Pentru mediul privat, digitalizarea reprezinta cea mai simpla si cea mai sigura metoda prin care bussines-urile isi pot adapta activitatea cerintelor actuale ale clientilor, oferindu-le in continuare solutii eficiente si rapide.
Digitalizarea Romaniei, o prioritare in contextual Covid
Acelasi principiu al revolutiei digitale este necesar si ceea ce priveste serviciile publice. Necesitatea accelerarii digitalizarii in sectorul public este cu atat mai importanta cu cat Romania se situeaza pe locul 26 in Uniunea Europeana din cele 28 de state membre in cadrul Indicelui economiei si societatii digitale (DESI) pentru anul 2020, calculat pe baza statisticilor oficiale din 2019.
Digitalizarea sectorului public permite generarea de economii importante, prin costuri fizice scazute si tranzactii efectuate majoritar online, dar si o eficientizare a intregii activitati a acestui domeniu si experiente mai bune pentru utilizatori. Prin intermediul dispozitivelor moderne, utilizatorii vor avea acces la serviciile vizate oricand si de oriunde s-ar afla.
Daca vorbim despre folosirea telefoanelor mobile si a tabletelor, de exemplu, orice business sau institutie publica va trebui sa se asigure ca le ofera utilizatorilor o varianta adaptata pentru aceste dispozitive. „30% dintre site-uri nu sunt optimizate pentru mobil. Google a anuntat inca de anul trecut ca, din martie 2021, va lua in vedere acest criteriu de rankare”, adauga Christian Lupascu, fondatorul agentiei online r2.ro.
In aceste conditii, optimizarea SEO este un element-cheie pentru transformarea digitala. „Daca website-ul unei companii nu este vizibil in motoarele de cautare, problema este cauzata in 70% din cazuri de o slaba optimizare a motoarelor de cautare. Cresterea vizibilitatii in mediul digital trebuie sa devina o prioritate pentru toate website-urile, indiferent de domeniu, in conditiile in care peste 90% din toate experientele online incep cu o interogare a motoarelor de cautare. In plus, trei sferturi dintre utilizatori se rezuma la accesarea rezultatelor din prima pagina de cautari”, afirma Christian Lupascu.
Viteza mica de incarcare a site-ului, “taxata” de useri, poate fi imbunatatita cu ajutorul SEO
Un criteriu important atunci cand vine vorba despre cresterea nivelului de satisfactie oferit userilor de catre orice website este viteza de incarcare a paginilor. “Este cunoscut faptul ca aproape jumatate dintre utilizatori abandoneaza o pagina daca timpul de incarcare este mai mare de 3 secunde”, adauga fondatorul agentiei online r2.ro. Intarzierea cu o secunda a incarcarii unei pagini web creste rata de respingere cu 90% din partea userilor si scade cu aproximativ 15% nivelul de satisfactie al clientilor, cu impact direct asupra clasarii in motoarele de cautare.
Pentru a le oferi utilizatorilor o experienta cat mai placuta, o atentie deosebita trebuie acordata si structurii site-ului, astfel incat acesta sa asigure o navigare facila, care sa le permita consumatorilor sa regaseasca usor informatiile cautate si sa intuiasca usor pasii pe care ii au de parcurs (daca vorbim, de exemplu, despre incarcarea unor documente in cazul unui website al administratiei publice). De ajutor in acest sens este si continutul video explicativ. 96% dintre utilizatorii de internet marturisesc ca au vizionat astfel de videoclipuri despre servicii sau produse.
Nu exista nicio indoiala ca pandemia COVID-19 a accelerat trecerea la evolutia digital. Inclusiv Microsoft a afirmat ca „am asistat la o transformare digitala de 2 ani in doua luni”. De aceea, companiile care adopta tehnologiile digitale pentru a crea o experienta cat mai placuta clientilor vor fi intr-o pozitie de lider atat in timpul pandemiei, cat si post-pandemie.
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!