Cum sa incepi o afacere in domeniul locurilor de joaca
loc de joacaafacereloc de joaca exteriorloc de joaca interior
Dorinta de a avea propria afacere vine din nevoia oamenilor de a detine controlul asupra timpului sau situatiei lor financiare, dar si deoarece vor sa aduca un aport benefic societatii. Astfel, antreprenorii se orienteaza tot mai des catre business-uri destinate atat copiilor, cat si adultilor - locurile de joaca.
Acestea reprezinta deopotriva o oportunitate economica, dar si un mod placut de a oferi momente de relaxare celor mici, parintilor sau grupurilor de prieteni. In functie de domeniul in care vrei sa iti indrepti afacerea sau daca ai deja una existenta pe care vrei sa o imbunatatesti, ai la dispozitie mai multe variante.
Alege tipul locului de joaca
Locurile de joaca pentru exterior
Acestea sunt alegeri ideale atat ca afaceri de sine statatoare, cat si ca anexe pentru business-uri consacrate (potrivite in special in domeniul horeca - hoteluri, restaurante etc.). Astfel, poti opta pentru un
complex de joaca pentru exterior de la Waterboyz care vine prevazut cu principalele elemente pe care copiii le indragesc: tobogane, tuneluri, pereti de catarare sau scari.
In mod evident, acestea sunt destinate doar celor mici, adultii avand rolul de a se relaxa si de a-i supraveghea pe copii de la distanta.
Locurile de joaca pentru interior
La polul opus, exista si varianta de a amenaja un complex de joaca in interiorul unei cladiri. Precum in primul caz, acesta poate fi amplasat atat intr-o zona de dining sau in incinta unui hotel, dar si ca activitate individuala. Mai mult, ai posibilitatea de a alege jocuri si activitati potrivite atat prichindeilor, cat si parintilor sau grupurilor de prieteni.
Poti opta pentru trasee destinate copiilor, dar si pentru jocuri de tipul air hockey, aparat de box sau cu premii, cos de baschet digital sau crazy frog.
Ia in considerare urmatoarele aspecte
Zona in care va fi amplasat locul de joaca
Aceasta trebuie sa fie in concordanta atat cu tipul de copii/persoane care il pot folosi, cat si cu amplasarea propriu-zisa a complexului. Este recomandat ca locurile de joaca destinate celor mici sa fie in proximitatea spatiala a zonei dedicate adultilor, astfel incat acestia sa poata fi supravegheati in permanenta. Ai posibilitatea si de a angaja o persoana care sa faca acest lucru, insa parintii prefera, de regula, sa poata sa vada copiii atunci cand nu sunt langa ei.
Fluxul de persoane care tranziteaza zona
Inainte de a incepe o afacere cu locuri de joaca, ia in calcul numarul de persoane care trec zilnic prin zona respectiva. Spre exemplu, daca este vorba de o zona turistica renumita, va fi nevoie sa amenajezi un loc de joaca suficient de mare astfel incat sa nu se creeze aglomeratie . Astfel, vei reduce considerabil si riscul posibilelor accidentari.
Materialele folosite pentru locul de joaca
Un spatiu destinat persoanelor de toate varstele poate fi realizat din diverse tipuri de materiale. Cu toate acestea, daca vrei sa te adresezi strict copiilor, va fi nevoie sa acorzi o atentie sporita texturilor din care elementele sunt fabricate. Opteaza pentru tobogane din plastic, scari din lemn sau cauciuc moale ori silicon sau plase din franghii groase realizate din materiale sintetice.
De asemenea, pentru a oferi un plus de siguranta copiilor, dar si pentru linistea parintilor, poti amplasa locul de joaca pe o suprafata care atenueaza socurile. Ai optiunea de a folosi mochete, gazon artificial, placi din tartar sau chiar nisip. Pardoseala poate fi diferita in functie de spatiul in care vei face complexul, asa ca poti testa diverse variante.
Locurile de joaca reprezinta oportunitati de afaceri profitabile de care poti profita atunci cand ai ocazia. Opteaza sa colaborezi cu distribuitori autorizati pentru a te asigura ca standardele de calitate si siguranta sunt indeplinite.