Din ce in ce mai multi angajati lucreaza la distanta inca, numeroase companii preferand sa adopte un regim de lucru hibrid chiar si dupa eliminarea restrictiilor impuse in timpul pandemiei de coronavirus. Pentru toti acesti angajati, o intalnire fata in fata cu superiorul direct se poate dovedi un moment important pentru cariera lor, fiind o oportunitate pentru o eventuala discutie serioasa referitoare la o promovare sau la o marire salariala. Potrivit specialistilor, salariatii ar trebui sa trateze aceste intalniri ca pe niste oportunitati de conectare cu sefii lor directi.
Uite cateva sfaturi pentru a profita la maximum de aceste intalniri directe cu sefii tai!
Daca tu esti cel care isi doreste o discutie fata in fata cu superiorul direct, incearca sa programezi aceasta intalnire din timp. Trimite un e-mail persoanei cu care vrei sa te intalnesti, propune-i o intalnire si prezinta pe scurt subiectele pe care vrei sa le atingi in timpul discutiei. Nu inghesui prea multe subiecte intr-o singura discutie, cu siguranta nu iti doresti sa il sperii pe partenerul tau de discutie!
Noteaza-ti intr-o agenda o lista cu subiectele pe care iti doresti sa le abordezi in timpul discutiei cu seful tau. Incearca pe cat posibil sa nu te abati de la subiect, dar in acelasi timp trebuie sa fii pregatit sa abordezi si alte subiecte de discutie. Nu este exclus ca seful tau sa aiba subiecte mai urgente de discutat, asa ca asculta ce are de zis.
Te-ai impotmolit la un anumit proiect si crezi ca ti-ar prinde bine o indrumare de la seful tau? Nu iti fie frica sa ceri ajutorul, nu ai niciun motiv! Poate ca te gandesti ca daca ceri o indrumare s-ar putea sa pari incompetent, insa mai mult ca sigur ca este mai bine asa decat sa dai gres cu proiectul la care lucrezi!
Sigur, ai o relatie strict profesionala cu seful tau, insa asta nu inseamna ca nu ai voie sa aduci si o nota mai personala discutiei pe care o ai cu aceasta. Poti incepe discutia cu niste amabilitati, intreband despre familie, despre planurile de weekend sau despre o viitoare vacanta. Specialistii in psihologie recomanda angajatilor, de asemenea, sa isi intrebe sefii la finalul unor asemenea discutii fata in fata despre ce ar putea sa faca mai mult sau diferit fata de ceea ce fac deja pentru a fi de mai mare ajutor organizatiei pentru care lucreaza.
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si