Auzim des ca angajatilor li se cere o atitudine proactiva la locul de munca, insa nu mereu intelegem la ce se refera, de fapt, acest lucru. Potrivit specialistilor, a fi proactiv presupune ascultarea activa acolo unde este cazul si asumarea responsabilitatii pentru lucrurile care ti-au fost atribuite. Practic, se poate spune ca un angajat proactiv lucreaza pentru a isi dezvolta un context favorabil si pentru a isi atinge de unul singur obiectivele.
Uite patru metode prin care poti si tu sa fii proactiv la locul de munca, remarcandu-te astfel atat in fata colegilor, cat si in fata superiorilor tai!
Fara doar si poate, si tu ai o multime de lucruri de facut intr-o zi si nu iti mai vezi capul de treaba. Invata sa te organizezi la inceputul fiecarei zile, vei reusi astfel sa prioritizezi anumite task-uri si sa te descurci mai usor cu tot ce ai de facut. Iti poti face o lista in care sa iti treci toate sarcinile pe care le ai de facut, prioritizand astfel cel mai importante task-uri.
Incearca sa prevezi problemele care pot aparea in activitatea ta de zi cu zi. Astfel, nu vei fi niciodata surprins de o problema care poate aparea. Gandeste-te la situatii similare pe care le-ai mai experimentat de-a lungul timpului si analizeaza solutiile care au functionat in acele situatii.
Este normal sa iti doresti sa faci cat mai multe lucruri, insa asta nu inseamna ca este si omeneste posibil sa faci asta. Organizeaza-te si incearca sa lucrezi cat mai eficient posibil. Nu te grabi inutil, este posibil ca acest lucru sa te faca sa gresesti si, in cele din urma, sa pierzi si mai mult timp.
Credibilitatea este importanta in orice aspect al vietii, insa in special la locul de munca. Asuma-ti promisiunile pe care le-ai facut si angajamentele pe care ti le-ai luat si fa tot posibilul pentru a le respecta. In cazul in care stii ca nu poti reusi sa mai faci asta, vorbeste cu oamenii in cauza si explica-le motivul pentru care vei intarzia sau nu vei mai putea face anumite lucruri.
Ultimele NOUTATI
Guvernul are ca obiectiv sa termine renegocierea PNRR-ului pana la finalul lunii mai, fix dupa alegeri
Statul continua sa faca concurenta bancilor! Lanseaza noi titluri de stat la dobanzi foarte avantajoase in comparatie cu depozitele bancare
Descopera metalul mai scump decat aurul: de ce valoreaza atat de mult si unde se gaseste
Partenerii nostri
CNPP: Numarul pensionarilor, in crestere. La ce valoare a ajuns pensia medie, in Romania?
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
SAGA pe intelesul tuturor: Ghiduri pentru o evidenta contabila fara greseli
e-TVA: Atentie la amenzile contraventionale in 2025!
Control fiscal: CAND si CUM se inregistreaza in contabilitate TVA stabilita suplimentar
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si