Ce isi doresc companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara de la candidatul ideal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce isi doresc companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara de la candidatul ideal
Ce isi doresc companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara de la candidatul ideal
de Redactia Manager la 04 Mar. 2020
Urmareste-ne pe Google News
angajatoritargcompaniicandidati

Cel mai mare targ de joburi din Banat isi redeschide portile pe 20 si 21 martie, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara. Cea de-a 16-a editie Angajatori de TOP Timisoara reuneste in aceasta primavara 70 de companii pregatite sa isi intampine candidatii cu peste 3.000 de oportunitati de cariera.

Indiferent de nivelul de experienta: profesionisti, middle-level, entry-level sau studenti, toti participantii au sansa de a-si gasi un job in domenii variate precum: inginerie, IT, servicii financiar-bancare, automotive, vanzari, controlul-calitatii, resurse umane, logistica si transport, etc. Accesul la eveniment este gratuit in baza inscrierii pe sectiunea dedicata proiectului Angajatori de TOP Timisoara https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara.

Conceptul acestei editii: “Anul acesta ia taurul de coarne!” se bazeaza pe incurajarea tuturor celor care sunt in cautarea unui loc de munca sau vor sa faca o schimbare in cariera, sa participe la cel mai mare targ de joburi din Banat. Primavara aceasta, studentii si proaspat absolventii din Timisoara pot face primii pasi spre cariera la Angajatori de TOP, unde pot alege din programele de internship sau trainee oferite de companiile prezente. Participantii care simt ca este timpul sa dea un resfresh carierei au sansa sa interactioneze direct cu reprezentantii companiilor de care sunt interesati pentru a descoperi oportunitatea potrivita pentru acestia, iar profesionistii care cauta o noua provocare sunt asteptati de angajatori cu oferte de joburi pe masura experientei lor.

 

Punctele de interes de la aceasta editie Angajatori de TOP Timisoara sunt:

  • Arena de Consiliere in Cariera unde candidatii pot primi feedback pe CV si sfaturi de la unii dintre cei mai buni specialisti in HR din piata locala;
  • Arena Workshopurilor de Cariera unde participantii isi pot dezvolta abilitatile atat din punct de vedere profesional, cat si personal. Inregistrarea pentru fiecare workshop de interes se face pe Hipo.ro.
  • TechTalks Timisoara la care sunt asteptati toti pasionatii de tehnologie. Cea de-a 12-a editie a evenimentului va acoperi trei conferinte dedicate profesionistilor: JAVA, Security, Machine Learning&AI si workshopuri IT adresate juniorilor, care vor trata subiecte din arii precum: Automotive, QA and Testing, BigData&Cloud si Product Management. Sesiunile vor fi sustinute de speakeri internationali de renume si speakeri locali care sustin comunitatea tehnica din Timisoara. Mai multe detalii despre agenda si inscriere pe TechTalks Timisoara https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/Tech_Talks
 

Peste 63% dintre companii considera ca participarea la Angajatori de TOP Timisoara le faciliteaza procesul de recrutare
 

Organizatorii Angajatori de TOP Timisoara au realizat o statistica bazata pe raspunsurile companiilor participante la editia din primavara cu privire la principalele motive pentru care cel mai mare targ de joburi din Banat si-a pastrat notorietatea.

Peste 63% dintre companiile care au luat parte la studiu, participa constant la Angajatori de TOP Timisoara pentru oportunitatea de a interactiona direct cu un numar mare de participanti, intr-un timp scurt, fapt care le favorizeaza procesul de recrutare. In proportie de 21% angajatorii au declarat ca participarea la eveniment ii ajuta sa isi creeze o baza de date consistenta de candidati la care angajatorii pot sa apeleze pentru pozitiile disponibile in perioada urmatoare, in timp ce 15% dintre companiile respondente au pus accentul pe importanta si posibilitatea de networking din cadrul targului de cariera. Alte raspunsuri ale angajatorilor fac referire la: perceptia brandului de angajator in randul candidatilor, implicarea si promovarea echipei/echipelor, cresterea vizibilitatii brandului de angajator sau observarea initiativelor competitorilor.

