Visio Automake-up: Lectia de machiaj by Dana Argesan

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Visio Automake-up: Lectia de machiaj by Dana Argesan Visio Automake-up: Lectia de machiaj by Dana Argesan
de Manager.ro la 23 Ian. 2013
Urmareste-ne pe Google News
visio automake-updana argesanmachiaj interviugreseli machiajaplicare fond de ten

Sa stii sa te machiezi a devenit o arta. Asta daca nu vrei sa arunci cateva culori pe pleoape si pe buze, sa gresesti nuanta fondului de ten ori a blush-ului.

Si cea mai constienta de acest lucru este Dana Argesan, make-up artist independent care detine prima scoala de auto-machiaj din Romania, Visio Automake-up.
 
Dar pana a ajunge la acest nivel au existat, ca in orice meserie, cateva trepte de urcat. Si chiar daca pare simplu, Dana are in spate 12 ani de cand persevereaza in aceasta meserie. 
 
"Eram la Paris si lucram ca model. Acela a fost primul meu contact cu lumea fascinanta a modei, iar dupa patru ani de modelling m-am inscris la prima scoala de make-up: Jean Pierre Fleurimon - Ecole Privee de Maquillage (Paris)", spune Dana.
 
Si cum este necesar sa fi absolvit o scoala de make-up, de preferabil in strainatate, pentru a deveni make-up artist, ea a continuat sa isi perfectioneze tehnicile si sa ramana la curent cu tendintele din domeniu in ceea ce priveste produsele sau accesoriile in materie de machiaj, participand la training-uri, congrese internationale de make-up sau private tuitions cu maestri consacrati din domeniu.
 
"Astfel, am avut sansa sa cunosc oameni cheie din industrie si sa asist la workshop-urile tinute de ei. O experienta valoroasa mi-a oferit-o si participarea la festivalurile internationale de film si creatie, cum ar fi Festivalul de Film de la Cannes sau Festivalul de Advertising Cannes Lions. In plus, imi hranesc creativitatea din fotografie, arta, cultura si moda si incerc sa imi iau inspiratia din oamenii si lucrurile frumoase care ma inconjoara", spune ea.

 
In plus, pentru te putea lansa in acest domeniu, sfatul specialistului spune ca "este important sa ai o baza teoretica solida, sa acumulezi cat mai multa experienta in industrie si, in masura in care ai ocazia, sa faci un mentorat cu un make-up artist consacrat de la care sa incerci sa inveti cat mai multe".
 
Despre scoala de automachiaj
 
Cererea foarte mare a clientelor cu privire la sfaturi despre machiajul zilnic a culminat cu deschiderea acestei scoli, Visio Automake-up. Pentru machiajele destinate diferitelor evenimente este mai usor sa apelezi la serviciile unui profesionist, dar zilnic este ceva mai greu. 
 
In comparatie cu alte scoli clasice care formeaza make-up artisti, Visio Automake-up se adreseaza doamnelor care vor sa invete sa se machieze singure, ca un profesionist. In tot acest timp, ele invata ce produse de ingrijire si machiaj sunt potrivite pentru tenul lor, ce tehnici trebuie sa foloseasca, ce stil de make-up le evidentiaza trasaturile, cum sa isi mascheze defectele fara sa-si piarda naturaletea.
 
"In plus, le arat cum sa-si adapteze machiajul pentru diferite situatii (in timpul zilei, la birou, la o petrecere, la un eveniment important). Asist fiecare cursanta pe intreaga durata a workshop-urilor pentru a ma asigura ca isi insuseste corect tehnicile. De asemenea, le raspund la intrebarile legate de ingrijire si frumusete daca exista nelamuriri... si, de obicei, exista".

 
Insa, asta nu inseamna ca doamnele care iau parte la curs nu stiu cum sa se machieze. Ba din contra, vin pentru consultanta personalizata si pentru a afla cele mai noi tendinte in materie de make-up.
 
