Gasirea unor specialisti de top este o misiune din ce in ce mai grea pentru cei mai multi angajatori, insa pastrarea acestora se dovedeste a fi si mai dificila in multe cazuri. Nici studiile recente nu sunt de partea angajatilor, o analiza realizata de Gallup aratand, spre exemplu, ca doar 36% dintre angajati se simt motivati la locul de munca.
In acelasi timp, studiul ne mai arata si ca 66% dintre angajati se simt mai motivati sa ramana la locul de munca pe care il au in conditiile in care li se promit anumite avantaje ca recompensa pentru munca depusa. Sigur, nu doar aceste recompense ii motiveaza pe angajati, insa aceasta este o metoda demna de luat in seama prin care angajatorul isi poate motiva angajatii sa ramana in companie.
Uite trei strategii prin care iti poti motiva angajatii sa ramana in companie:
Poti oferi un salariu la fel de motivant ca si celelalte companii care activeaza in domeniu, insa asta nu este tot ce trebuie sa faci. Angajatii sunt interesati de siguranta pe care o au lucrand in compania ta si de sentimentul de apartenenta. Asigura-te ca angajatii tai au incredere in companie si ca simt ca fac parte dintr-o echipa. Ai grija de integrarea fiecarui angajat in echipa, astfel incat acesta sa se simta confortabil la locul de munca.
O analiza realizata de ClearCompany ne arata ca 68% dintre angajati considera perioada de formare si dezvoltare profesionala ca fiind cea mai importanta politica organizationala. Oamenii isi doresc sa invete lucruri noi si sa evolueze din punct de vedere profesional. Asadar, o companie care acorda atentie dezvoltarii angajatilor sai are mult mai multe sanse de a castiga loialitatea si increderea acestora.
Impactul unui feedback constructiv se poate dovedi foarte important in cadrul unei organizatii. Arata ca esti un manager flexibil si deschis, care conduce o organizatie bazata pe valori. In primul rand, poti oferi feedback constructiv angajatilor tai, ajutandu-i sa invete si sa se dezvolte din punct de vedere profesional. Apoi, la randul tau, invata sa asculti parerile angajatilor tai si sa primesti feedback din partea lor!
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii