La inceputul primaverii, oficialii eMag anuntau prin intermediul unei conferinte de presa ca eMag Ungaria fuzioneaza cu Extreme Digital, un retailer maghiar care livreaza in mai multe tari. In aceste conditii. eMag este prezent la ora actuala in noua tari din regiune: Romania, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Austria, Slovenia si Croatia. Cifrele prezentate de cei de la eMag la jumatatea acestui an sunt impresionante, diferenta dintre ei si competitori ajungand la un nivel urias.
Spre exemplu, eMag are in Romania venituri in valoare de 3.17 miliarde de lei, impreuna cu Fashion Days si cu tarile din jur ajungand la un nivel de 4.24 miliarde de lei. De asemenea, cei de la eMag se mandresc cu o crestere substantiala in Romania in ultimul an, de nu mai putin de 23%. In conditiile in care alte magazine online se lauda cu cresteri de pana in 10%, performanta celor de la eMag poate fi considerata uriasa. Aruncand o privire in curtea PC Garage, al doilea retailer online din Romania, putem observa ca vorbim despre o cifra totala de 277 de milioane de lei pentru anul 2018 si despre o crestere de doar 6 procente.
Continuam seria cifrelor prin a spune ca eMag are in prezent aproape 10 milioane de clienti, 1 milion dintre ei fiind din Romania. In plus, numai in ultimul an, eMag a reusit sa atraga aproape 1.9 milioane de clienti noi. Ce este interesant de mentionat este ca eMag a crescut enorm in mediul rural in ultima perioada, ceea ce chiar este o reusita demna de laudat pentru un magazin online. Cel mai probabil, colaborarea cu Posta Romana a jucat un rol determinant in castigarea acestor clienti din mediul rural, experienta de cumparare fiind mult mai facila in prezent.
Tehnologia joaca un rol extrem de important pentru cei de la eMag, acestia anuntand investitii de peste 150 de milioane de euro in aceasta directie in urmatorii cinci ani. Iulian Stanciu, CEO-ul eMag, a anuntat totodata ca in anul precedent, compania a investit nu mai putin de 30 de milioane de euro in dezvoltarea tehnologica a companiei, incepand de la dezvoltarea site-ului si a marketplace-ului si pana la infrastructura IT si software.
Retailer-ul online a facut in ultimii ani pasi tot mai mari in zona serviciilor financiare prin parteneriatele cu bancile locale, dar si prin investitiile indreptate in directia dezvoltarii algoritmilor de detectare a fraudelor. Desi eMag nu este la ora actuala un FinTech in adevaratul sens al cuvantului, nu am gresi daca ne-am indrepta atentia catre aceasta perspectiva de viitor. In fond, eMag foloseste deja tehnologie si inteligenta artificiala pentru a oferi servicii si produse financiare, chiar daca banii vin din partea bancilor partenere.
Mai mult decat atat, avand in vedere dimensiunile eMag, bancile se bat la ora actuala pentru a colabora si pentru a incheia parteneriate cu retailer-ul online! Desi pe termen scurt vorbim despre o strategie castigatoare pentru bancile care reusesc sa devina partenere ale magazinului online, semnele de intrebare apar atunci cand ne uitam la viitorul ceva mai indepartat. eMag va avea, cu siguranta, de castigat, oferind clientilor un proces din ce in ce mai facil, insa bancile risca sa ajunga in cele din urma in planul secund!
Parteneriatul dintre eMag si Raiffeisen este deja cunoscut de toata lumea la aceasta ora, peste 40.000 de clienti ai magazinului online alegand acest card in primii doi ani de la lansarea lui. In tot acest timp, clientii in cauza care au folosit acest card au fost recompensati cu 2.5 milioane de lei prin sistemul de puncte de loialitate. La ora actuala, cardul co-branded eMag - Raiffeisen Bank a devenit unul dintre cele mai populare carduri de acest fel de pe piata! Cardul de cumparaturi emis de Raiffeisen le ofera clientilor posibilitatea de a plati in rate fara dobanda si ii recompenseaza cu pana la 10% inapoi din valoarea produselor cumparate, in puncte de loialitate eMag.
Dupa incheierea unui parteneriat cu PayU, eMag a dezvoltat un algoritm pentru detectarea fraudelor, clientii beneficiind astfel de o siguranta mai mare atunci cand isi doresc sa faca o plata online. In aceste conditii, cei de la eMag se pot lauda la ora actuala cu peste un milion de clienti care si-au inregistrat cardurile in sistemul eMag de “card on file”, putand plati comenzile extrem de usor, cu un singur click. De asemenea, in caz de retur, clientii isi primesc instant banii inapoi in cont.
Cei de la eMag isi doresc insa sa mearga si mai departe in directia zonei de servicii financiare oferite clientilor lor! Astfel, in viitorul nu tocmai prea indepartat, clientii care isi vor dori un credit de nevoi personale il vor putea accesa 100% online prin eMag. Mai exact, creditul de nevoi personale va putea fi accesat prin intermediul unei platforme de creditare la distanta dezvoltate de TBI Bank, FintechOS si Namirial.
Odata cu aparitia FinTech-urilor, bancile au simtit o concurenta din ce in ce mai puternica. Chiar daca la inceput nu au vrut sa le acorde o importanta prea mare, institutiile bancare au inteles in cele din urma ca vor avea mai multe de castigat daca vor ajunge sa colaboreze cu acesti jucatori. Un exemplu perfect in acest sens il avem si in cazul celor de la eMag, bancile incercand din ce in ce mai tare sa semneze colaborari si parteneriate cu retailer-ul online. Bineinteles, intr-un final, clientii vor iesi cei mai castigati, acestia urmand sa aiba acces la tehnologii inovatoare. Totodata, experienta clientilor va fi una mai facila si mai placuta!
Ultimele NOUTATI
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea