Facturile la curent sunt parca din ce in ce mai mari de la o luna la alta, scumpirile in ceea ce priveste energia electrica dandu-le mari batai de cap romanilor care se vad de multe ori in imposibilitatea de a isi mai plati darile. Specialistii le recomanda insa oamenilor sa fie mult mai atenti la obiectele pe care le au in casa, unele dintre ele putand consuma foarte mult. In cele mai multe locuinte, nu becurile sunt cele care consuma cel mai mult, acestea fiind responsabile doar pentru 10-15% din totalul energiei electrice consumate intr-o luna.
Aparatele electronice pe care le avem cu totii in casa se fac insa responsabile pentru consumul mare de energie electrica, asa ca atentia noastra spre acestea ar trebui sa se indrepte. Daca nu stii de ce consumi atat de mult, nu ar fi rau sa te uiti mai intai in directia plasmelor pe care le ai in casa. Un astfel de televizor ar putea fi obiectul din casa care consuma cel mai mult curent. Potrivit datelor, un televizor cu plasma creste factura anuala la energie electrica cu 658 kWh. Daca vrei un consum mai mic, ia in considerare inlocuirea televizorului cu plasma cu un model cu LED, consumul acestuia fiind mult mai mic!
Daca nu vrei totusi sau nu ai posibilitatea sa inlocuiesti televizorul cu plasma, exista cateva lucruri de bun simt pe care le poti face pentru a reduce consumul de energie electrica. Spre exemplu, nu mai lasa televizorul aprins atunci cand nu se uita nimeni la el! Mai mult decat atat, il poti deconecta chiar si de la priza pentru a intrerupe usor alimentarea cu energie.
Televizorul nu este singurul obiect din casa ta care consuma mult! Responsabile pentru un consum ridicat de energie electrica se fac in multe cazuri si masinile de spalat sau uscatoarele. Daca folosesti aceste obiecte de doua ori pe saptamana, spre exemplu, costul anual se ridica la aproximativ 150 de lei. Poti reduce consumul de energie spaland la 30 de grade Celsius, temperatura la care detergentul functioneaza fara probleme.
Mai departe, frigiderele si congelatoarele consuma la randul lor destul de multa energie electrica. Spre exemplu, o combina frigorifica consuma in medie aproximativ 427 kWh pe en. Pentru a reduce consumul acestor electrocasnice, seteaza frigiderul la 3 sau 4 grade Celsius, iar congelatorul la cel mult -18 grade Celsius.
Citeste si: Toti angajatii trebuie sa stie: acestea sunt situatiile in care poti sa-ti iei ZI LIBERA de la serviciu, IN AFARA de cele 15 sarbatori legale
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?