Locuiesti la bloc si inca nu ti-ai montat repartitoare de caldura pana acum? Trebuie sa stii ca potrivit unui proiect de ordonanta care urmeaza sa fie avizat de Consiliul Economic si Social in perioada urmatoare, romanii care locuiesc la bloc trebuie sa aiba montate repartitoare de caldura pana cel mai tarziu la inceputul anului viitor. Probleme vor avea si cei care au montate repartitoare care nu pot fi citite de la distanta, fiind nevoie ca acestea sa fie inlocuite.
Autoritatile de la Bucuresti au luat decizia ca toti romanii care locuiesc la bloc sa aiba contoare si repartitoare de caldura care pot fi citite de la distanta pana in anul 2027. Potrivit ordonantei, imobilele de tip condominiu si cladirile mixte care au centrala proprie sau care sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire trebuie sa fie dotate cu contoare individuale pana la data de 1 ianuarie 2023.
Specialistii sunt de parere ca aceasta masura este necesara deoarece ar ajuta la individualizarea consumului pentru incalzire si apa calda pentru fiecare apartament in parte. In plus, oamenii ar avea siguranta ca platesc fix atat cat consuma, toate acele discutii cu privire la incarcarea facturilor putand fi evitate. Mai mult decat atat, in contextul scumpirilor din ultimele luni, implementarea unei asemenea masuri se va dovedi si mai utila pentru toti romanii care locuiesc la bloc.
Nu este pentru prima data cand se vorbeste despre acest subiect, repartitoarele de caldura ar fi trebuit sa devina obligatorii pentru romanii care locuiesc la bloc inca de la finalul anului trecut. Camera Deputatilor a decis insa la acea vreme ca masura sa fie amanata pentru un an.
Totodata, textul adoptat la finalul anului trecut in Camera Deputatilor mai prevede si faptul ca “in cazul in care utilizarea de contoare individuale nu este fezabila din punct de vedere tehnic sau nu este eficienta din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termica, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de incalzire din fiecare apartament sau spatiu cu alta destinatie decat cea de locuit”.
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si