Interviul comportamental nu mai este atat de rar in ziua de astazi, numeroase companii apeland la acest tip de interviu complex pentru a isi selecta cei mai buni potentiali viitori angajati. Un astfel de interviu contine de regula atat intrebari despre aptitudinile candidatului pentru postul pe care urmeaza sa il ocupe, dar si intrebari care ii testeaza abilitatile de adaptare, comunicare si munca in echipa.
Uite trei intrebari pe care le poti primi in cadrul unui interviu comportamentul si cateva idei pe care le poti lua in considerare atunci cand dai un raspuns:
Este o intrebare deschisa, care va forta practic persoana intervievata sa se gandeasca la anumite situatii in care s-a simtit descurajata in fata unui sef, unui coleg sau a unui client. Apoi, din perspectiva angajatorului, trebuie sa se gandeasca la modul in care a gestionat situatia. Prin felul in care vei raspunde la aceasta intrebare ii vei arata celui care iti ia interviul cum ai putea gestiona un conflict intr-o situatie stresanta. Totodata, vei arata cat de bine lucrezi cu colegii din echipa.
Prin ceea ce vei raspunde la aceasta intrebare vei arata modul in care poti gestiona criticile ce iti sunt aduse. Totodata, ii vei arata intervievatorului ce crezi tu despre tine. Daca vei spune ca nu ai primit niciodata o critica din partea sefilor, cel mai probabil va fi doar o minciuna si un semnal de alarma in viziunea intervievatorului. Gandeste-te la o situatie din trecut in care ai primit o critica specifica din partea superiorilor, situatie pe care in cele din urma ai depasit-o cu succes.
Printr-o astfel de intrebare deschisa, intervievatorul vrea sa evalueze nivelul de onestitate al candidatului in a recunoaste ca a gresit. Oricine face greseli, nu ai cum sa spui ca nu te-ai aflat niciodata in situatia de a face o greseala. Este important insa sa arati ca stii sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce ai facut, atat fata de colegi, cat si fata de clienti. Totodata, este important sa arati ca ai capacitatea de a remedia situatia.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea