunostinte de incadrare, luminozitate etc.), ei vin cu partea emotionala (bucurie, spontaneitate, candoare).

Reguli de respectat:

1) Utilizati, pe cat posibil, lumina naturala. Cele mai bune perioade ale zilei pentru sedinta foto sunt dimineata devreme sau dupa-amiaza, cand soarele nu cade perpendicular si lumina este OK. In plus, in aceste perioade copilul este odihnit si vioi si are o pofta maxima de joaca;

2) Alegeti corect unghiul de fotografiere! Multe imagini facute de amatori pacatuiesc prin faptul ca sunt luate de sus in jos, ca de la adult la copil, punandu-l pe acesta din urma intr-o pozitie de inferioritate. Schimbati abordarea! Cele mai bune fotografii sunt cele facute de la nivelul ochilor copilului, ca urmare nu ezitati sa ingenunchiati sau chiar sa va culcati pe burta, daca aveti de-a face cu un sugar. Regula cunoaste insa si exceptii;

3) Luati prim-planuri. Fotografiile plan intreg sau plan american (de la genunchi in sus) nu au suficienta forta emotionala. Apropiati-va de copil, surprindeti-i fata sau doar ochii;

4) Atentie la cadrul general! Preocupat de expresia copilului, s-ar putea sa nu observati ca ii “creste” o ramura de copac din ureche sau ca, in planul doi, un alt copil se scobeste in nas. Asemenea fotografii pot fi insa si foarte amuzante si, deci, reusite (chiar daca accidental);

5) Folositi stimulente. O acadea agatata intr-un copac sau o jucarie noua pe care parintele o ascunde la spate pot crea ipostaze foarte speciale: copilul priveste incruntat in sus, intinde manuta, se ridica pe varfuri, rade cu pofta, are o fata curioasa, se incrunta etc.

Cum atrageti clientii

Cea mai buna reclama pentru serviciul dvs. o constituie chiar fotografiile realizate. Este suficient sa castigati doi-trei clienti, din randul cunostintelor, si sa le realizati niste albume cu imagini de exceptie ale copiilor lor. Orice alt parinte care va vedea acele imagini va dori, cu siguranta, ceva similar pentru copilul lui.

S-ar putea chiar ca imaginile realizate pentru comenzi anterioare sa fie singurele modalitati eficiente de reclama. Mesajul pe care il transmiteti este ca sunteti un artist care scoate niste imagini-bijuterii din situatii absolut banale – copilul acasa, copilul in parc, copilul de ziua lui – si asta trebuie sa arate fotografiile.

Asigurati-va ca toti clientii au cartea dvs. de vizita, pentru a le putea comunica altora interesati numarul de telefon la care va pot contacta. Ca sa grabiti putin lucrurile, lasati un asemenea album pentru “studiu” la o cresa sau o gradinita: toti parintii care isi aduc copiii acolo il vor putea rasfoi si admira, cu impact direct asupra cifrei dvs. de afaceri.

Apropo de cifra de afaceri, intr-o perioada mai plina (primavara sau toamna) puteti conta pe doi clienti intr-o zi, fiecaruia fiindu-i alocate doua-trei ore. La un tarif de 75 de euro sedinta, asta inseamna incasari de 150 de euro pe zi, cu un profit net de cel putin 100 de euro. Si-acum inmultiti 100 de euro cu 20 de zile pe luna…

Retineti, in cazul fotografiei digitale cheltuielile sunt minime! Doar printurile pe hartie A4, developate la un studio foto obisnuit, costa ceva-ceva, in rest nu intervin decat transportul, uzura aparatului si CD-ul (nesemnificativ).

75 de euro vi se pare mult? Nu va ingrijorati! Asa cum spunea un guru al afacerilor, “calitatea este tinuta minte mult timp dupa ce pretul a fost uitat.” Deci, calitatea fotografiilor este cea care conteaza. Chiar va inchipuiti ca, pus fata in fata cu niste imagini superbe, un parinte va spune: “Ma duc la alt fotograf, ca are preturi la jumatate”?

Sursa foto: www.pixabay.com


Editorialist Manager.ro
adresa de e-mail: mihaib@rs.ro

Ultimele NOUTATI

Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
Imobiliare

Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat

today10 Oct. 2024
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Banii tai - sectiune de educatie financiara

4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!

today10 Oct. 2024
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Ultima ora

Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!

today10 Oct. 2024
Cum sa economisesti bani, chiar si din salariul minim pe economie
Economie

Cum sa economisesti bani, chiar si din salariul minim pe economie

today10 Oct. 2024
Cum sa iti transformi afacerea intr-una prietenoasa cu mediul, pentru a atrage clienti interesati de sustenabilitate
Companii

Cum sa iti transformi afacerea intr-una prietenoasa cu mediul, pentru a atrage clienti interesati de sustenabilitate

today10 Oct. 2024
Ce abilitati iti trebuie ca sa iti deschizi propria afacere
Economie

Ce abilitati iti trebuie ca sa iti deschizi propria afacere

today10 Oct. 2024
Un faliment e mai bun decat sa nu iti deschizi niciodata o firma. Iata de ce
Companii

Un faliment e mai bun decat sa nu iti deschizi niciodata o firma. Iata de ce

today10 Oct. 2024
Stiai? Bagajele de calitate iti pot economisi bani la check-in
Life Style

Stiai? Bagajele de calitate iti pot economisi bani la check-in

today10 Oct. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Ultima ora

Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!

today10 Oct. 2024
Cum sa economisesti bani, chiar si din salariul minim pe economie
Economie

Cum sa economisesti bani, chiar si din salariul minim pe economie

today10 Oct. 2024
Cum sa iti transformi afacerea intr-una prietenoasa cu mediul, pentru a atrage clienti interesati de sustenabilitate
Companii

Cum sa iti transformi afacerea intr-una prietenoasa cu mediul, pentru a atrage clienti interesati de sustenabilitate

today10 Oct. 2024
Ce abilitati iti trebuie ca sa iti deschizi propria afacere
Economie

Ce abilitati iti trebuie ca sa iti deschizi propria afacere

today10 Oct. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x