Pentru ca starea ceasului tau sa nu aiba de suferit de-a lungul timpului, este important sa il cureti cat de des este posibil. Folosind o carpa moale si umeda, sterge bratara metalica si carcasa pentru a indeparta praful si eventuale reziduuri. Evita umezirea curelelor din piele, deoarece apa ii poate deteriora aspectul. Pentru astfel de curele, foloseste produse speciale pentru curatarea obiectelor din piele. Chiar daca anumite ceasuri pot fi introduse in apa pentru a fi curatate, ai grija ca ea sa nu fie fierbinte.
Majoritatea marilor producatori de ceasuri de mana recomanda ca la fiecare doi sau trei ani sa mergi cu ceasul la o verificare la un atelier de specialitate. Totusi, frecventa acestor verificari depinde de marca, precum si de cat de des porti ceasul respectiv.
Este important sa cunosti caracteristicile ceasului tau in ceea ce priveste rezistenta la apa. De exemplu, daca ceasul tau este rezistent la apa, dar numai pana la o adancime de 50 de metri, atunci nu este intelept sa il porti atunci cand faci snorkeling. Schimbarile rapide de presiune pot afecta grav functionarea ceasului. In cazul in care ceasul tau nu este rezistent la apa, cativa stropi probabil nu-l vor afecta, dar este mai bine sa eviti sa il uzi. De asemenea, trebuie sa stii ca un ceas poate fi rezistent la apa, chiar si la adancimi mari, insa materialul utilizat la realizarea garniturilor si etansarilor se poate degrada in timp, afectand rezistenta ceasului. Multi ceasornicari au aparate speciale pentru a verifica rezistenta la apa prin setari de presiune, asadar, cum spuneam si anterior, verificarile la intervale regulate sunt importante.
Acest lucru este destul de evident, dar este totusi important si merita mentionat. Ia-ti toate masurile de precautie pentru a preveni lovirea geamului ceasului. Cand nu porti ceasul, cel mai bine este sa il pastrezi in cutia in care l-ai cumparat. Cutia sa originala este facuta pentru a mentine ceasul in siguranta si ii ofera protectie.
Indiferent cum porti ceasul, trebuie sa ai grija la unele detalii. De exemplu, daca ai un ceas cu o curea din piele, trebuie sa fii atent cum aplici parfumul, pentru ca o poate deteriora. Cand te dai cu parfum, lasa-l sa se usuce complet inainte de a-ti pune ceasul la mana. La fel ca bijuteriile scumpe cu pietre pretioase, ceasul ar trebui sa fie ultimul lucru pe care il pui pe tine, cu exceptia hainei de exterior.
Una dintre cele mai simple modalitati de a-ti zgaria ceasul este sa incerci sa-i schimbi singur cureaua. Poate parea usor, dar la fel de usor este sa gresesti. Daca nu vrei sa mergi la un ceasornicar pentru a schimba cureaua, cel mai bine ar fi sa citesti cu atentie manualul ceasului si sa te uiti la cateva videoclipuri instructive care iti arata exact cum sa faci asta.
Expunerea prelungita a ceasului la soare ii poate deteriora aspectul. De asemenea, caldura poate reduce durata de viata a bateriei, deci este mai bine sa faci in asa fel incat ceasul tau sa nu fie plasat in lumina directa a soarelui.
Ceasul este un accesoriu important pentru fiecare dintre noi si, de multe ori, reprezinta o mica investitie. De aceea, este important sa tii cont de sfaturile de mai sus, astfel incat ceasul tau sa functioneze la parametri optimi si sa arate impecabil.
Sursa foto: Unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Cele mai grele 5 sfaturi financiare pe care putini romani le respecta
O mare companie da afara 17.000 de angajati, peste noapte: "Ne resetam" - spune conducerea
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici
Bill Gates: Nu este vina ta daca te nasti sarac, dar este vina ta daca mori sarac
Cum arata un INTERVIU de ANGAJARE la o MULTINATIONALA. Ce intrebari CIUDATE li se pun candidatilor, pe 9 din 10 ii blocheaza
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici