Marile fabrici ale Romaniei isi inchid portile rand pe rand, mii si mii de angajati ramanand fara locuri de munca. Ultimul exemplu in acest sens este dat de Fabrica de Bere Martens de la Galati, care si-a incheiat activitatea dupa mai bine de patru decenii de existenta. Ca urmare a inchiderii fabricii, sute de angajati au ramas fara un loc de munca.
Martens Galati este un nume de traditie in Romania, compania fiind fondata in 1978. Mai mult, compania a fost chiar listata la bursa in anul 1997. Decizia de inchidere a fabricii a fost luata in urma cu aproape un an, in luna mai a anului 2023, reprezentantii din conducerea companiei hotarand sa isi indrepte atentia pe sectorul de distributie.
De-a lungul anilor, Martens Galati a devenit un nume extrem de cunoscut in industrie, remarcandu-se prin diversitatea sa de brand-uri de bere. Printre acestea putem aminti MaDonna, bere cunoscuta pentru aroma sa distincta de coriandru si coaja de portocale, dar si alte marci precum Hora Unirii, Stefan cel Mare, Lup, Drive sau Postavaru.
Spre deosebire de alti concurenti din industrie, cei de la Martens Galati si-au concentrat intreaga atentie spre export. Astfel, o bere fara alcool precum Drive a ajuns sa fie extrem de apreciata si vanduta in Egipt, o tara in care consumarea alcoolului nu este permisa. De asemenea, beri precum Stefan cel Mare sau Ploll au trecut Oceanul si au ajuns sa fie apreciate in Statele Unite.
In 1998, fabrica de la Galati era preluata de catre Martens Brewerj, o companie cu traditie in industria berii, infiintata in urma cu aproape trei secole in Belgia. Lucrurile nu au mers insa in cea mai buna directie, compania de la Galati confruntandu-se cu serioase probleme financiare in ultimii zece ani. In cele din urma, conducerea a anuntat ca va inchide portile fabricii, urmand sa se renunte la segmentul de productie.
In luna mai a anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de aceasta decizie si a aprobat cererea referitoare la initierea procedurii de suspendare de la tranzactionare a actiunilor companiei. „Se aproba anuntul prin care societatea Bockhold NV Belgia isi exprima intentia privind initierea procedurii retragerii actionarilor societatii Martens SA Galati, la pretul de 1,63 de lei pe actiune. Actiunile societatii vor fi suspendate de la tranzactionare incepand cu a treia zi lucratoare de la data publicarii anuntului”, se arata in decizia ASF.
Citeste si: Controale fiscale 2024. Pe cine verifica ANAF anul acesta si ce s-a schimbat in abordarea inspectorilor
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Cele mai grele 5 sfaturi financiare pe care putini romani le respecta
O mare companie da afara 17.000 de angajati, peste noapte: "Ne resetam" - spune conducerea
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici
Bill Gates: Nu este vina ta daca te nasti sarac, dar este vina ta daca mori sarac
Cum arata un INTERVIU de ANGAJARE la o MULTINATIONALA. Ce intrebari CIUDATE li se pun candidatilor, pe 9 din 10 ii blocheaza
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici