Pandemia de coronavirus si masurile de restrictie asociate acesteia au facut din ultimul an si jumatate o perioada extrem de dificila pentru intreaga planeta. Oamenii din toate colturile lumii au avut de suferit in aceasta perioada, insa nu acelasi lucru il putem spune si despre cele mai mari companii ale lumii. Intr-adevar, unele nu au dus-o chiar foarte bine in aceasta perioada de criza, insa cele mai multe dintre ele au stiut cum sa profite pentru a se dezvolta si mai mult.
Potrivit cifrelor din luna septembrie, Apple conduce detasat in topul celor mai mari companii din lume in functie de capitalizarea de piata. Compania americana este singura din lume cu o capitalizare de piata de peste doua trilioane de dolari. Mai exact, vorbim despre o capitalizare de piata in valoare de 2.25 trilioane de dolari. Cei de la Apple sunt obisnuiti cu prima pozitie in acest top, detinand-o pentru mai multi ani consecutivi, in perioada 2012 - 2017.
Locul secund este ocupat tot de o companie americana, si anume de Microsoft. Cu o capitalizare de piata in valoare de 1.96 trilioane de dolari, americanii de la Microsoft dovedesc ca au facut uitata perioada extrem de dificila pe care au traversat-o intre anii 2007 si 2013.
Aramco, cea mai mare companie petroliera din lume, a ajuns in aceasta toamna pe locul trei in topul celor mai mari companii din intreaga lume, cu o capitalizare de piata in valoare de 1.89 trilioane de dolari. Compania infiintata cu aproape un secol in urma apartine monarhiei saudite si gestioneaza in prezent unul din noua barili de petrol produs in lume. Clasamentul celor mai puternice companii din lume continua cu Amazon, firma fondata de Jeff Bezos in urma cu mai bine de 25 de ani avand o capitalizare de piata in valoare de 1.71 trilioane de dolari la inceputul acestei toamne. Amazon a crescut puternic in aceasta perioada plina de restrictii, tot mai multi oameni preferand sa isi faca cumparaturile online, evitand astfel deplasarile inutile in magazinele fizice.
Top 5 al celor mai mari companii din lume se incheie cu Alphabet, compania care detine Google. Potrivit cifrelor din luna septembrie a anului curent, Alphabet raporta o capitalizare de piata in valoare de 1.53 trilioane de dolari. Totodata, Alphabet este ultima companie cu o capitalizare de piata de peste un trilion de dolari.
Clasamentul continua cu o alta companie de peste Ocean, si anume Facebook-ul lui Mark Zuckerberg, cu o capitalizare de piata de 870 de milioane de dolari. Locul 6 este detinut de chinezii de la Tencent, cu o capitalizare de piata de 773 de milioane de dolari. Tesla se afla pe locul 7, cu o capitalizare de piata de 710 milioane de dolari, iar pe locul 8 ii regasim pe chinezii de la Alibaba, cu o capitalizare de piata de 657 de milioane de dolari. Top 10 se incheie cu Berkshire Hathaway (558 de milioane de dolari), respectiv Taiwan Semiconductor (558 de milioane de dolari).
Citeste si: Cum deosebesti un lider adevarat de un simplu sef
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!