Cursul este personalizat si este format din sase cursante care sunt asistate de catre Dana, impreuna cu o asistenta. Fiecare dintre cursante detine propria masuta de machiaj, un kit complet de pensule si toate produsele de ingrijire si make-up necesare cursului. 
 
Pe langa bazele practice, cursantele primesc la sfarsitul zilei o fisa personalizata cu recomandarile pe care Dana le are pentru fiecare.
 
In privinta investitiei, nu se poate vorbi de una care implica doar deschiderea scolii.
 
"Aceasta a inceput cu mult inaintea infiintarii scolii de automake-up si s-ar ridica la ordinul miilor de euro, din momentul in care mi-am inceput activitatea pana in prezent si va continua si in viitor. Practic, investitia initiala am facut-o in pregatirea mea profesionala, fara de care n-as fi putut infiinta Visio Automake-up. In afara de investitia in training-uri si workshop-uri de specializare pe care o fac constant, propriu-zis pentru studio am investit in design-ul salii de curs, de care m-am ocupat personal. O alta investitie continua este cea in produsele si accesoriile de machiaj pe care le folosesc cursantele si aici vorbim despre produse exclusiv profesionale".
 
Despre cursuri
 
Scoala ofera doua module: Machiajul de zi si Machiajul de seara care pot fi achizitionate fie individual, fie intr-un pachet intreg. 
 
Pretul fiecarui modul este de 160 de euro, iar in cazul in care se alege varianta pachetului, costul acestuia este de 300 euro. Durata cursului este de circa 6 - 7 ore si se desfasoara intr-o singura zi.
 
Pe langa aceste cursuri sunt oferite si o serie de workshop-uri adresate corporatiilor pentru programele de team-building sau pachete de recompensare a angajatelor. Si desi este o noutate pentru piata din Romania, clientii workshop-urilor nu s-au lasat prea mult asteptati.
 
Cele mai frecvente greseli de make-up
 
Dana spune ca cel mai adesea, acestea sunt legate de alegerea incorecta a fondului de ten in functie de nuanta si necesitati. 
 
Sfat: Textura fondului de ten trebuie sa fie adecvata tipului de ten. Astfel ca, tenul uscat are nevoie de o textura fluida emolienta, iar cel mixt si gras de o textura oil-free. Pigmentul potrivit al acestuia se stabileste la lumina naturala, nu in cea artificiala din parfumerii, caci ar putea devia in alte nuante ca roz, galben sau gri.
 
O alta greseala este aplicarea fondului de ten. 
 
Sfat: "Multe femei nu cunosc tehnica de fixare in profunzime a fondului de ten de la nivelul pleoapelor cu ajutorul unei pudre pulbere invizibile. Acest truc garanteaza o persistenta indelungata a machiajului de la nivelul ochilor, cu conditia ca acesta sa fie trasat in texturi compacte. Daca nu se tine cont de acest truc, fardul migreaza, se aduna sub ochi, uneori creand un efect fals de cearcane".

 
Insa, si mai importante sunt sprancenele. De obicei, femeile se penseaza intr-o oglinda mica, fara sa verifice proportiile de ansamblu ale trasaturilor intr-o oglinda mare. Cel mai adesea "isi danteleaza sprancenele, fiind nevoite apoi sa le ultrastilizeze prin fard sau creion, lucru nepotrivit in contextul unui machiaj diurn".
 
Machiajul interviului de angajare
 
In primul rand, machiajul pentru mediul corporatist trebuie sa fie adaptat la ambele surse de lumina, naturala si artificiala. In acelasi timp ar trebui folosite texturi hidratante de crema si fond de ten cu conditia de a se tine cont de prezenta permanenta a aerului conditionat din incaperi.
 