“Ne bucura faptul ca angajatorii sunt preocupati de recrutarea candidatilor chiar din cadrul evenimentului Angajatori de TOP. Analizand raspunsurile acestora, am observat un interes tot mai crescut din partea companiilor de a interactiona cu participantii si de a le oferi pe langa toate informatiile de care au nevoie despre companie si posturile disponibile, posibilitatea de a avansa cat mai rapid in procesul de recrutare. Daca in urma discutiilor, un candidat se potriveste cu jobul prezentat de angajator, acesta poate avea posibilitatea de a sustine un interviu-fulger, in spatiul speciat amenajat din cadrul targului .” Maria Oprea - Project Manager, Angajatori de TOP Timisoara
 

Ce califica VS ce descalifica un candidat in procesul de recrutare



 

CV-ul unui candidat este primul mod de interactiune cu angajatorul, asadar este important ca acesta sa fie bine pus la punct pentru a iesi in evidenta. In cadrul studiului realizat de organizatori, 32% dintre companiile respondente afirma ca principalul lucru care le atrage atentia la un CV este locul de munca actual sau cel mai recent al candidatului. 25% dintre angajatori verifica daca nivelul de studii este potrivit pentru jobul deschis, iar pentru 22% dintre companii este foarte important ca CV-ul sa fie lizibil, redactat corect din punct de vedere gramatical si sa detina informatii organizate. Parcursul ascendent in cariera este prioritar pentru 19% dintre recrutori. La polul opus, aspectele care au inregistrat o pondere mai mica ca procentaj, fac referire la: activitatile extracurriculare, realizarile specifice si cursurile de specialitate ale candidatilor.

Abilitatile soft ale candidatilor reprezinta inca un criteriu important in procesul de recrutare al companiile participante la studiu, fapt pentru care acestea sunt de parere ca in 2020 este important ca un candidat sa aiba abilitati de multitasking, sa fie motivat, comunicativ, sa se adapteze usor situatiilor noi, sa aiba spirit de echipa si sa fie dornic sa se dezvolte atat din punct de vedere profesional, cat si personal.

Care sunt lucrurile care pot descalifica un candidat in procesul de recrutare? – peste 57% dintre angajatori considera ca o atitudine nepotrivita, lipsita de motivatie si neseriozitate descalifica din start candidatul pentru o etapa viitoare a interviului. Mai mult de 21% dintre companii aleg sa nu mearga mai departe in procesul de recrutare in momentul in care CV-ul candidatului nu reflecta experienta reala a acestuia, iar 14% dintre recrutori descalifica un candidat care este total lipsit de informatii despre companie si jobul pentru care a aplicat.

“Candidatul ideal pentru anul 2020 trebuie sa fie o persoana cu abilitati de multitasking, sa aiba bune abilitati de utilizare a calculatorului, sa demonstreze empatie in relatia cu clientii, rabdare si sa dea dovada de abilitati de comunicare in desfasurarea activitatii de suport clienti.”- Andreea Cret, Recruiter, Concentrix

O parte din companiile care vor fi prezente la Angajatori de TOP Timisoara sunt: Atos, Bosch Service Solutions, Coca-Cola HBC Romania, Cognizant Softvision, Continental, Deltatel, dm drogerie markt, Filtration Group, Hella, Huf, Kimball Electronics, Nokia, Penny Market, PORR Construct, Raiffeisen Bank, RapidSolution, Virtual7, Visteon, Vitesco Technologies, Wipro, Yazaki Component Technology, s.a.

Mai multe detalii despre targul de joburi Angajatori de TOP pot fi accesate pe site-ul de cariera www.hipo.ro, la sectiunea dedicata evenimentului: https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara.

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie romaneasca de consultanta in resurse umane, specializata in solutii de recrutare si employer branding. In cei 14 ani de experienta, Catalyst a devenit cunoscuta pentru unele dintre cele mai mari proiecte si evenimente din domeniu, precum :

  • www.hipo.ro, singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, care are loc la nivel national in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Craiova si online, pe www.hipo.ro;
  • DevTalks, eveniment care reuneste 2.000 de profesionisti IT pasionati de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing si SAP
  • Top Talents Romania, program care identifica si premiaza cei mai valorosi 250 de tineri romani;
  • Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piata, care masoara gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum si asteptarile pe care candidatii le au de la acestia.

Ultimele NOUTATI

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie...

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x