Inteligenta artificiala face parte din ce in ce mai mult din vietile noastre in ziua de astazi, facandu-si deja simtita prezenta intr-o multime de domenii de activitate. Vrem sau nu sa recunoastem, inteligenta artificiala ne face viata mai usoara, indiferent despre domeniul despre care vorbim. Spre exemplu, la nivel enterprise, tehnologia AI (Artificial Intelligence) imbunatateste performanta si productivitatea prin automatizarea proceselor sau activitatilor care in trecut necesitau interventia omului. Totodata, AI poate da sens datelor la o scara la care oamenii nu au putut vreodata.
Marea majoritate a companiilor constientizeaza utilitatea inteligentei artificiale, facand din aceasta tehnologie o prioritate si investind foarte mult in aceasta directie. Potrivit unui sondaj Gartner, peste 3.000 de directori IT considera analizele si business intelligence tehnologii de top pentru companiile lor.
Importanta tehnologiilor ce au la baza inteligenta artificiala o putem simti si noi in viata de zi cu zi, asemenea tehnologii putand fi gasite in prezent intr-un numar tot mai mare de locuri, incepand de la sistemele de prevenire a fraudelor de la marile banci si la pana la aplicatii precum Siri pe care le avem pe smartphone-urile din dotare.
Chiar si asa insa, misiunea marilor companii nu s-a incheiat aici, ba chiar din contra, acestea avand misiunea de a face inteligenta artificiala si mai inteligenta si de a aduce pe piata aplicatii utile care sa aiba la baza aceasta tehnologie. Aici isi intra in rol arhitectii AI, care sunt acele persoane care gasesc de fapt solutiile la aceste provocari. Daca esti un expert IT de top, cu o viziune creativa si cu abilitati puternice de comunicare, acesta ar putea fi jobul viitorului pentru tine. De asemenea, ai nevoie de o gandire strategica, de un bun management al timpului, de adaptabilitate si flexibilitate si de abilitatea de a lucra in echipa.
Potrivit unor experti din domeniu, arhitectii AI devin din ce in ce mai importanti pentru organizatiile din care fac parte, lucrand indeaproape cu cei din conducerea companiilor pentru a le intelege nevoile. Apoi, acestia trebuie sa gaseasca modalitatile prin care sa aplice tehnologia AI in procesele deja existente pentru a automatiza anumite activitati.
Citeste si: Aceasta este calea cea mai rapida pentru a deveni milionar, dar este si cea mai grea
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?