"Cromatic vorbind, acest gen de make-up este compus din nuante mate sau foarte usor irizate, la o intensitate medie. Tonurile machiajului de la ochi pot fi compuse din maro, cafeniu, bej, grej, gri. Tusele de negru sunt prea puternice pentru acest gen de look conservator. Cel mult, se pot contura ochii doar cu eyeliner trasat cat mai in rama ochilor. Atentie insa la nuantele alese pentru pometi si buze! Acestea trebuie sa fie pe tonuri de bej-maro. Rujul rosu poate fi asociat doar cu un machiaj invizibil la nivelul ochilor si cu niste sprancene natural stilizate".
 
In al doilea rand, nu este absolut necesar ajutorul unui profesionist daca persoana in cauza stapaneste tehnicile corecte de machiaj si stie cum sa obtina o armonie cromatica si cum sa isi evidentieze trasaturile. Daca nu se incadreaza in aceasta categorie, atunci sa apeleze la cursurile de automachiaj.
 
Investitia romancelor in produse de machiaj
 
"In ultimii ani, romancele au invatat sa faca investitii inteligente in materie de produse cosmetice. Femeile din Romania au invatat sa se informeze mai bine inainte de a cumpara un produs: cauta recomandari pe site-uri si blog-uri de specialitate, pe forum-uri sau isi intreaba prietenele. Apoi solicita mostre in farmacii sau parfumerii pentru a testa produsul si a stabili daca li se potriveste cu adevarat inainte de a-l achizitiona. Astfel, pot investi in produse de o mai buna calitate, decat sa cheltuie aceeasi suma pe mai multe produse mai slabe calitativ care le fac rau. Din acest punct de vedere, se observa un progres semnificativ".
 
Despre Dana Argesan
 
Si-a inceput cariera in anul 1999, studiind arta machiajului in cele mai bune scoli de make-up din Paris, Londra, Hong Kong, dar si participand la workshop-uri si training-uri. 
 
De-a lungul timpului a avut colaborari cu numeroase reviste de moda, modele, vedete si fotografi. In acest mod si-a anticipat nevoile si asteptarile colaboratorilor, pastrand autenticitatea in ceea ce face. 
 
Pana in 2006 a fost make-up artist oficial L'Oreal, intre 2001 si 2007 a fost make-up artistul oficial al Festivalului de Film de la Cannes, iar in perioada 2008 - 2009 a colaborat cu Festivalul de Advertising Cannes Lions. 

Ultimele NOUTATI

Firmele de asigurare, revoltate ca pretul la RCA ramane plafonat: e iar haos pe piata asigurarilor auto obligatorii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Firmele de asigurare, revoltate ca pretul la RCA ramane plafonat: e iar haos pe piata asigurarilor auto obligatorii

today27 Mar. 2024
Antreprenorii romani tuna si fulgera: avem e-factura, e-transport, e-sigiliu si cu toate astea marii infractori nu sunt prinsi niciodata
Companii

Antreprenorii romani tuna si fulgera: avem e-factura, e-transport, e-sigiliu si cu toate astea marii infractori nu sunt prinsi niciodata

today27 Mar. 2024
Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala
Economie

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala

today27 Mar. 2024
Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar
Economie

Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar

today27 Mar. 2024
Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura

today27 Mar. 2024
Crocs: Revolutia pantofilor
Life Style

Crocs: Revolutia pantofilor

today27 Mar. 2024
Curatenia de primavara bate la usa! Pregateste-te cu produse profesionale care sa-ti faca munca mai usoara!
Life Style

Curatenia de primavara bate la usa! Pregateste-te cu produse profesionale care sa-ti faca munca mai usoara!

today27 Mar. 2024
7 sfaturi utile pentru organizarea nuntii perfecte
Life Style

7 sfaturi utile pentru organizarea nuntii perfecte

today27 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala
Economie

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala

today27 Mar. 2024
Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar
Economie

Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar

today27 Mar. 2024
Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura

today27 Mar. 2024
Crocs: Revolutia pantofilor
Life Style

Crocs: Revolutia pantofilor

today27 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x