Pe primul loc in topul celor mai bogati romani la sfarsitul anului ce tocmai s-a incheiat se regasesc fratii Dragos si Adrian Paval, proprietarii lantului de magazine Dedeman. Cu un profit net de 1.7 miliarde de lei in 2022, Dedeman a obtinut cel mai mare profit din istoria companiei. Fratii Paval au impreuna o avere de 16 miliarde de lei.
Locul secund din acest top ii revine lui Ion Tiriac, un nume care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare in Romania. Fostul tenismen are o avere estimata la nu mai putin de 10 miliarde de lei, ultimele investitii in domeniul energiei verde aducandu-i omului de afaceri profituri considerabile.
Ultima treapta a podiumului este ocupata de aceasta data de Daniel Dines, omul din spatele UiPath. Ultimele rezultate financiare ale companiei ne arata ca UiPath se bucura de o crestere a veniturilor. Averea lui Dines a fost estimata la sfarsitul anului trecut la 8 miliarde de lei.
Top 5 al celor mai bogati romani continua cu Ion Stoica si Matei Zaharia, de la DataBricks. Dupa ce au plecat din Romania, cei doi au infiintat compania DataBricks peste Ocean, companie ce astazi este evaluata la 43 de miliarde de dolari. In 2023, compania a obtinut o finantare de peste 500 de milioane de dolari, fonduri care vor fi folosite intr-un proiect comun cu Nvidia. Cei doi au o avere estimata la 7.6 miliarde de lei.
Locul 6 este ocupat de familia Talpes, cu o avere estimata la 4.9 miliarde de lei. Florin si Mariuca Talpes au inffintat Bitdefender in urma cu mai bine de 30 de ani, aceasta fiind astazi una dintre cele mai puternice companii IT din Romania. Mai departe, Setafn Vuza are o avere estimata tot la 4.9 miliarde de lei. Cu business-uri de peste 2.2 miliarde de lei si un profit net de peste 260 de milioane de lei in 2022, Chimcomplex Borzesti are planuri mari si pentru anii ce urmeaza.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si