Cum poti face o afacere cu scutere
businessscutere
Multe persoane sunt in cautare de idei noi de afaceri profitabile si cu o recuperare a investitiei rapida, iar afacerile cu scutere pot fi o varianta de luat in considerare. Sunt mai multe metode prin care poti face o afacere cu scutere, iar in continuare vom explora doar trei dintre acestea.
1. Inchirierea de scutere catre livratori
In multe localitati, livrarea produselor la domiciliu a luat amploare in ultimii ani, iar in multe situatii scuterele pot fi o varianta rapida si economica pentru livrarea produselor de mici dimensiuni. Avand in vedere ca nu toti livratorii detin un scuter propriu sau firma pentru care lucreaza nu le pune la dispozitie un astfel de vehicul, inchirierea de
scutere 50 cc sau chiar de
scutere 125 cc catre livratori poate fi o afacere profitabila si care sa aiba o recuperare a investitiei rapida, in anumite cazuri find posibila recuperarea investitiei chiar si in cateva luni.
Sa luam exemplu inchirierea unui scuter profesional nou catre un livrator pentru o perioada de 180 de zile, la un pret de 15 euro / zi, asta ar insemna incasari totale de 2700 euro pentru toata perioada mentionata anterior, si daca costul de achizitie al scuterului nou ar fi de 2400 euro si am estima alte cheltuieli cu scuterul (asigurari, revizii, etc.) de 300 de euro pentru perioada inchiriata de 180 de zile, asta ar insemna ca in conditiile respective in aproximativ 6 luni investitia poate fi amortizata. Avand in vedere faptul ca in general scuterele bine intretinute pot functiona multi ani, inchirierea de scutere catre livratori poate fi o afacere profitabila care sa nu necesite investitii foarte mari.
2. Inchirierea scuterelor catre restaurante si afaceri similare
Restaurantele si alte afaceri similare care pot depinde substantial de livrarile rapide catre clienti pot alege sa apeleze la servicii externalizate de livrare rapida cu scutere, sa-si achizitioneze propriile scutere sau sa inchirieze
scutere si sa angajeze livratori interni. In multe situatii, poate fi mai eficienta inchirierea de scutere si angajarea de livratori deoarece in acest mod ar putea sa-si gestioneze mai bine livrarile fara sa depinda de firmele externalizate de livrari, care uneori pot fi foarte aglomerate si pot percepe sume destul de mari pentru livrarea produselor, si fara sa fie necesara generarea de costuri pentru achizitionarea si intretinerea scuterelor.
Chiar daca vor exista costuri precum chiria pentru scutere, a combustibilului pentru acestea si cu cheltuielile aferente livratorilor (salarii, taxe salariale etc.), totusi, in multe situatii,
costurile lunare ar putea fi mai mici decat sumele care ar fi fost percepute de firmele de livrari pentru un numar similar de comenzi, insa, poate un avantaj mai mare pentru restaurante si alte afaceri similare ar fi acela ca ar putea sa-si gestioneze propri livratori mai eficient si in acest mod ar putea creste gradul de satisfactie al clientilor.
3. Inchirierea catre utilizatori ocazionali de scutere
Separat de inchirierea scuterelor in scop comercial, o alta nisa importanta poate fi inchirierea de scutere catre persoanele care doresc sa se bucure de placerea unei plimbari cu un scuter, fara a investi in achizitia unuia. Orasele aglomerate si zonele turistice pot fi o alegere potrivita pentru acest tip de business.
Sunt multiple metode prin care poti alege sa inchiriezi scutere catre utilizatorii ocazionali si aici putem mentiona inchirierea prin intermediul platformelor de inchiriere, inchirierea directa la un punct de lucru etc.
Avantaje
Poti incepe o afacere de inchiriere scutere cu o investitie relativ mica, si in destul de multe situatii se poate obtine finantare pentru achizitia scuterelor.
In anumite situatii poti sa-ti recuperezi investitia chiar si in cateva luni.
Costurile fixe ale unei afaceri de inchirieri scutere pot fi mult mai mici decat costurile unei afaceri cu inchirieri autoturisme de exemplu.
In destul de multe cazuri, nu este nevoie sa aloci un timp foarte mare pentru gestionarea afacerii cu inchirieri scutere.
Inchirierea de scutere catre livratori, restaurante sau alte afaceri similare, precum si inchirierea catre utilizatorii ocazionali sunt doar cateva idei creative de business pe care le poti explora, mai ales daca esti pasionat de scutere, iar prin punerea in practica a acestor idei, poti transforma pasiunea pentru scutere intr-o afacere profitabila si durabila.