A venit momentul sa schimbi bateria de la chiuveta de bucatarie si nu stii ce sa alegi? Stim ca pe piata exista numeroase modele si ca nu stii care este cea mai buna varianta pentru tine. De aceea, vrem sa iti venim in ajutor si sa iti prezentam cateva criterii pe baza carora poti sorta bateriile si astfel alegerea poate deveni mai usoara.
Tipul bateriei: simpla sau cu dus extractibil
Primul criteriu care te va ajuta sa diferentiezi bateriile de bucatarie este cel al modului de folosire. Iti doresti o baterie simpla, clasica sau una cu dus extractibil, care sa te ajute la diverse operatiuni? Spre exemplu, o astfel de baterie este utila pentru a umple cratitele direct pe aragaz, fara a mai fi nevoie sa le ridici, pentru a spala diverse legume si fructe in alte recipiente, in plus este foarte buna si daca optezi pentru montarea a doua chiuvete, una langa alta. Sa iti mai amintim si de momentele cand trebuie sa realizezi adevarate ,,acrobatii” pentru a clati diverse recipiente? Daca petreci foarte mult timp in bucatarie sau daca optezi pentru o chiuveta dubla, o baterie cu dus extractibil este ideala pentru tine!
Materialul bateriei
Fara indoiala, cel mai popular material pentru bateria de bucatarie este inoxul. Usor de curatat si dezinfectat, acesta este rezistent atat la socuri termice, cat si la substantele pe care le folosesti pentru a te asigura ca bucataria este mereu curata. De asemenea, inoxul are si capacitatea de a nu rugini, astfel ca vei avea o grija in minus.
Mai poti achizitiona si baterii chiuveta din alama, insa cauta numai producatori consacrati, pentru a fi sigur de la procentul corect dintre cupru si zinc, deoarece daca nu este unul corect (maxim 41% zinc) s-ar putea sa intampini probleme, mai exact rugina.
Si bateriile din bronz arata foarte bine, mai ales cand vine vorba despre baterii vintage sau retro,. Daca vrei o astfel de baterie, opteaza pentru una de calitate, de la un producator de incredere, pentru a fi sigur ca procentul de plumb este de maxim 0,25% plumb.
Modul de montare al bateriei
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont in momentul in care alegi o baterie de bucatarie este modul de montare. Astfel, poti opta fie pentru baterii care se monteaza pe chiuveta, cele mai populare fie pentru baterii care se monteaza pe perete. Acestea din urma se preteaza mai bine pentru o bucatarie in stil retro.
Tipul de comanda
Poti alege intre o baterie cu monocomanda sau cu dubla comanda. Cele cu monocomanda sunt mai populare datorita modului simplu de folosire: doar actionezi maneta si ai apa la temperatura dorita. Bateriile cu dubla comanda se preteaza pentru o bucatarie amenajata in stil retro.
Stilul tijei
Ultimul, dar nu cel din urma, stilul pipei este important deoarece influenteaza modul in care vei folosi chiuveta. Bateriile cu pipe standard sunt cele mai populare, insa in ultimii ani au demonstrat ca sunt destul de limitate in ceea ce priveste utilizarea. Nu poti umple sticle mari, nu poti spala anumite vase decat daca faci acrobatii si asa mai departe. Astfel, o alternativa mai buna este o baterie cu pipa inalta, care sa iti ofere spatiul necesar pentru a spala cu usurinta chiar si vase mai inalte. Ideal ar fi sa alegi o baterie cu pipa extensibila, fie cu un capat normal, fie cu dus extractibil si astfel vei putea sa o folosesti oricum doresti.
In incheiere, speram sa iti fie de folos aceste informatii pentru alegerea bateriei de bucatarie ideala pentru tine.
Ultimele NOUTATI
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Cum se va calcula noul impozit pe proprietate - de la 1 ianuarie 2026 se schimba regulile si pentru apartamente, dar si pentru case
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii