Ce fel de cutite sunt potrivite pentru carne?
Atunci cand incepem sa preparam diferite meniuri, de cele mai multe ori avem impresia ca ne putem descurca cu un singur cutit, pentru a face toate sarcinile pe care le avem de facut, in bucatarie.
Majoritatea oamenilor, obisnuiesc sa foloseasca acelasi cutit pentru a toca, a portiona, a fileta sau chiar a dezosa carne.
Chiar si atunci cand ai un cutit al bucatarului ai putea sa te lasi inselat de faptul ca filatatul carnii se va face perfect cu acest cutit, spre exemplu. Ei bine, in realitate, lucrurile sunt diferite.
Aici nu vorbim despre ceea ce ar trebui sa detii in bucataria ta, ci despre acele instrumente care iti pot face viata mai usoara si iti aduc, evident, si rezultate uimitoare.
Carnea are o textura diferita in functie de provenienta ei, iar pentru a efectua in siguranta anumite operatiuni cu carne, in special atunci cand este in stadiul de pregatire, adica cruda, ai nevoie de cutite care sunt create si adaptate sa indeplineasca, acest rol.
Iata de ce cutite ai nevoie pentru carne, in bucatarie si cum te ajuta ele.
Cutitul de filetat
Indiferent ca vorbim despre carne de pui, peste sau porc, filetarea carnii cu un cutit prea mic sau chiar cu unul prea mare si prea rigid, te poate pune in pericol dar nici nu iti va garanta succesul pe care il astepti.
Din acest motiv, folosirea unui cutit de filetat de pe
Maranc.ro este benefica pentru aceasta prodcedura, ajutandu-te sa filetezi chiar si texturile fibroase, precum este carnea de vanat.
Cutitul de filetat are trasaturi specifice acestei sarcini, avand o lama mai lunga si subtire care va face ca feliile de carne sa fie uniforme.
Daca esti un fan al preparatelor din carne, fara indoiala, ai nevoie de un astfel de cutit.
Cutitul de dezosat
Da, este adevarat ca exista produse de carne dezosate, in vitrine, insa, pentru foarte multi oameni este o placere sa se ocupe de aceasta procedura. Indiferernt de carnea pe care iti doresti sa o dezosezi de pe os, cu un astfel de cutit, vei obtine de fiecare data rezultate rapide si sigure.
Nu face aceasta procedura cu un alt cutit, in special cu cele mari si inflexibile, pentru ca aici, este nevoie de un cutit mic, flexibil si usor de manevrat.
Cutitul de spart oase
Starul sau cutitul de spart oase, este singurul cutiti pe care il poti folosi pentru acesta procedura.
Cu toate ca pare un cutit folosit doar de macelari, de fapt, acestea este foarte util in orice bucatarie se prepar carne.
Acesta este fabricat din materiale speciale care sa reziste acestei manevre. Un cutit care nu este special pentru spart oase, se poate indoi sau sparge, ceea ce inseamna ca te pune intr-un mare pericol.
Asadar, asigura-te ca ai un cutit special pentru spart oase, inainte de a face aceasta procedura in bucatarie.
Atunci cand alegi satarul asigur-te ca aceste este pentru spart oase, pentru ca exista satare care nu sunt destinate acesti prodeduri, desi arata foarte asemanator cu cuttiul de spart oase.
Cutitul pentru friptura
Acum ca am vorbit despre cutitele de care ai nevoie pentru carnea cruda, este clar ca trebuei sa ne gandim si la ce urmeaza. Cutitul pentru friptura este un cutit special conceput pentru carnea gatita si te ajuta in a-ti felia in cel mai perfect mod o friptura gaita.
Lama acestuia poate fi fina sau zimtata, pentru a pastra umiditatea si aroma carnii mult mai bine, chiar si atunci cand o feliezi.