Auzim des ca angajatilor li se cere o atitudine proactiva la locul de munca, insa nu mereu intelegem la ce se refera, de fapt, acest lucru. Potrivit specialistilor, a fi proactiv presupune ascultarea activa acolo unde este cazul si asumarea responsabilitatii pentru lucrurile care ti-au fost atribuite. Practic, se poate spune ca un angajat proactiv lucreaza pentru a isi dezvolta un context favorabil si pentru a isi atinge de unul singur obiectivele.
Uite patru metode prin care poti si tu sa fii proactiv la locul de munca, remarcandu-te astfel atat in fata colegilor, cat si in fata superiorilor tai!
Fara doar si poate, si tu ai o multime de lucruri de facut intr-o zi si nu iti mai vezi capul de treaba. Invata sa te organizezi la inceputul fiecarei zile, vei reusi astfel sa prioritizezi anumite task-uri si sa te descurci mai usor cu tot ce ai de facut. Iti poti face o lista in care sa iti treci toate sarcinile pe care le ai de facut, prioritizand astfel cel mai importante task-uri.
Incearca sa prevezi problemele care pot aparea in activitatea ta de zi cu zi. Astfel, nu vei fi niciodata surprins de o problema care poate aparea. Gandeste-te la situatii similare pe care le-ai mai experimentat de-a lungul timpului si analizeaza solutiile care au functionat in acele situatii.
Este normal sa iti doresti sa faci cat mai multe lucruri, insa asta nu inseamna ca este si omeneste posibil sa faci asta. Organizeaza-te si incearca sa lucrezi cat mai eficient posibil. Nu te grabi inutil, este posibil ca acest lucru sa te faca sa gresesti si, in cele din urma, sa pierzi si mai mult timp.
Credibilitatea este importanta in orice aspect al vietii, insa in special la locul de munca. Asuma-ti promisiunile pe care le-ai facut si angajamentele pe care ti le-ai luat si fa tot posibilul pentru a le respecta. In cazul in care stii ca nu poti reusi sa mai faci asta, vorbeste cu oamenii in cauza si explica-le motivul pentru care vei intarzia sau nu vei mai putea face anumite lucruri.
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Inventarierea elementelor de trezorerie: Concepte, etape si exemple practice
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii