"Fa ceea ce iti place cu adevarat si nu vei mai munci nici o zi din viata ta!” este o zicala pe care am auzit-o de-a lungul timpului cu totii. Oricat de cliseica ar parea la prima vedere, este mai mult decat adevarata. Este foarte greu sa faci zi de zi, timp de noua sau poate chiar zece ore, ceva ce nu iti place sub nicio forma. Inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, vei ajunge sa realizezi cat de multa tristete iti provoaca doar gandul ca trebuie sa pleci la munca.
Este o realitate pe care o traiesc multi din jurul nostru. Potrivit unui studiu recent, doar o treime dintre romani sunt fericiti la locul de munca. Astfel, 65% dintre cei chestionati au recunoscut ca au colegi de munca care sunt afectati de sindromul burnout, multi dintre ei manifestand simptome de epuizare fizica sau psihica.
Daca vrem sa facem o diferentiere intre angajatii din Romania, vom observa in primul rand ca femeile se simt mai implinite la locul de munca in comparatie cu barbatii. Astfel, 37% dintre femeile chestionate au declarat ca sunt fericite cu munca pe care o fac, in timp ce doar 31% dintre barbati au spus asta despre job-ul lor. De asemenea, cei mai fericiti cu locul de munca pe care il au se dovedesc a fi oamenii cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani, aproape 43% dintre ei spunand ca nu se simt tristi atunci cand pleaca la lucru.
In acelasi timp, 47% dintre romani declara ca sunt multumiti cu locul de munca pe care il au in momentul de fata si cu salariul pe care il primesc la sfarsit de luna. Totusi, aceasta multumire nu este insotita si de sentimentul de implinire, ceea ce inseamna ca nici ei nu se pot declara cu adevarat fericiti cu ceea ce fac zi de zi. De asemenea, 19% dintre romani recunosc ca nu sunt multumiti nici cu locul de munca actual si nici cu remuneratia primita.
Toate aceste nemultumiri cu privire la munca prestata pot veni la pachet cu o serie intreaga de probleme. Atunci cand un angajat nu este pasionat de munca sa, nivelul de motivatie scade considerabil. Lipsa de interes pentru sarcinile zilnice duce la o productivitate mai scazuta, ceea ce poate afecta performanta generala a angajatului si a echipei sale.
Sa lucrezi zi de zi ceva ce nu iti face placere poate genera stres si anxietate, deoarece angajatul poate simti ca nu isi indeplineste potentialul sau ca nu isi atinge obiectivele profesionale. Aceasta situatie poate duce la probleme de sanatate mentala si fizica. Lipsa de interes si entuziasm poate afecta calitatea muncii, deoarece angajatul poate deveni mai putin atent la detalii si mai putin preocupat de excelenta.
Citeste si: Cat castiga un angajat de la Lidl in Romania. Salariul, comparabil cu al unui profesor
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Motive mai putin evidente pentru care instanta de judecata poate anula o concediere disciplinara
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Falsul in declaratii: Ce spune legea si cum te poate afecta
Ghidul alegatorului din strainatate pentru Alegerile Prezidentiale 2025
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Te-ar putea interesa si