Ce nereguli au descoperit inspectorii ANSVSA in unitatile din industria agroalimentara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce nereguli au descoperit inspectorii ANSVSA in unitatile din industria agroalimentara Ce nereguli au descoperit inspectorii ANSVSA in unitatile din industria agroalimentara
de Alina Constantinescu la 09 Nov. 2015
Urmareste-ne pe Google News
ansvaindustria agroalimentaramoraritdepozitareamenzicontroale

In cursul lunii octombrie 2015 Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor precum si a municipiului Bucuresti au desfasurat activitati de control in unitatile din industria agroalimentara.

Unitatile din industria agroalimentara controlate desfasoara activitati pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morarit, a painii si produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a bauturilor racoritoare si alcoolice precum si unitati de depozitare – alimentare, seminte, legume fructe.

Controlul unitatilor a vizat in principal aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igiena si de functionare a unitatii.

In unitatile din industria agroalimentara s-au efectuat 6.853 controale, fiind acordate 74 avertismente precum si 56 amenzi in cuantum de 218.300 lei.


In urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformitati cum ar fi:

- neconformitati privind respectarea regulilor de igiena (depozitare, pereti, tavan, spatii, actiuni DDD, ustensile, utilaje, autocontrol, substante dezinfectie, sursa apa, iluminat, paviment, vestiar, suporti scurgere, infiltratii, vecinatati produse, contracte igienizare auto, navete, sifoane pardoseala, dospitor, instalatii frigorifice);

- neconformitati privind documentarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (monitorizare, partial HACCP);

- neconformitati legate de produse (etichetare, buletine analiza, ambalare, expirate);

- neconformitati documentare (documente, trasabilitate)

- neconformitati privind personalul (examene medicale, echipament protectie)

- altele (inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, comercializare, refuz primire control, compatibilitati).

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

- Arad, 2.000 lei - nerespectarea normelor de igiena in spatiile de productie si depozitare;

- Arges, 600 lei -  la depozitarea  produselor alimentare nu se respecta principiul compatibilitatii produselor;

- Bistrita-Nasaud, 1.200 lei - produsele alimentare erau depozitate in spatii neigienizate corespunzator, fara pastrarea distantelor minime intre stive si perete, echipament de protectie incomplet, lipsa dezinfectanti pentru maini, lazi transport neigienizate corespunzator, folosirea prosoapelor din material textil pentru usacarea mainilor;

- Botosani, 600 lei - neintretinerea spatiilor si a utilajelor;

- Brasov, 2.000 lei - igiena necorespunzatoare, actiuni DDD, depozitare necorespunzatoare,  autocontrol;

- Bucuresti, 12.000 lei - nerespectarea normelor stabilite privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si de valorificare a produselor alimentare, precum si a instalatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru folosite;

- Cluj, 4.600 lei - usi de la intrare in vestiar murdare, pardosea cu praf, pereti cu paianjeni, pardosea murdara si pereti cu tevi neigienizati;

- Constanta, 600 lei - neintretinerea in conditii corespunzatoare de igiena a spatiilor de prelucrare, depozitare, precum si a utilajelor si ustensilelor de lucru;

- Dambovita, 6.900 lei - depozitare necorespunzatoare materii prime, neintretinere spatii depozitare, productie, instalatii,  lipsa inregistrari sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor;

- Dolj, 2.000 lei - etichetare necorespunzatoare;

- Galati, 4.000 lei - paviment spatiu productie necorespunzator, igienizare tavan spatiu servire clienti;

- Gorj, 16.000 lei - echipament de protectie incomplet angajati,  neintretinerea spatiilor, utilajelor si ustensilelor, chiuvete nefunctionale si fara facilitati, navetele cu produse finite se depoziteaza direct pe paviment, pavimentul prezinta zone cu degradare accentuata, sifoanele de pardoseala nu sunt prevazute cu clopote si site de protectie, acumulari de apa neevacuata in dospitor, panzele panacoadelor sunt necuratate de depunerile acumulate, blatul unei mese este deteriorat, aparatura frigorifica neigienizata, circuitul navetelor este nefunctional, lipsa inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, neremedierea neconformitatilor constatate anterior (intretinerea spatiilor), depozitarea nesectorizata a produselor alimentare congelate, fara respectarea vecinatatilor, lipsa fise lot/etichete la produsele de cofetarie (nu erau precizate provenienta, data productiei si a expirarii), lipsa inregistrarilor care sa demonstreze asigurarea conditiilor de depozitare;

- Ilfov, 11.000 lei - depozitare necorespunzatoare, nedemonstrarea trasabilitatii;

- Mehedinti, 600 lei - nerespectarea normelor de igiena privind intretinerea spatiilor, nerespectarea normelor privind conditiile de depozitare, lipsa buletin analiza la produs finit privind expertiza micobiologica;

- Mures, 600 lei - igiena necorespunzatoare;

- Neamt, 6.000 lei - lipsa trasabilitate materii prime;

- Olt, 60.000 lei - conditii necorespunzatoare de igiena, conditii de depozitare necorespunzatoare, refuzul de a permite accesul controlului;

- Sibiu, 42.000 lei - depozitare necorespunzatoare, neintretinere spatii, lipsa inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor;

- Timis, 45.000 lei - arome de ciocolata si rom expirate;

- Vrancea, 600 lei - nerespectarea normelor privind intretinerea spatiilor, instalatiilor;

De asemenea in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.

Sursa: ANSVA
Foto: www.asmag.com
Economist
Experienta: 5 ani de activitate in management si marketing

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x