Gasirea unor specialisti de top este o misiune din ce in ce mai grea pentru cei mai multi angajatori, insa pastrarea acestora se dovedeste a fi si mai dificila in multe cazuri. Nici studiile recente nu sunt de partea angajatilor, o analiza realizata de Gallup aratand, spre exemplu, ca doar 36% dintre angajati se simt motivati la locul de munca.
In acelasi timp, studiul ne mai arata si ca 66% dintre angajati se simt mai motivati sa ramana la locul de munca pe care il au in conditiile in care li se promit anumite avantaje ca recompensa pentru munca depusa. Sigur, nu doar aceste recompense ii motiveaza pe angajati, insa aceasta este o metoda demna de luat in seama prin care angajatorul isi poate motiva angajatii sa ramana in companie.
Uite trei strategii prin care iti poti motiva angajatii sa ramana in companie:
Poti oferi un salariu la fel de motivant ca si celelalte companii care activeaza in domeniu, insa asta nu este tot ce trebuie sa faci. Angajatii sunt interesati de siguranta pe care o au lucrand in compania ta si de sentimentul de apartenenta. Asigura-te ca angajatii tai au incredere in companie si ca simt ca fac parte dintr-o echipa. Ai grija de integrarea fiecarui angajat in echipa, astfel incat acesta sa se simta confortabil la locul de munca.
O analiza realizata de ClearCompany ne arata ca 68% dintre angajati considera perioada de formare si dezvoltare profesionala ca fiind cea mai importanta politica organizationala. Oamenii isi doresc sa invete lucruri noi si sa evolueze din punct de vedere profesional. Asadar, o companie care acorda atentie dezvoltarii angajatilor sai are mult mai multe sanse de a castiga loialitatea si increderea acestora.
Impactul unui feedback constructiv se poate dovedi foarte important in cadrul unei organizatii. Arata ca esti un manager flexibil si deschis, care conduce o organizatie bazata pe valori. In primul rand, poti oferi feedback constructiv angajatilor tai, ajutandu-i sa invete si sa se dezvolte din punct de vedere profesional. Apoi, la randul tau, invata sa asculti parerile angajatilor tai si sa primesti feedback din partea lor!
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
5 accesorii de iarna pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina
7 sfaturi pentru incalzirea masinii corect in zilele recile – greseala pe care o fac multi
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate
Cauti personal pentru firma ta? Descopera aceste 5 intrebari neasteptate pe care orice angajator ar trebui sa le puna in interviuri
Cate tipuri de credite bancare exista si care e diferenta dintre ele? Ipotecar, de nevoi personale, imobiliar?
Partenerii nostri
Proiect - salariatii ar putea beneficia de doua zile libere PLATITE pentru a merge la medic
Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza - MODEL
Salariat care a plecat in concediu de odihna, fara sa depuna cerere - PROCEDURA
Aspecte juridice critice in imbunatatirea managementului fortei de munca
Cele mai importante reglementari pentru institutiile de credit in 2024
Salariatul nu este apt pentru locul de munca: "Suntem obligati sa ii oferim alt post in firma?"
Te-ar putea interesa si
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate