1. Tranzactioneaza la bursa
Tranzactionarea la bursa poate fi o metoda eficienta de a obtine profit insa necesita alocarea unui timp generos si un anumit nivel de cunostinte. Asadar, inainte de a lua o decizie investitionala, documenteaza-te cu privire la cele mai potrivite active in care merita sa-ti investesti banii. Iata cateva exemple de active care sa te ajute in alegerea ta:
2. Investeste in titluri de stat Tezaur
Spre deosebire de tranzactionarea la bursa, investitiile in titluri de stat sunt mai sigure, insa profitul pe care il obtii este, de cele mai multe ori, mai mic. Logica este una simpla: titlurile de stat au o dobanda fixa, in timp ce tranzactionarile la bursa iti pot aduce profituri diferite, in functie de evolutia preturilor activelor.
Totusi, daca preferi mai multa stabilitate si alegi sa investesti in titluri de stat Tezaur, trebuie sa stii ca acestea au valoarea nominala de 1 leu, maturitate intre 1 si 3 ani si o dobanda anuala de pana in 8%. Totodata, un alt lucru esential de stiut atunci cand investesti in titluri de stat este caracterul neimpozabil al veniturilor obtinute. Asadar, pentru profitul obtinut din dobanda, nu trebuie sa platesti impozit la stat, asa cum este in cazul veniturilor obtinute din alte surse.
3. Deschide-ti un cont de economii
O alta solutie la care poti apela pentru a obtine profit de pe urma economiilor tale este de a-ti deschide un cont de economii. Spre deosebire de metodele prezentate anterior, aceasta este considerata a fi o varianta mai „confortabila”. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te documentezi cu privire la dobanzile practicate de institutiile financiare si sa o alegi pe cea mai avantajoasa pentru deschiderea contului de economii. Apoi, depui banii in cont si te bucuri lunar de o dobanda care se acumuleaza la suma depusa.
Cu cat depui mai multi bani, cu atat si profitul acumulat poate sa fie mai mare. Cu toate acestea, dintre cele 3 variante, este posibil ca deschiderea unui cont de economii sa iti aduca cel mai mic profit.
Pe langa deschiderea unui cont de economii, care este cea mai simpla metoda, investitiile in titluri de stat si tranzactionarea instrumentelor potrivite la bursa sunt alte 2 modalitati de a obtine profit. Alegerea iti apartine, insa nu uita ca inainte de a lua o decizie sa evaluezi timpul pe care il ai la dispozitie pentru a investi si nivelul de risc pe care esti dispus sa ti-l asumi.
Sursa foto: shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate, pe parcusul unui an?
Actiuni de motivare non-financiara a salariatilor - ce pot face angajatorii?
Ministerul Muncii: 55% dintre persoanele cu dizabilitati sa fie angajate pana in 2027
Posta Romana a inceput distribuirea scrisorilor de informare cu privire la amnistia fiscala
Nota de creditare primita in SPV: se inregistreaza in contabilitate?
TVA de 9% pentru hrana albinelor. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"