Cu totii am trecut prin asta. Ne aflam in fata viitorului nostru potential angajator si ajungem la acele intrebari la care nu stim niciodata cum sa raspundem - “Care este cel mai mare punct forte al tau” sau “Care este unul dintre punctele tale slabe?”. Sunt intrebari care necesita nu numai o reflectie profesionala, dar si una personala.
Este normal sa iti fie teama ca vei parea prea increzator daca vei vorbi prea mult despre punctele tale forte, la fel cum iti este teama si ca vei pierde oportunitati daca iti vei impartasi fara secrete punctele tale slabe. Asadar, cum este mai bine sa raspunzi la aceasta intrebare in cadrul interviului de angajare pentru a iti pastra sansele la obtinerea jobului pe care ti-l doresti?!
Incepe prin a iti evalua punctele forte prin auto-reflectie. Gandeste-te de ce ar trebui sa fii angajat pe postul la care ai aplicat. Incearca mai apoi sa te gandesti la modul in care esti vazut de ceilalti, la felul in care iti percep colegii sau sefii munca. Gandeste-te la laudele pe care le-ai primit in trecut si, de ce nu, la criticile ce ti-au fost aduse de-a lungul timpului. Daca nu ai nicio idee, intreaba-ti colegii actuali care sunt calitatile pe care le apreciaza cel mai mult la tine. Este foarte posibil ca cei din jurul tau sa iti ofere informatii importante despre punctele tale forte si astfel sa te descoperi mai bine!
Poti aduce in discutie abilitatile tale de comunicare, acestea fiind esentiale in ziua de astazi pentru aproape orice loc de munca. Apoi, daca stii ca poti conduce o echipa sau o organizatie, vorbeste despre leadership, despre felul in care iei deciziile sau despre modul in care stii sa gestionezi anumite situatii cheie. Daca iti place sa analizezi lucrurile in detaliu si stii sa gandesti critic, vorbeste despre capacitatea ta de analiza si despre cum aceasta poate furniza solutii pentru anumite probleme.
Mai departe, evaluarea punctelor slabe este la fel de importanta ca si evaluarea punctelor forte. Nu iti fie frica sa iti identifici punctele slabe, este primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a te dezvolta si pentru a iti consolida abilitatile. Fii sincer cu privire la punctele tale slabe, vorbind deschis despre acestea ii vei ajuta pe cei din jur sa inteleaga care sunt proiectele in care se pot baza pe tine si care nu.
Multi profesionisti se dovedesc a fi prea perfectionisti, ajungand sa fie mult prea critici cu ei insusi. Desi este un punct slab, perfectionismul poate fi incadrat uneori in partea pozitiva, cei din jur avand impresia ca vei da mereu totul pentru a duce la bun sfarsit fiecare task. Ai tendinta sa incerci mereu sa ii multumesti pe cei din jur? Nu este neaparat un punct forte, insa poate fi considerat astfel de intervievatorul tau. Poate fi o abilitate utila pentru tine daca vei face parte dintr-o echipa. In schimb, poate deveni o slabiciune atunci cand incepi sa te concentrezi mai mult pe perceptia celor din jur decat pe calitatea muncii pe care o faci.
Ultimele NOUTATI
Cum arata un INTERVIU de ANGAJARE la o MULTINATIONALA. Ce intrebari CIUDATE li se pun candidatilor, pe 9 din 10 ii blocheaza
Cum sa iti creezi o plasa financiara de siguranta: metoda folosita de miliardari
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce