Se investeste din ce in ce mai mult in criptomonede, tot mai multi oameni preferand sa isi tina economiile intr-un portofel virtual. Era o problema doar de timp pana ce toti acesti oameni sa isi exprime dorinta cu privire la posibilitatea de a plati cu monede digitale. AirBnB face un prim pas in aceasta directie si anunta prin vocea CEO-ului sau ca platforma va avea o functie de plata cu criptomonede in viitorul apropiat.
Brian Chesky, CEO-ul AirBnB, a vorbit recent despre dorinta utilizatorilor de a putea plati direct cu criptomonede atunci cand inchiriaza un apartament in regim hotelier de pe platforma sau atunci cand achizitioneaza un anumit serviciu.
Chesky a anuntat ca firma pe care o conduce a luat in considerare aceasta cerinta si ca a facut deja un prim pas in aceasta directie, in prezent lucrandu-se deja la implementarea acestei optiuni.
Unul dintre clientii AirBnB care au sugerat implementarea acestei metode suplimentare de plata si-a motivat cererea prin faptul ca unele tari au decis blocarea platilor internationale. O astfel de problema ar putea fi solutionata foarte usor prin folosirea unor active digitale, asa cum sunt si monedele virtuale.
Platforma online prin intermediul careia se pot inchiria camere sau apartamente intregi in regim hotelier direct de la proprietar accepta la aceasta ora plati cu Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay sau PayPal. In viitor, platile vor putea fi facute si cu Bitcoin, Ethereum sau alte monede virtuale. AirBnB nu este prima companie mare care ar urma sa accepte plati cu criptomonede, Tesla, AMC sau MasterCard facand deja acest pas.
Citeste si: Marea cenzura pentru Bitcoin: lista tarilor care au INTERZIS criptomonedele si MOTIVELE din spatele deciziilor radicale
Infiintata in 2008, AirBnB a ajuns de-a lungul anilor una dintre cele mai accesate platforme de cazare in intreaga lume.
Daca in vara anului 2014 compania era evaluata la numai 10 miliarde de dolari, in anul 2020 AirBnB a fost evaluat la nu mai putin de 70 de miliarde de dolari. La finalul anului 2020, AirBnB s-a lansat si pe bursa, listarea sa fiind una dintre cele mai asteptate din acel an. Sefii companiei isi propun sa investeasca masiv in urmatorii ani in tehnologii noi de autentificare, inteligenta artificiala, tehnologii cloud si blockchain si realitate virtuala si augmentata.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea