Salina Praid pregateste stocurile pentru la iarna, cu o investitie de 1 milion de euro
investitii salromsalina praidagrement praidbeneficii sare
Salina Praid a inaugurat o investitie de aproximativ 1 milion de euro, pentru sectia de preparare in subteran. Noua instalatie de preparare sare conduce la cresterea eficientei activitatii si a calitatii produselor, inclusiv la eliminarea poluarii provocata de vechea instalatie.
Instalatia de preparare in subteran are o capacitate de productie de 100.000 de tone pe an.
Amplasamentul instalatiei in subteran permite constituirea unui stoc de circa 30-40% de sare gema necesar in perioada de iarna, din volumul din productia anuala a Sucursalei Salina Praid, fiind eliminate cheltuielile de transport de la suprafata in subteran.
Societatea Nationala a Sarii SA are in proiect la Sucursala Salina Praid, remodelarea fluxurilor de ambalare, brichetare si incarcare la suprafata.
De asemenea, Societatea Nationala a Sarii intentioneaza sa realizeze fluxuri modernizate si la sucursalele Salina Ocna Dej si Salina Targu Ocna.
In Planul de investitii aprobat pentru anul 2019, sunt prevazute aceste obiective de investitii, iar procedurile de achizitie sunt in curs de desfasurare.
Salina Praid este si un important punct turistic. In primele patru luni din 2019, au fost inregistrate circa 140.000 de intrari la Salina Praid, cu 20.000 de turisti mai mult, in comparatie cu perioada similara din 2018.
In subteran, sunt amenajate locuri de joaca pentru copii, dotate cu instalatii diverse si mobilier confectionat din lemn, locuri de odihna pentru adulti, spatii dotate cu mese de tenis, o sala expozitionala cu istoricul salinei, un punct sanitar, magazin cu suveniruri, un restaurant, o capela ecumenica pentru reculegere si oficierea de evenimente religioase.
Salina de la Praid este una dintre cele mai vechi din Romania, unde se exploateaza mari zacaminte de sare din Europa, avand bazele in secolul XVIII.
Societatea Nationala a Sarii este una de interes major pentru economia romaneasca si unul dintre primii 10 producatori de sare din Europa.
Societatea Nationala a Sarii este o societate pe actiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind detinut de catre Fondul Proprietatea (49%).