Cum cererea pentru baterii este din ce in ce mai mare, preturile cerute de furnizori pentru baterii au crescut pana la un nivel neasteptat de ridicat. In acest context, mai multi producatori auto au avertizat deja piata ca preturile masinilor electrice vor creste destul de mult pentru a putea fi acoperite toate aceste costuri. Un exemplu in acest sens este dat de cei de la Volkswagen, producatorul german fiind pus in situatia de a incheia mai multe contracte de colaborare cu mai multi furnizori de baterii electrice pentru a putea fi siguri ca nu vor ramane fara baterii pe stoc. Insa, se pare ca alti producatori au luat problema mult mai in serios si au trecut la treaba!
Toyota a anuntat la inceputul acestui an oficializarea acordului cu Panasonic pentru infiintarea unui joint-venture ce va avea ca obiect de activitate producerea de baterii pentru masinile electrice. Noua companie urmeaza sa se infiinteze pana cel mai tarziu in anul 2020, pana atunci fiind nevoie de mai multe aprobari de la autoritatile de concurenta. Compania mixta va fi detinuta de Toyota, producatorul auto detinand o proportie de 51% din totalul actiunilor. De asemenea, oficiali ai celor doua companii au anuntat deja ca noua companie va avea in jur de 3.500 de angajati.
Conform comunicatului de presa, cele doua companii se angajeaza sa aduca in cadrul noii structuri tehnologiile si echipamentele pe care le detin in acest domeniu la acest moment. De asemenea, cei de la Panasonic vor transfera in Japonia si China toate capacitatile de productie destinate bateriilor prismatice pe care le produce. De asemenea, se pare ca bateriile care vor fi produse in cadrul noii structuri nu vor fi destinate doar celor de la Toyota, urmand sa fie vandute si altor constructori din lumea auto.
Panasonic este la ora actuala unul dintre cei mai mari producatori de baterii pentru masinile electrice din intreaga lume, rivalizand cu mai multe companii din China si Coreea de Sud. In prezent, Panasonic este unic furnizor pentru americanii de la Tesla. Cel mai interesant este insa faptul ca oficialii din conducerea Panasonic s-au aratat intr-o prima faza extrem de sceptici cu privire la viitorul acestui segment pe piata auto. Insa, la ora actuala, nimeni nu se mai poate face ca nu vede avantul luat de masinile electrice in ultimii ani!
Desi nu au cu pornit cu un avant prea mare in aceasta directie, cei de la Toyota promit acum ca vor recupera timpul pierdut si isi vor electrifica gama cat mai repede cu putinta. Mai exact, oficialii producatorului nipon au facut promisiunea ca Toyota va avea in gama cate o versiune electrica sau hibrid pentru fiecare model, termenul limita in acest caz fiind anul 2025. Planurile nu se opresc aici insa, cei de la Toyota propunandu-si sa aduca pe piata mai multe modele electrice la inceputul anului urmator.
Citeste si: Romania sarbatoreste astazi 160 de ani de la Mica Unire. Anuntul de ultima ora al MApN
Sursa foto: pexels.com
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Teste rezolvate pentru examenul de titularizare - Consiliere psihopedagogica
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Ultimele NOUTATI
Romanii incep sa nu isi mai plateasca ratele la banci! Creste numarul restantelor la credite, ce inseamna acest lucru?
Romania a ajuns o mare piata de consum - facem import masiv, dar exportam foarte putin, deficit colosal la balanta comerciala
Ce este leasingul operational pentru IMM-uri si de ce e mai avantajos decat leasingul financiar
Tokenurile RWA atrag atentia investitorilor: activele din lumea reala intra pe blockchain
Partenerii nostri
Noul REGES online. Informatii complete si SOLUTII pentru cele mai frecvente probleme practice
[MODEL] Promisiune de angajare pentru detinuti si reglementari cheie pentru angajatori
Integrarea managementului contractelor cu alte sisteme digitale pentru o productivitate crescuta
De la dosare prafuite la imagine impecabila - cu doar cateva accesorii bine alese
Certificat calificat de semnatura electronica: Cum se inregistreaza achizitia in contabilitate
Ce reprezinta faptul generator si exigibilitatea TVA: Implicatii in aplicarea cotei corecte de taxa
Contractul de renta viagera: Ce este si cum functioneaza? [MODEL]
Se vrea eliminarea ajutorului de inmormantare? ANUNTUL care a pus pe jar milioane de romani
Raspunsul la intampinare: ce este, cand se formuleaza si ce trebuie sa contina [MODEL]
Te-ar putea interesa si
Ce este leasingul operational pentru IMM-uri si de ce e mai avantajos decat leasingul financiar
Tokenurile RWA atrag atentia investitorilor: activele din lumea reala intra pe blockchain