Aceasta este calea cea mai rapida pentru a deveni milionar, dar este si cea mai grea
dezvoltare personalamilionari
Atingerea succesului financiar este pentru multi oameni un scop in viata, motiv pentru care ei cauta necontenit cai si solutii pentru a prospera, pentru a gasi acea "formula magica", daca ea exista, care sa le aduca cat mai multe zerouri in conturi. Exista, oare, o reteta a succesului, exista ceva ce putem face si care ne poate duce in preajma acestui ideal? Se pare ca da.
Conform studiului "Obisnuinte bogate", in care autorul a petrecut cinci ani observand si documentand activitatile zilnice ale a 233 de magnati (toti aveau cel putin 160.000 de dolari in venit brut anual si 3,2 milioane de dolari in active nete), a descoperit ca exista patru cai principale care te pot face milionar, daca le urmezi. Una dintre ele, pe care o vom evidentia si noi, este cea mai rapida, dar si cea mai dificila si vom incepe fix cu ea:
1. Calea visatorilor
Cei incadrati in acest segment de bogatasi iubesc ceea ce fac, pun suflet in munca lor, se implica, se dedica si traiesc prin ocupatia lor, iar acest lucru se reflecta in castiguri frumoase.
Aproximativ 28% dintre persoanele din studiul citat erau oameni visatori, cu o avere neta medie de 7,4 milioane de dolari. In medie, fiecare magnat din aceasta categorie si-a strans banii in aproximativ 12 ani de zile.
"Aceasta este calea cea mai rapida si cea mai plina de satisfactii catre bogatie – si este, de asemenea, cea care garanteaza cei mai multi bani. Luati in considerare lista Forbes 400 de anul acesta , de exemplu: sapte din cei mai bogati 10 miliardari din lume, inclusiv Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg si Michael Bloomberg, sunt toti visatori care s-au imbogatit infiintandu-si propria companie", noteaza CNBC.
Atentie, insa, nu e usor sa te imbogatesti rapid. Riscurile sunt mari, la fel si responsabilitatile, iar dincolo de aceste aspecte, ai nevoie de intuitie, de curaj, de pricepere si de putere de munca, de sacrificiu.
Studiul arata ca milionarii visatori au muncit 65 si 75 de ore pe saptamana inainte de a-si indeplini visele, iar despre weekenduri libere si vacante nici nu se poate pune problema. Tot timpul lor a insemnat doar munca si iar munca.
2. Calea Virtuosilor: acesti oameni snt platiti regeste pentru ca sunt cei mai buni in ceea ce fac. Practic, daca vorbim despre un medic, e unul de top, daca vorbim despre un avocat, toata lumea il cunoaste si recomanda. Cunostintele lor avansate sunt apreciate la scara larga, sunt adevarate repere in meseriile lor, motiv pentru care ajung milionari. Expertiza si, desigur, studiile inalte, le aduc sume colosale pe fluturasul de salariu.
3. Calea alpinistilor companiei: in aceasta categorie regasim consacratii "corpoiratisti", cei pentru care viata lor se invarte in jurul firmei la care lucreaza si care au un tel in viata din a urca ierarhic constant si cat mai sus posibil. Desigur, avansul in cariera e mereu insotit de venituri din ce in ce mai generoase.
4. Calea celor ce economisesc si investesc constant: dincolo de ceea ce fac zilnic pentru a-si castiga traiul, milionarii din aceasta categorie se diferentiaza de restul prin faptul ca
economiile si investitiile parte din rutina lor zilnica. Aceste persoane sunt foarte responsabile cu finantele lor, nu lasa nimic la voia intamplarii cand vine vorba de bani si dedica timp si energie cautand solutii pentru a prospera din punct de vedere financiar.
In cele din urma, putem spune ca nicio cale nu este usoara, tocmai de aceea nu avem milionari la fiecare colt de strada. Pe orice drum ai merge, ai nevoie sa te pastrezi motivat, sa nu uiti de telul tau si sa crezi in tine si ideile tale, iar lupta noastra cu noi insine stim ca este cea mai dificila dintre toate!
Foto: pixabay