Ca viitorul tau angajator sa nu te ia prin surprindere, intereseaza-te, in prealabil, despre compania la care iti doresti sa lucrezi si afla cat mai multe informatii cheie. De exemplu, afla detalii despre ce servicii si produse ofera, care sunt clientii cu care colaboreaza, ce proiecte au in derulare sau care sunt valorile si obiectivele businessului respectiv. Drept urmare, verifica cu atentie site-ul si paginile de socializare ale afacerii, ca sa te pui la punct si sa fii pregatit sa raspunzi la fiecare intrebare. Astfel, vei da dovada de profesionalism.
Dupa ce ai aflat tot ce trebuia sa stii despre firma respectiva, e timpul sa verifici daca ai aptitudinile si cunostintele profesionale necesare ca sa obtii jobul. Drept urmare, indiferent de domeniul tau de activitate, informeaza-te cu privire la ce aptitudini tehnice trebuie sa detii in 2021, ca sa te asiguri ca sansele tale de angajare cresc considerabil. E foarte important sa fii stapan pe skill-urile tale si sa fii pregatit pentru orice test sau intrebare. De aceea, daca ai anumite carente profesionale din cauza carora nu poti evolua in cariera, preferabil ar fi sa faci anumite cursuri de specializare, ca sa dobandesti cunostinte noi, iar randamentul tau sa fie maxim. Informeaza-te, citeste, cere parerea unor persoane experimentate, mergi la traininguri, urmareste diverse tutoriale si investeste in educatia ta.
CV-ul este oglinda ta profesionala. Iar ca sa starnesti curiozitatea angajatorului, ai nevoie de un CV bine pus la punct, care sa fie remarcat imediat, pentru a-ti spori sansele de a obtine postul respectiv. Drept urmare, incearca sa fii cat mai succint cu putinta si specifica doar detaliile cu adevarat importante legate de experienta ta profesionala. Mentioneaza informatii esentiale despre studii, certificari, premii, fostii angajatori, functiile ocupate, rolurile pe care le-ai avut in anumite proiecte, astfel incat toate aceste detalii sa ateste competenta ta. De asemenea, alti factori cheie pentru a obtine un anumit job sunt portofoliul si scrisoarea de intentie.
In primul rand, se impune o tinuta vestimentara adecvata. Apoi, trebuie sa fii punctual si sa ajungi la interviul respectiv cu cinci sau zece minute inainte de ora stabilita. Dupa aceea, in timpul discutiei, trebuie sa te pui in valoare si sa subliniezi care sunt calitatile tale, ca sa ii impresionezi pe cei care te intervieveaza. Explica intr-un mod clar si concis de ce esti candidatul ideal pentru postul respectiv si care sunt atuurile tale. Asculta cu atentie fiecare intrebare sau afirmatie, dar, de asemenea, pune si tu intrebari la randul tau. Arata-ti interesul fata de compania respectiva, afla care va fi viitorul tau rol, ce fel de proiecte iti vor fi atribuite, care va fi programul de lucru, care sunt beneficiile pe care ti le ofera si care este pachetul salarial pe care ti-l pot oferi. E foarte important, de la bun inceput, ca asteptarile tale sa coincida cu cele ale angajatorului.
Indiferent cum o sa te descurci la interviul de angajare, conteaza sa fii natural, relaxat si sa pornesti de la premisa ca nu ai nimic de pierdut, ci ca o sa ai parte de o noua experienta profesionala. Important este sa fii obiectiv si sa te cunosti foarte bine, ca sa iti dai seama ce calitati, dar si ce defecte ai, ca sa poti evolua, atat profesional, dar si personal.
Sursa foto: shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Gazduirea web si importanta vitezei de incarcare a website-ului tau
Vrei sa iei imprumut de la un IFN? Vezi aici care e suma maxima pe care ti-o pot cere - LEGE NOUA
Curierii de la Sameday, salarii de lux: pleaca acasa si cu 1.000 de euro in buzunar
Cele mai grele 5 sfaturi financiare pe care putini romani le respecta
O mare companie da afara 17.000 de angajati, peste noapte: "Ne resetam" - spune conducerea
Partenerii nostri
Lucrator desemnat responsabil de SSM - model decizie
Continuarea popririi la schimbarea locului de munca - atentie la aceste aspecte!
Concediu de odihna in functie de vechime - procedura de acordare
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Vrei sa iei imprumut de la un IFN? Vezi aici care e suma maxima pe care ti-o pot cere - LEGE NOUA
Curierii de la Sameday, salarii de lux: pleaca acasa si cu 1.000 de euro in buzunar